خواص بلوبری | 26 خاصیت عالی بلوبری در سلامتی، بارداری، لاغری و پوست

بلوبری که به نام های زغال اخته آبی یا تمشک آبی نیز مشهور است از میوه های تابستانی خوشمزه با طعم شیرین می باشد. درخت بلوبری گیاهی بوته ای، چند ساله و بومی مناطق آمریکای شمالی است.

از جمله خواص بلوبری می توان به تقویت استخوان، کاهش فشار خون و کلسترول، بهبود دیابت و سلامت قلب و مغز اشاره کرد. بلوبری از سرطان پیشگیری کرده و به لاغری و درمان التهاب کمک می کند. طبع بلوبری سرد و خشک است.

در ادامه با پرشین استار همراه باشید تا با همه فواید و خواص باورنکردنی بلوبری آشنا شویم.

خواص بلوبری
خواص بلوبری

خواص دارویی و فواید بلوبری

1. تقویت استخوان

بلوبری منبع غنی کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، منگنز، روی و ویتامین K است که به تقویت و سلامت استخوان ها کمک کرده، قابلیت ارتجاعی و تراکم استخوان ها را افزایش می دهد و برای حفظ ساختار استخوانی مفید است.

2. کاهش کلسترول خون

مقادیر فراوان فیبر و آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری برای حل شدن کلسترول بد خون (LDL) عالی است. به همین دلیل بلوبری از بهترین مکمل های غذایی برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی به شمار می رود.

3. کاهش فشار خون بالا

بلوبری سرشار از پتاسیم، کلسیم و منیزیم است و در کاهش فشار خون بالا نقش موثری ایفا می کند.

4. ضد دیابت

بلوبری دارای فیبر فراوان است که از عناصر اصلی در رژیم غذای افراد دیابتی محسوب می شود، عصاره و آب بلوبری حساسیت انسولین را بهبود بخشیده و به کاهش سطح قند خون کمک می کند.

5. سلامت قلب

بلوبری از میوه های عالی برای سلامت قلب می باشد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی نظیر آترواسکلروز، حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد.

بلوبری سرشار از فیبر، آنتوسیانین، پتاسیم، فولات، ویتامین B6 و ویتامین C است، فیبر و آنتوسیانین با کاهش کلسترول خون، از گرفتگی شریان ها جلوگیری و ویتامین B6 و فولات از آسیب رگ های خونی پیشگیری می کند.

پتاسیم نیز به کاهش فشار خون بالا و بهبود عملکرد عضلات قلب کمک می کند.

6. پیشگیری از سرطان

بلوبری دارای ترکیبات خاصی به نام پتروستیلبن (درمان عالی برای سرطان روده بزرگ و کبد) و اسید الاژیک است که به همراه آنتوسیانین و آنتی اکسیدان های دیگر از قبیل ویتامین C و مس در پیشگیری و درمان سرطان معجزه می کنند.

7. مغز و آلزایمر

ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی موجود در بلوبری با جلوگیری از انحطاط و مرگ نورون ها از بروز اختلالات عصبی پیشگیری کرده و به سلامت مغز و سیستم عصبی کمک می کند.

بلوبری برای درمان بیماری های مغزی و حافظه مانند آلزایمر مفید می باشد و سلول های مغزی و بافت های عصبی آسیب دیده را بهبود می بخشد.

8. لاغری و کاهش وزن

فیبر فراوان موجود در بلوبری به هضم و کاهش وزن کمک کرده و با ایجاد احساس سیری در فرد باعث کاهش اشتها و لاغری می شود. مصرف بلوبری خشک و منجمد نیز به دلیل کالری ناچیز برای لاغر شدن مفید می باشد.

معجون لاغری بلوبری و ماست

یک و نیم فنجان بلوبری تازه یا منجمد، یک و نیم فنجان ماست (شیرین نباشد) را به همراه شیرین کننده طبیعی و بدون کالری داخل مخلوط کن بریزید تا کاملا یکدست شود.

این معجون را بلافاصله بعد از آماده شدن میل کنید.

9. سرشار از آنتی اکسیدان

بلوبری منبع غنی آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدهایی مانند آنتوسیانین می باشد که با رادیکال های آزاد و مضر بدن مبارزه کرده و از بروز صدمات سلولی، آسیب DNA، پیری زودرس و انواع مختلف سرطان پیشگیری می کند.

10. ضد التهاب

آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری خاصیت ضدالتهابی دارد و خطر ابتلا به بیماری های التهابی مزمن مانند آترواسکلروز، آلزایمر و سرطان را کاهش می دهد.

11. درمان افسردگی

بلوبری وحشی به دلیل محتوای فراوان فلاونوئیدی در بهبود خلق و خو و درمان افسردگی موثر است.

12. یبوست

فیبر موجود در بلوبری از یبوست پیشگیری می کند و ویتامین ها، سدیم، مس، فروکتوز و اسیدها با افزایش ترشح آب معده و گوارش به حرکت نرم مواد غذایی در روده و معده کمک می کند.

13. عفونت ادراری

بلوبری دارای خواص آنتی بیوتیکی و ترکیبات خاصی است که با از بین بردن باکتری “ای کولای” که مسئول عفونت ادراری می باشد، به درمان عفونت دستگاه ادراری کمک می کند.

این ترکیبات فقط در قره قات و بلوبری یافت شده است.(دقت شود برخلاف باور عموم مردم، قره قات با میوه بلوبری تفاوت دارد.)

14. سلامت چشم

بلوبری با توجه به خاصیت آنتی اکسیدانی از بروز اختلالات چشم مانند دژنراسیون ماکولا، آب مروارید، نزدیک بینی، هیپرتروپیا، خشکی و عفونت های شبکیه جلوگیری می کند.

کاروتنوئیدهایی مانند لوتئین و زاکسنتین و فلاونوئیدهایی همچون روتین، رزوراترول و کورستین همگی از آنتی اکسیدان های مشهور برای سلامت چشم هستند که به مقدار فراوان در بلوبری وجود دارند.

15. بهبود ایمنی بدن

خاصیت آنتی اکسیدانی بلوبری برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به عفونت ها موثر است. به همین دلیل مصرف بلوبری در کاهش خطر ابتلا به سرماخوردگی، تب، آبله و سایر بیماری های مسری ویروسی و باکتریایی معجزه می کند.

16. خواص بلوبری برای ورزشکاران

بلوبری به کاهش درد و خستگی عضلانی بعد از تمرینات و فعالیت های شدید کمک کرده و برای بازسازی عضلات ورزشکاران مفید است.

17. التهاب روده

بلوبری دارای خاصیت ضدالتهابی قوی بوده و به درمان بیماری های روده بزرگ از جمله سندرم روده التهابی (IBS) کمک شایانی می کند و باعث کاهش علائمی مانند خونریزی و درد ناشی از کولیت اولسراتیو ( از انواع روده التهابی) می گردد.

18. سم زدایی بدن

آنتوسیاین موجود در بلوبری نقش مهمی در سم زدایی فلزات سنگین نظیر سرب، جیوه، کادیوم و آرسنیک از بدن ایفا می کند.

19. افزایش طول عمر

مصرف بلوبری به دلیل محتوای پلی فنول ها و رزوراترول به افزایش طول عمر و کاهش عوارض ناشی از پیری بدن کمک می کند و باعث فعالسازی ژن های ضدپیری در بدن می گردد.

20. خواص بلوبری در بارداری

فواید و مضرات بلوبری
فواید و مضرات بلوبری

بلوبری سرشار از پتاسیم است که به کنترل فشار خون بارداری کمک می کند، ویتامین C موجود در بلوبری مانع بروز عفونت دوران بارداری می شود و سیستم ایمنی بدن زنان باردار را تقویت می کند.

فیبر از مواد ضروری برای هضم و معده بوده و از بروز چاقی غیر طبیعی، بواسیر و یبوست در دوران بارداری جلوگیری می کند.

بلوبری خطر بروز تشنج بارداری را کاهش می دهد، استرس را درمان می کند، از نقص های زایمان و زایمان زودرس پیشگیری کرده، به رشد استخوان جنین کمک می کند و با افزایش جذب آهن مانع کاهش وزن نوزاد هنگام زایمان می شود.

هشدار: مصرف بیش از حد بلوبری در زنان باردار ممکن است باعث کاهش شدید قند خون، بروز حساسیت و بثورات پوست، خونریزی، التهاب، درد معده و اسهال شود.

21. خواص بلوبری برای کودکان

مصرف بلوبری در کودکان به رشد و تقویت استخوان ها کمک می کند و با بهبود گردش خون در افزایش رشد سلول های بدن کودکان موثر است.

خواص آنتی اکسیدانی بلوبری باعث تقویت سیستم ایمنی کودکان شده و به بهبود عملکرد مغز و بینایی آن ها کمک می کند.

هشدار: مصرف بلوبری در نوزادان قبل از 6 ماهگی ممکن است با واکنش های آلرژیک مانند تورم پلک و لب ها، خارش و ناراحتی معده همراه باشد. توصیه می شود مصرف بلوبری در نوزادان بعد از 10 ماهگی صورت گیرد.

خواص بلوبری برای پوست

توجه داشته باشید:

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

22. جوانسازی پوست

رادیکال های آزاد منشا بروز نشانه های پیری از جمله چین و چروک، خشکی پوست و لکه ها می باشد. بلوبری به دلیل خواص آنتی اکسیدانی برای جوانسازی پوست مفید بوده و با تقویت رگ های خونی و مویرگ ها به از بین رفتن علائم ناخوشایند رگ های واریس و عنکبوتی سطح پوست کمک می کند.

ماسک جوانسازی بلوبری

تعدادی بلوبری بخارپز شده را له کرده و به همراه 3 قاشق غذاخوری ماست داخل مخلوط کن بریزید تا یکدست شود. این ماسک را روی پوست قرار داده و بعد از 20 تا 30 دقیقه با آب گرم بشویید و به آرامی خشک کنید.

از این ماسک یک بار در هفته استفاده کنید.

23. درمان آکنه

بلوبری به دلیل غلظت بالای اسید سالیسیلیک، منافذ پوست را باز کرده، از پوست لایه برداری می کند و به دلیل خواص ضدباکتریایی، تاثیر شگفت انگیزی در درمان آکنه خواهد داشت.

ماسک صورت بلوبری و عسل

تعدادی بلوبری را کوبیده و با چند قطره آب لیمو تازه و 1 قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. ماسک حاصل را روی پوست صورت مخصوصا روی جوش ها و آکنه بمالید و بعد از 20 دقیقه با آب معمولی بشویید.

برای درمان آکنه و جوش، یک بار در هفته از این ماسک ضدآکنه استفاده کنید.

هشدار: این ماسک ممکن است باعث خشکی پوست شود. توصیه می شود بعد از شستشوی صورت از مرطوب کننده استفاده کنید.

خواص بلوبری برای مو

24. افزایش رشد مو

بلوبری به دلیل محتوای پروانتوسیانیدین به افزایش رشد مو کمک می کند.

ماسک موی بلوبری

یک مشت بلوبری را با مقداری روغن زیتون مخلوط کرده و به ریشه موها بمالید و بعد از 20 تا 30 دقیقه با آب گرم بشویید.

هشدار: استفاده از بلوبری باعث خشکی موها می شود، برای موهای خشک بهتر است از مقدار کمتری بلوبری استفاده کرده و کمی عسل به ماسک اضافه کنید.

25. جلوگیری از سفیدی موها

کمبود ویتامین B12 از عوامل ایجاد کم خونی شدید و سفید شدن موها می باشد. بلوبری منبع غنی ویتامین B12 است و از سفیدی موها جلوگیری می کند.

26. خواص بلوبری خشک

بلوبری خشک سرشار از ویتامین K است که به لخته شدن خون کمک کرده، برای استخوان سازی ضروری می باشد و خطر شکستگی های استخوانی مخصوصا در زنان یائسه مبتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

ویتامین C در بلوبری خشک به درمان زخم، سلامت دندان و استخوان ها، رباط ها و تاندون ها و پوست کمک کرده از بیماری های قلبی و سرطان پیشگیری می کند.

بلوبری خشک برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 نیز مفید است.

ارزش غذایی بلوبری

یک فنجان بلوبری خام حاوی مواد مغذی زیر است:

انرژی: 84 کالری
کربوهیدرات: 21.4 گرم
پروتئین: 1.1 گرم
چربی: 0.5 گرم
فیبر: 3.6 گرم
مس: 0.1 میلی گرم
منگنز: 0.5 میلی گرم

خرید، نگهداری و روش مصرف بلوبری

بلوبری معمولا به شکل تازه، منجمد و خشک به فروش می رسد.

هنگام خرید بلوبری، میوه های سفت و تازه را انتخاب کنید زیرا پس از انجماد مدت زمان بیشتری قابل نگهداری هستند.

بلوبری را می توان به صورت چاشنی غذا و به عنوان شیرین کننده در انواع غذاهای پخته شده، ماست، پنکیک، کوکی ها و سالاد افزود.

جالب است بدانید هرچه رنگ بلوبری تیره تر باشد خواص آنتی اکسیدانی آن نیز افزایش می یابد.

عوارض احتمالی و مضرات بلوبری

– ویتامین K موجود در بلوبری برای بیماران مبتلا به اختلالات خون مانند هموفیلی و افرادی که داروی وارفارین مصرف می کنند مضر است.

– مصرف بلوبری ممکن است باعث ایجاد واکنش های آلرژیک مانند خارش، تورم و مشکل تنفسی شود.

– بلوبری باعث کاهش سطح قند خون در افراد دیابتی می شود، برای جلوگیری از عارضه هیپوگلیسمی در این افراد لازم است حتما به صورت مرتب قند خون آن ها چک شود.

– افرادی که به ماده سالیسیلات حساسیت دارند در صورت مصرف بلوبری ممکن است دچار مشکلاتی مانند سردرد یا اختلالات گوارشی شوند.

منیع: stylecraze organicfacts livestrong – parenting.firstcry

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده