خواص خرما | 26 خاصیت جادویی خرما خشک و تازه برای سلامتی، پوست و مو

خرما از میوه های مغذی و بسیار مفید است که طعم شیرین دارد و از درخت نخل به دست می آید. خرما معمولا به دو صورت خرما تازه و خشک قابل استفاده می باشد. درخت خرما حدود 4 تا 6 متر ارتفاع دارد.

میوه خرما دارای خواص و فواید بسیاری برای سلامتی، بارداری، پوست، مو و زیبایی می باشد و روغن خرما دارای کاربردهای فراوانی در محصولات آرایشی بهداشتی است. از جمله خواص خرما می توان به درمان یبوست و اسهال، تنظیم فشار خون، پیشگیری از بیماری های قلبی و آلزایمر، درمان شب کوری، آلرژی و کم خونی اشاره کرد.

طبع خرما گرم و تر است.

در ادامه خواص بی نظیر خرما را به تفصیل شرح داده و طرز تهیه چند ماسک پوست و زیبایی را آموزش می دهیم. با پرشین استار همراه باشید.

خواص خرما
خواص خرما

خواص درمانی و فواید خرما

1. بیماری های قلبی

مصرف تعداد اندکی خرما در روز می تواند از بروز بیماری و مشکلات قلبی پیشگیری کند. آنتی اکسیدان های موجود در خرما از ابتلا به آترواسکلروز (تصلب شرایین) جلوگیری کرده و کلسترول خون را کاهش می دهد.

خرما همچنین حاوی ایزوفلاون می باشد که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. فیبر موجود در خرما نیز برای کنترل وزن مفید است. همانطور که می دانید چاقی از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی در جهان است.

2. یبوست

کمبود فیبر از عوامل بروز یبوست می باشد. خرما منبع غنی فیبر محسوب می شود و برای درمان یبوست و مشکلات گوارشی مفید بوده و از ابتلا به سرطان معده پیشگیری می کند. مصرف روزانه 20 تا 35 گرم فیبر از بروز مشکلات روده و یبوست پیشگیری می کند.

3. کنترل کلسترول خون

از آن جایی که خرما حاوی کلسترول نمی باشد در کنترل کلسترول بد خون نقش مهمی ایفا کرده و از آسیب های ناشی از استرس اکسیداتیو پیشگیری می کند.

4. سلامت استخوان

خرما منبع غنی مس، منیزیم، سلنیوم و منگنز است که باعث حفظ سلامت و تقویت استخوان ها شده و از بیماری های مرتبط مانند پوکی استخوان جلوگیری می کند.

خرما دارای مقادیر فراوان ویتامین K است. این ویتامین در انعقاد خون تاثیر مثبت داشته و به متابولیسم استخوان ها کمک می کند.

5. تنظیم فشار خون

پتاسیم موجود در خرما در تنظیم و کاهش فشار خون بالا اثربخش است. یک عدد خرما حاوی حدود 167 میلی گرم پتاسیم است که نسبت به میوه های دیگر نسبتا بالا می باشد. کمبود پتاسیم در بروز سنگ کلیه نقش دارد.

از سوی دیگر فیبر موجود در خرما قند خون را تثبیت کرده، اثرات سدیم در بدن را کاهش می دهد و همین امر در کاهش فشار خون بالا تاثیر بسزایی دارد. منیزیم از دیگر مواد معدنی خرما است که عضلات قلب و عروق را آرام و باعث کاهش فشار خون می گردد.

6. اسهال

پتاسیم موجود در خرما در پیشگیری و درمان اسهال تاثیر عالی دارد.

7. سلامت مغز

تحقیقات نشان می دهد مصرف خرما از مغز در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب محافظت واحتمال بروز بیماری های نوروژنیک و اختلال شناختی در افراد مسن و سالخورده را کاهش می دهد. ترکیبات موجود در خرما از پیشرفت آلزایمر پیشگیری و از بروز التهاب مغزی جلوگیری می کند.

8. سرطان روده بزرگ

مصرف خرما باعث رشد باکتری های مفید در روده می شود و از بروز سرطان کولورکتال ( سرطان روده بزرگ) پیشگیری می کند.

9. انرژی بخش

خرما حاوی مواد مغذی فراوان از جمله فروکتوز و گلوکز می باشد و سطح انرژی بدن را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

10. درمان شب کوری

کمبود ویتامین A از عوامل اصلی بیماری شب کوری است. خرما منبع غنی ویتامین A می باشد و از قدیمی ترین میوه هایی است که به عنوان درمان کننده شب کوری در تاریخ ثبت شده است.

11. هموروئید (بواسیر)

بیماری بواسیر از بیماری های شایع به خصوص در دوران بارداری می باشد که علت اصلی آن کمبود فیبر در بدن است. خرما به دلیل مقادیر فراوان فیبر برای جلوگیری از بواسیر موثر است.

12. ضدالتهاب

خرما دارای ترکیبات خاص ضدالتهابی می باشد و منیزیم موجود در خرما برای بهبود عملکرد ایمنی بدن مفید است. کمبود منیزیم از عوامل ضعیف شدن سیستم ایمنی در برابر انواع بیماری ها و التهاب می باشد.

13. درمان کم خونی

آهن موجود در خرما باعث پیشگیری و درمان کم خونی می شود.

14. رشد عضلانی

خرما منبع غنی کربوهیدرات می باشد. از آن جایی که کمبود کربوهیدرات باعث می شود بدن برای تامین انرژی مورد نیاز خود عضلات را بسوزاند، خرما از میوه هایی است که به صورت غیرمستقیم در رشد و تقویت عضلات تاثیر شگرفی دارد.

15. آب کردن چربی های شکم

فیبر موجود در خرما باعث کاهش اشتها شده و فرد مدت زمان بیشتری احساس سیری خواهد کرد.

16. درمان آلرژی

از نکات جالب درباره خرما می توان به گوگرد موجود در آن اشاره کرد. گوگرد از عناصر رایج در میوه ها نیست اما دارای فواید زیاد از جمله کاهش واکنش های آلرژیک و حساسیت های فصلی می باشد.

17. افزایش وزن

خرما حاوی قند، پروتئین و بسیاری از ویتامین های ضروری بدن می باشد. افرادی که از لاغری شدید رنج می برند با مصرف مخلوط خرما و خمیر خیار می توانند به وزن ایده آل خود برسند.

18. سلامت دندان

خرما حاوی عنصر فلوئور می باشد که باعث از بین رفتن پلاک و تقویت مینای دندان شده و از پوسیدگی دندان پیشگیری می کند.

19. خواص خرما برای دیابتی ها

اگرچه خرما دارای قند زیادی می باشد اما منبع عالی فیبر هم محسوب می شود که برای افراد دیابتی مفید است. توصیه می شود افراد مبتلا به دیابت قبل از مصرف خرما با پزشک خود مشورت کنند.

20. خواص خرما در بارداری

فیبر موجود در خرما از هموروئید یا بواسیر دوران بارداری پیشگیری می کند.

مصرف خرما در ماه های آخر بارداری باعث تقویت عضلات رحم و زایمان راحت می شود.

خرما به دلیل مقادیر فراوان آهن از کم خونی بارداری پیشگیری می کند.

مصرف خرما از خونریزی های رایج بعد از زایمان جلوگیری می کند.

21. خواص خرما برای مردان

خرما در طب سنتی و هندی برای افزایش باروری در مردان استفاده می شود.

خرما حاوی اسید آمینه می باشد که در افزایش و تقویت نیروی جنسی مفید است.

همچنین خرما به دلیل دارا بودن استرادیول و فاونوئید باعث افزایش حجم اسپرم در مردان و وزن تخمک در زنان می شود و باروری را تقویت می کند.

برای درمان ناتوانی جنسی 1 مشت خرما را با شیر بز مخلوط کرده و با مقداری پودر هل و عسل داخل مخلوط کن بریزید تا کاملا یکدست شود. این معجون برای افزایش میل جنسی و درمان ناتوانی و اختلالات جنسی بسیار مفید است.

خواص خرما برای پوست
خواص خرما برای پوست

فواید خرما برای پوست

توجه داشته باشید:

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

22. صاف شدن پوست

خرما حاوی ویتامین C و D و فلاونوئیدها می باشد که باعث بهبود خاصیت ارتجاعی و صاف شدن پوست می شود.

ماسک خرما و عسل

برای خلاص شدن از زخم های آکنه و صاف شدن پوست، تعدادی خرما را شسته و با عسل مخلوط کنید. سپس ماسک را روی نواحی آسیب دیده قرار دهید.

23. درخشان کننده پوست

برای داشتن پوست درخشنده و شفاف از خرما استفاده کنید.

ماسک خرما و لیمو

8 عدد خرما را با نصف لیمو (یا پرتقال) در مخلوط کن ریخته و خمیر حاصل را روی پوست خود قرار دهید. کمی ماساژ داده و بعد از 10 دقیقه با آب سرد بشویید. این ماسک پوست را زیبا و درخشان می کند.

دقت شود از لیمو با پوست استفاده شود و تنها هسته لیمو جدا شود.

24. ضدپیری

مصرف منظم خرما برای کاهش خطوط ناخوشایند صورت، چین و چروک، لکه های تیره و لکه های مرتبط با سن مفید است و مانع پیری زودرس پوست می گردد.

آنتی اکسیدان های موجود در خرما با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و دارای خواص ضدپیری می باشند.

عصاره هسته خرما دارای فیتوهورمون هایی می باشد که باعث از بین رفتن چین و چروک های پوست می گردد.

ویتامین C موجود در خرما از انباشت ملانین و بروز چین و چروک های پوستی جلوگیری می کند.

ماسک صورت خرما

تعدادی خرما را خوب شسته و خشک کنید و هسته آن ها را جدا کنید، نصف فنجان شیر را گرم کرده و خرماها را به آن اضافه کنید تا نیم ساعت خیس بخورد و نرم شود. خرما و شیر را با هم مخلوط کرده و اندکی آرد سمولینا به آن اضافه کنید.

ماسک خرما را روی پوست صورت و گردن قرار داده و حدود 10 دقیقه ماساژ دهید، بعد از خشک شدن ماسک روی پوست، آن را بشویید.

خواص خرما برای مو

25. درمان ریزش مو

خرما به دلیل دارا بودن آهن باعث بهبود گردش خون و اکسیژن رسانی به پوست سر می شود، موها را تقویت و پرپشت کرده، از ریزش مو جلوگیری می کند.

26. تغذیه مو

خرما منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی می باشد و برای تغذیه پوست سر و مو بسیار مفید است. مصرف خرما باعث براق شدن موها شده و آن ها را تقویت می کند.

 خواص خرما خشک

– خرما خشک نسبت به خرما تازه آب کمتری دارد و مدت زمان بیشتری قابل استفاده است و در صورت نگهداری در یخچال به مدت 5 سال نیز ماندگاری دارد. خرمای تازه در صورت نگهداری در یخچال به مدت 6 ماه قابل استفاده است.

– مقدار کالری موجود در خرمای خشک بیشتر از خرمای تازه می باشد. همانطور که در خواص خرما مشاهده کردید خرما هم برای افزایش وزن و هم چربی سوزی مفید است، اگر قصد کاهش وزن دارید خرمای تازه مصرف کنید و اگر به دنبال چاق شدن هستید خرمای خشک توصیه می شود.

– خرما خشک دارای فیبر بیشتری نسبت به خرمای تازه است و در درمان یبوست تاثیر بهتری دارد.

– ویتامین C موجود در خرمای تازه بیشتر از خرما خشک است.

نکته: به طول کلی مواد مغذی موجود در خرمای خشک و تازه تقریبا یکسان است و دارای خواص و فواید مشابهی می باشند.

خواص خرما در طب سنتی

– رفع خستگی
– رفع بوی بد دهان
– کرم کش (ناشتا)
– تمیز کردن معده
– هضم غذا
– افزایش دید
– تقویت شنوایی
– درمان اسهال و یبوست
– درمان سرفه
– درد مفاصل
و …

خواص خرما و شیر

مخلوط خرما و شیر علاوه بر تمام خواصی که در بالا ذکر کردیم، منبع عالی کلسیم محسوب می شود و برای تقویت و رشد استخوان ها و حفظ سلامت عمومی بدن مفید است.

مقدار مصرف خرما در روز

میزان مصرف روزانه خرما به شرایط جسمی افراد بستگی دارد اما معمولا مصرف 3 تا 5 عدد خرما در روز کافی می باشد.

تفاوت خرما و رطب

برخلاف باور عموم، خرما با رطب تفاوت دارد. هر دو میوه درخت نخل هستند. بعد از این که میوه درخت نخل (خرما خارک) بر اثر نور خورشید تیره و آبدار شد به رطب تبدیل می شود.

در صورتی که رطب حدود 20 روز در مناطق گرمسیر روی درخت نخل باقی بماند تا به حالت نیمه خشک دربیاید به خرما تبدیل می شود.

ارزش غذایی خرما

خرما دارای مواد مغذی فراوانی می باشد و از جمله مواد غذایی اصلی در سفره سحر و افطار مسلمانان در ماه رمضان محسوب می شود. مقدار مواد و ترکیبات موجود در خرما به شرح زیر می باشد:

کالری: 277 کیلو
کربوهیدرات: 74.97 گرم
پروتئین: 1.81 گرم
چربی کل: 0.15 گرم
کلسترول: 0
فیبر: 6.7 گرم
فولات: 15 میکروگرم
ویتامین K: به مقدار 2.7 میکروگرم
پتاسیم: 700 میلی گرم
کلسیم: 64 میلی گرم
آهن: 0.9 میلی گرم

تاریخچه خرما

هزاران سال است که خرما جزو مواد غذایی اصلی کشورهای خاورمیانه بوده است. مصریان باستان از خرما برای تهیه نوشیدنی استفاده می کردند.

کاشت و برداشت خرما به 7 هزار سال قبل از میلاد در پاکستان باز می گردد و بعدها به جنوب غرب آسیا، شمال آفریقا و اسپانیا و در نهایت به کشورهای غربی گسترش پیدا کرد.

تحقیقات فسیلی نشان می دهد درخت خرما از 50 میلیون سال پیش در کره زمین رشد می کرده است.

روش های مصرف خرما

-مصرف خرما به همراه آجیل مانند خرما و گردو، خرما و بادام زمینی و بادام هندی از میان وعده های عالی به شمار می رود.

– می توان خرما را به همراه غلات صبحانه مصرف کرد.

– خرما با ماست وانیلی نیز خوشمزه و مفید است.

– می توان از شیره خرما یا شربت خرما استفاده کرد که خواص ضدباکتریایی قوی داشته و طبق برخی مطالعات انجام شده از عسل موثرتر می باشد.

توجه: به دلیل آلودگی ها و میکروارگانیسم های موجود در نخلستان ها و گرد و غباری که در چندسال گذشته در مناطق غرب و جنوب غرب ایران وجود داشته، توصیه می شود قبل از مصرف، خرما را خوب بشویید.

عوارض احتمالی و مضرات خرما

– مصرف خرما اگر به اندازه معمول باشد عوارض خاصی ندارد. اما مصرف زیاد خرما ممکن است باعث بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ، اسهال و یبوست شود.

– مصرف بیش از حد خرما با واکنش های آلرژیک پوستی و خشک شدن پوست همراه است.

– افراد مبتلا به آسم در مصرف خرما احتیاط کنند.

– مصرف خرما به دلیل پتاسیم فراوان موجود در آن، ممکن است باعث بروز هیپوکالمی شود.

– خرما برای نوزادان مضر است زیرا از میوه های سخت گوشت و دیرهضم است و نیاز به جویدن دارد، از سوی دیگر روده نوزادان هنوز به رشد کامل نرسیده و ممکن است منجر به عوارض خطرناکی در نوزاد شود.

منبع: stylecrazeorganicfactshealthbeckon

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده