خواص آلو | 30 خاصیت جادویی آلو تازه و خشک در سلامتی، بارداری، پوست و مو

آلو از میوه های خوشمزه و آبدار است که به خانواده میوه های سنگی همچون هلو و زردآلو تعلق داشته و هم به صورت آلو تازه و خشک دارای خواص شناخته شده ای برای سلامتی می باشد.

از جمله خواص آلو می توان به سلامت قلب، معده، تقویت سیستم ایمنی، کاهش فشار خون و کلسترول، کاهش علائم آلزایمر، دیابت و سلامت استخوان ها اشاره کرد. آلو برای لاغری، بارداری و پوست و مو نیز بسیار مفید است.

طبع آلو خشک و تر و طبع آلو خشک، خشک و سرد است.

خواص آلو
خواص آلو

جالب است بدانید:

  • آلو از اولین میوه هایی است که توسط انسان دوران باستان مورد استفاده قرار گرفته است.
  • قدیمی ترین آثار به دست آمده از میوه آلو به همراه زیتون، انگور و انجیر به دوران نوسنگی تعلق دارد.
  • درخت آلو در همه نقاط جهان (مخصوصا نواحی معتدل) به جز قطب جنوب رشد می کند.
  • درختان آلو که برای برداشت میوه به آن ها رسیدگی می شود معمولا بین 5 تا 6 متر ارتفاع دارند و در صورت عدم هرس کردن، ارتفاع آن ها به 12 متر و عرض آن ها به 10 متر نیز ممکن است برسد.
  • حدود 2 هزار گونه مختلف آلو شناخته شده که از نظر شکل یا رنگ با هم متفاوت هستند و معمولا به رنگ های آلو سیاه، زرد و قرمز تیره تا بنفش و آبی یافت می شود.
  • همانند بسیاری از میوه ها، آلو نیز مقادیر کمی کالری، پروتئین و چربی دارد.
  • چین بزرگ ترین تولیدکننده آلو در جهان (بیش از 50 درصد) است.
  • شکوفه آلو و گل صد تومانی گل های ملی سنتی در چین هستند.
  • انواع آلو: آلو در انواع مختلف از جمله آلو بخارا، آلو قطره طلا، آلو قیصی، آلو مویزی، آلو برقانی و غیره یافت می شود.

در ادامه با پرشین استار همراه شوید تا با بهترین خواص دارویی آلو خشک و تازه و بخارا برای سلامتی، بارداری، پوست و مو آشنا شده و درباره طریقه مصرف، ارزش غذایی و مضرات آلو بیشتر بدانیم.

خواص دارویی و فواید آلو

توجه: به دلیل استفاده از آفت کش ها برای درخت آلو، حتما سعی کنید این میوه را به صورت ارگانیک تهیه کنید.

1. خواص آلو برای لاغری

آلو دارای خاصیت ضد التهابی است که به چربی سوزی کمک می کند و فیبر موجود در آن برای کنترل اشتها و کاهش احساس گرسنگی مفید است.

آلو همچنین با سم زدایی بدن و درمان یبوست تاثیر مثبت در کنترل وزن دارد و اسید سیتریک موجود در این میوه با رفع خستگی و گرفتگی عضلانی باعث عملکرد بهتر دستگاه گوارش و کبد شده و به کاهش وزن و لاغری کمک می کند.

تحقیقات جدید نیز نشان داده میوه های سنگی مانند آلو به دلیل دارا بودن ترکیبات زیست فعال از بروز سندرم متابولیک جلوگیری کرده و فلاونوئیدها و ترکیبات فنلی مانند آنتوسیانین ها، اسید کلرژنیک، کورستین و کاتچین موجود در آن ها خطر چاقی را کاهش می دهد.

2. خواص آلو در بارداری

آلو حاوی مواد مغذی فراوانی است که برای سلامت زنان باردار و جنین ضروری بوده و مصرف منظم این میوه باعث رشد سالم جنین می شود از جمله اسید فولیک فراوان موجود در آلو خطر بیماری های مادرزادی و نقایص زایمان را کاهش می دهد.

آلو برای سلامت چشم، استخوان ها و سلامت سلولی مفید است و از بروز عفونت های مختلف جلوگیری کرده و به تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار کمک می کند.

فیبر موجود در آلو نیز به پیشگیری و درمان یبوست شایع بارداری کمک می کند.

توصیه می شود زنان باردار حداقل دو یا سه بار در هفته آلو مصرف کنند.

3. خواص آلو برای کودکان

فیبر موجود در آلو برای درمان یبوست و مشکلات گوارشی نوزادان و کودکان مفید است و ویتامین A بینایی کودک را تقویت می کند.

توجه: اگرچه می توان آلو را حدود 6 ماهگی به غذای نوزاد اضافه کرد اما توصیه می شود افزودن هر نوع ماده غذایی جامد به رژیم غذایی نوزاد حدود 1 سالگی و به صورت آب میوه یا فرنی صورت گیرد.

4. سلامت قلب

مصرف آلو باعث بهبود جریان خون شده و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی از آسیب استرس اکسیداتیو روی اندام های مختلف بدن از جمله قلب پیشگیری می کند و مواد مغذی موجود در آلو خطر ابتلا به اختلالات قلبی همانند حمله قلبی، آترواسکلروز را کاهش می دهد.

5. کاهش فشار خون و کلسترول

آلو حاوی پتاسیم است که مانع لخته شدن خون و تشکیل پلاک در عروق خونی شده و خطر بروز بیماری های قلبی همچون فشار خون بالا، سکته مغزی و قلبی و آترواسکلروز را کاهش می دهد.

فیبر موجود در آلو نیز به کاهش کلسترول کمک کرده و ویتامین B6 آن با جلوگیری از افزایش سطح هموسیستئین در بدن، احتمال حمله قلبی را کاهش می دهد.

6. سلامت چشم

مصرف آلو به تامین ویتامین A و بتاکاروتن مورد نیاز بدن کمک کرده و برای سلامت چشم و کاهش خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا مفید می باشد.

7. سرطان

آلو به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و با مهار استرس اکسیداتیو و فعالیت رادیکال های آزاد احتمال ابتلا به انواع سرطان ها از جمله سرطان سینه و کبد را کاهش می دهد، اگرچه مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

8. استرس

متخصصا تغذیه معتقدند میوه آلو دارای ترکیباتی است که نقش مهمی در رفع اضطراب و استرس ایفا کرده و به سلامت روانی فرد کمک زیادی می کند.

9. سوخت و ساز بدن

مصرف آلو تازه به دلیل فیبر فراوان به بهبود متابولیسم و سم زدایی بدن کمک کرده و برای سلامت کلی بدن مفید است.

10. معده و یبوست

آلو حاوی موادی همچون سوربیتول است که به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می کند.

از سوی دیگر آلو از میوه هایی است که به عنوان ملین طبیعی شناخته شده و با تنظیم حرکات روده به درمان یبوست کمک می کند.

تحقیقات نشان داده اثر آلو خشک برای درمان یبوست از برخی داروهای شیمیایی نیز بیشتر است.

11. تقویت سیستم ایمنی

ویتامین C فراوان موجود در آلو از بدن در برابر التهاب، رادیکال های آزاد و انواع بیماری ها و عفونت های مختلف محافظت کرده و برای کسانی که به صورت مکرر دچار سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا عفونت می شوند بسیار مفید است.

آلو حاوی مقادیر فراوانی لکتین نیز می باشد که با ویروس های عامل آنفلوآنزا مقابله می کند.

12. بهبود گردش خون

مصرف آلو به دلیل محتوای ویتامین C به جذب بهتر آهن در بدن کمک کرده و جریان خون را بهبود می بخشد.

13. دیابت

آلو از میوه های با شاخص گلیسمی پایین است و مصرف آن به کنترل قند خون و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.

فلاونوئیدهای موجود در این میوه مقاومت انسولین در بدن را کاهش داده و به بهبود حساسیت نسبت به انسولین در این بیماران کمک می کند.

14. سلامت استخوان

تحقیقات متعددی نشان داده مصرف آلو برای سلامت استخوان ها بخصوص در دوران یائسگی مفید است زیرا منبع غنی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها است که از انحطاط استخوانی جلوگیری کرده و ماده بور موجود در آن نقش مهمی در حفظ تراکم استخوان ها دارد.

آلو خشک نیز به دلیل فلاونوئیدهایی همچون اسید کافئیک و روتن موجود در آن از بروز پوکی استخوان در زنان یائسه جلوگیری می کند.

پتاسیم موجود در آلو خشک به سلامت استخوان ها، افزایش تراکم استخوانی بخصوص در دوران سالمندی و جلوگیری از دست دادن استخوان که از کمبود هورمون های تخمدانی ناشی می شود مفید است.

15. آلزایمر و پارکینسون

مطالعات نشان داده فلاونوئیدهای موجود در آلو به بهبود توانایی شناختی کمک کرده و مواد مغذی این میوه خوشمزه با کاهش التهاب در مغز برای افزایش تمرکز، یادگیری و حافظه مفید است.

به نظر می رسد مصرف منظم آلو تاثیر خوبی در پیشگیری از بیماری های عصبی مرتبط با سن مانند آلزایمر و پارکینسون به جا می گذارد.

ویتامین B6 موجود در آلو نیز به انتقال بهتر سیگنال های عصبی و بهبود عملکرد سیستم عصبی کمک کرده و تریپتوفان باعث افزایش تولید سروتونین می شود که نقش مهمی در بهبود خواب، اشتها و تمرکز ایفا می کند.

16. تعادل الکترولیتی بدن

پتاسیم فراوان موجود در میوه آلو روی عملکرد سلولی و بافت های بدن اثر گذاشته و به تنظیم انقباض عضلانی و تعادل الکترولیتی بدن کمک می کند.

17. سایر خواص آلو

آلو برای تنظیم قاعدگی نامنظم زنان مفید است، به سم زدایی دستگاه گوارش کمک می کند و به دلیل کلسیم فراوان برای حفظ سلامت دندان ها اثر مثبت دارد.

در طب آیورودا از آلو به دلیل خاصیت خنک کنندگی آن برای کاهش دما و حرارت بدن استفاده می کنند.

شکوفه آلو از دیرباز برای حفظ سلامت دهان و دندان ها، درمان زخم دهان و لثه، تولید دهانشویه، رفع بوی بد دهان و تسکین گلو درد استفاده می شده است.

فواید و مضرات آلو
فواید و مضرات آلو

خواص آلو برای پوست

توجه داشته باشید:

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

18. جوانسازی پوست

ویتامین E و بتاکاروتن موجود در آلو با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و علائم پیری زودرس پوست همچون چین و چروک را کاهش می دهد.

آب آلو به سفت شدن پوست صورت کمک کرده و از آن جا که حاوی ویتامین C فراوان است با افزایش تولید هیدروکسیپرولین و هیدروکسیلیسین باعت تولید بیشتر کلاژن در بدن می شود و نشانه های پیری را کاهش می دهد.

19. پاکسازی پوست

عصاره آلو به دلیل ویتامین C و آنتی اکسیدان های فراوان، پوست را تمیز و پاکسازی می کند.

ماسک پاک کننده پوست

2 عدد آلو را کوبیده و 2 قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید. این مخلوط را روی صورت مالیده و به مدت 10 دقیقه با حرکات دایره ای ماساژ دهید. سپس با آب سرد بشویید.

20. افزایش الاستیسیته پوست

آلو به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی و ضد التهابی باعث افزایش گردش خون و متابولیسم سلولی و کاهش التهاب شده و به افزایش خاصیت ارتجاعی و کششی پوست کمک می کند.

21. از بین بردن جای زخم

مصرف آلو باعث افزایش جریان خون در ناحیه پوست و بافت ها شده و با ترمیم و تولید سلول های پوستی جدید به کاهش اثر زخم، جوش و آکنه کمک می کند.

22. لک های پوستی

استفاده از پالپ آلو باعث روشن شدن پوست شده، لک های تیره پوست را از بین می برد و تاثیر عالی در جوانسازی و زیبا به نظر رسیدن پوست به جا می گذارد.

ماسک صورت آلو

2 یا 3 عدد آلو را کوبیده و خمیر حاصل را روی پوست صورت و گردن بمالید و بعد از 20 دقیقه با آب ولرم بشویید. برای تاثیر بهتر، به صورت مرتب از این ماسک استفاده کنید.

23. پف و سیاهی دور چشم

ماسک آلو به کاهش حلقه های تاریک دور چشم، تیرگی و پف دور چشم کمک می کند.

کافیست آلو را به قطعات نازک برش داده و حدود 10 تا 15 دقیقه در نواحی اطراف چشم قرار دهید و در پایان با آب سرد بشویید و در صورت نیاز از مرطوب کننده استفاده کنید.

24. آکنه و جوش

آلو برای پوست های چرب مستعد آکنه بسیار مفید است زیرا ویتامین A و C موجود در آن به کاهش چربی اضافه پوست کمک کرده و جوش های سرسیاه و آکنه و جوش را از بین می برد.

این میوه پوست را نرم می کند، سموم پوست را پاکسازی کرده و به تسکین تحریکات و آلرژی پوستی کمک می کند.

ماسک ضد آکنه آلو

1 فنجان آلو کوبیده را با آب 1 عدد خیار تازه مخلوط کرده و خمیر حاصل را هنگام صبح روی پوست قرار دهید و بعد از 10 دقیقه با آب بشویید.

خواص آلو برای مو

25. افزایش رشد مو

ویتامین E موجود در آلو باعث تقویت غشای سلولی شده و از حمله رادیکال های آزاد به فولیکول های پوست سر جلوگیری می کند و به رشد بهتر موها کمک می کند.

26. شوره

ویتامین C و سایر ترکیبات موجود در آلو با باکتری های روی پوست سر مبارزه کرده و به درمان شوره سر کمک می کند.

27. تقویت مو

آهن فراوان موجود در آلو جریان خون در ناحیه پوست سر را بهبود بخشیده و با تغذیه بهتر و اکسیژن رسانی به فولیکول های مو به تقویت و ضخیم شدن موها کمک می کند.

28. آلوپسی و طاسی

آلو برای درمان انواع اختلالات و مشکلات مو که باعث آسیب دیدن فولیکول های مو و ریزش مو یا کاهش رشد آن ها می شود مفید است و به درمان آلوپسی مردانه کمک می کند.

29. سفید شدن مو

مصرف آلو به حفظ و ماندگاری رنگ طبیعی مو کمک کرده و از خاکستری و سفید شدن زودرس موها جلوگیری می کند.

30. خواص آلو تازه، خشک و بخارا در طب سنتی

از جمله خواص ذکر شده برای آلو در طب سنتی می توان به رفع گرفتگی عروق، درمان آسم، دفع اوره، کاهش چربی خون، درمان کم خونی، سردرد، رفع تشنگی و تقویت لثه اشاره کرد.

آلو بخارا برای صاف کردن خون، درمان خارش و پسوریازیس، رفع سوء مزاج و درمان یبوست شدید مفید است.

خرید، نگهداری و طریقه مصرف آلو

از خرید آلوهای بیش از حد نرم یا دارای خراش اجتناب کنید. گاهی پوشش نازک سفیدرنگی روی میوه را پوشانده که نشانه تازه بودن آلو است.

برای تشخیص رسیده بودن آلو به بوی مطبوع شیرین و میزان سفت بودن آن توجه کنید.

آلو را می توان در یخچال نگهداری کرد، اگر آلو کمی سفت و نارس است آن را داخل کیسه کاغذی نگهداری کنید تا به اندازه کافی برسد.

در صورت نگهداری آلو در دمای اتاق باید در عرض چند روز آن را مصرف کرد.

آلو را می توان به صورت تازه و خام یا به صورت خشک مصرف کرد.

آلو خشک برای خوش طعم کردن غذا در پخت و پز استفاده می شود.

آلو از میوه های پر کاربرد برای تهیه دسر است و از آن برای تهیه کمپوت و مربای آلو، ترشی آلو، ژله و شیرینی جات نیز استفاده می شود.

ارزش غذایی آلو

مواد مغذی موجود در 100 گرم آلو خام به صورت زیر است:

کالری: 46
پروتئین: 0.7 گرم
چربی: 0.28 گرم
کربوهیدرات: 11.42 گرم
فیبر: 1.4 گرم
شکر: 9.92 گرم

عوارض احتمالی و مضرات آلو

  • آلو حاوی ماده اگزالات است و برای کسانی که از سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا رنج می برند مضر است.
  • آلو خشک حاوی سولفیت است که برای جلوگیری از تیره شدن به آن اضافه می کنند، افرادی که به این ماده حساسیت دارند باید از مصرف آن اجتناب کنند زیرا می تواند باعث بروز واکنش های آلرژیک همچون شوک شدید آنافیلاکتیک شود.
  • مصرف آلو قبل از آزمایش تشخیصی تومور کارسینوئید ممکن است باعث تشخیص نادرست شود زیرا هم آلو و هم تومورهای کارسینوئید باعث افزایش سطح سروتونین در بدن می شوند و نتیجه آزمایش ممکن است مثبت کاذب باشد.

منبع: naturalfoodseries stylecraze organicfacts bollywoodshaadis

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده