خواص دارابی | 22 خاصیت منحصر بفرد دارابی برای سلامتی، پوست و مو

دارابی از مرکبات پرخاصیت و بومی نواحی جنوب شرقی آسیا و مالزی می باشد که ظاهر آن به شکل گلابی یا کروی شکل با پوست ضخیم و گوشت داخل آن، با توجه به نوع دارابی به رنگ سفید، صورتی، زرد یا قرمز می باشد.

دارابی معمولا ترش و شیرین و آبدار است اگرچه برخی انواع آن طعم ترش و آب کمی دارند. دارابی نارس به رنگ سبز است و به مرور به زرد تغییر رنگ می دهد.

از جمله خواص دارویی دارابی می توان به لاغری، کاهش کلسترول و فشار خون بالا، درمان کم خونی، یبوست و اسهال، تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرماخوردگی، تقویت استخوان ها و سلامت دندان و لثه، پوست، مو، زنان باردار، کودکان و رفع گرفتگی های عضلانی اشاره کرد.

طبع دارابی سرد و تر است.

عکس درخت دارابی
عکس درخت دارابی

جالب است بدانید:

  • یک میوه کامل دارابی حاوی حدود 600 درصد نیاز روزانه ویتامین C است و از دیرباز این میوه به عنوان منبع عالی اسید اسکوربیک در آسیای جنوب شرقی شهرت داشته است.
  • درخت دارابی معمولا بین 4 تا 15 متر ارتفاع داشته، برگ های آن همیشه سبز هستند و تا 4 بار در سال گل می دهد.
  • گریپ فروت پیوند دو میوه دارابی و پرتقال می باشد.
  • در برخی مراسم مذهبی چینی، افراد برای دور کردن شیاطین بدن خود را با آب حاصل از جوشانده برگ و میوه دارابی شستشو می دهند.
  • در جنوب شرق آسیا دارابی از دسرهای محبوب است که معمولا به صورت خام یا با نمک میل می شود.
  • دارابی بزرگ ترین میوه مرکباتی است.
  • از دارابی در برخی مراسم سنتی چینی از جمله جشن سال نو استفاده می شود و به همین دلیل به نام گریپ فروت چینی نیز مشهور شده است.

در ادامه با پرشین استار همراه شوید تا با بهترین خواص دارابی برای سلامتی، پوست، مو و لاغری آشنا شده و درباره طرز استفاده، ارزش غذایی و مضرات دارابی بیشتر بدانیم.

خواص دارویی و فواید دارابی

1. خواص دارابی برای لاغری

دارابی حاوی یک آنزیم چربی سوز کمیاب به نام کارنیتین پالمیتوئیل ترانسفراز است که در کمتر ماده غذایی یافت می شود، این آنزیم از چاقی جلوگیری کرده و تاثیر خوبی در کاهش وزن و لاغری دارد.

از سوی دیگر دارابی به دلیل فیبر فراوان به کاهش اشتها و سیری طولانی مدت در فرد کمک کرده و نشاسته و قند بدن را کاهش می دهد.

2. خواص دارابی در بارداری

دارابی نیز مانند سایر مرکبات حاوی اسید فولیک است که از مواد ضروری برای دوران بارداری و سلامت جنین محسوب می شود و از نقایص بارداری پیشگیری می کند.

ویتامین C موجود در دارابی با تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار از بروز عفونت ها پیشگیری کرده و به درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک می کند.

دارابی به دلیل محتوای فیبر برای سیستم گوارش مفید است و از یبوست و گرفتگی های عضلانی شایع بارداری پیشگیری می کند.

کلسیم موجود در دارابی به رشد خوب استخوان های نوزاد کمک کرده و پتاسیم مانع بروز فشار خون بالا در زنان باردار می شود.

هشدار: مصرف بیش از حد ویتامین C ممکن است به جنین آسیب وارد کند. زنان باردار قبل از مصرف دارابی حتما با پزشک مشور کنند.

3. خواص دارابی برای کودکان و نوزادان

مصرف دارابی به درمان سریع زخم های ناشی از آسیب های بدنی در کودکان کمک می کند و ویتامین C موجود در آن از خونریزی لثه و مشکلات دندان در کودک پیشگیری می کند.

دارابی برای درمان کم خونی کودک مفید است و با تقویت سیستم ایمنی از سرماخوردگی مکرر کودکان و نوزادان پیشگیری می کند.

خطر بروز یبوست در کودک با مصرف دارابی کاهش یافته و برای کنترل وزن نیز مفید است.

نکات مهم

قبل از مصرف دارابی و سایر مرکبات حتما هسته، پوست و غشای آن را جدا کنید و گوشت آن را به صورت قطعات ریز به کودک بدهید زیرا به دلیل لغزنده بودن خطر خفگی وجود دارد.

مصرف بیش از حد دارابی در کودکان ممکن است با واکنش های آلرژیک، سرگیجه، ناراحتی های معده و مشکلات تنفسی همراه باشد.

از افزودن دارابی به رژیم غذایی کودکان کمتر از یک سال خودداری کنید و در صورتی که کودک داروی خاصی مصرف می کند حتما قبل از مصرف از عدم تداخل دارویی مطمئن شوید.

4. تقویت سیستم ایمنی بدن

مصرف تنها یک قطعه کوچک دارابی ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند، ویتامین C فعالیت گلبول های سفید خون را افزایش داده و با حمله به رادیکال های آزاد خطر ابتلا به انواع عفونت های باکتریایی، ویروسی، میکروبی و بیماری هایی همچون سرماخوردگی، آنفلوآنزا و سرفه را کاهش می دهد.

5. تب بر

برای خنک کردن بدن و کاهش تب و علائم آن از جمله تهوع و سردرد کافیست مقداری دارابی مصرف کنید تا به سرعت دمای بدن را کاهش دهد.

مصرف مقادیر مناسب آب دارابی برای کاهش تب هم در کودکان و هم در بزرگسالان قابل استفاده است.

6. عفونت ادراری

ویتامین C موجود در دارابی و آب دارابی به افزایش سطح اسیدیته ادرار کمک کرده و با کشتن باکتری ها از بروز عفونت های دستگاه ادراری جلوگیری می کند.

7.هضم و گوارش

دارابی نیز مانند بسیاری میوه های دیگر منبع خوب فیبر محسوب می شود و مصرف بخش خوراکی آن حدود 25 درصد نیاز روزانه بدن به فیبر را برطرف کرده، باعث بهبود عمل هضم می شود و با تنظیم حرکات روده به درمان یبوست و اسهال کمک می کند.

دارابی همچنین باعث افزایش ترشح آب های گوارشی و معده شده و برای هضم بهتر پروتئین های پیچیده و دیرهضم مفید است.

8. سلامت قلب

دارابی حاوی مقادیر خوبی پتاسیم است، این ماده معدنی تنش در رگ های خونی را کاهش داده و باعث بهبود گردش خون و اکسیژن رسانی بهتر به اندام های مختلف بدن می شود و با کاهش فشار روی قلب و تنظیم فشار خون برای افراد مبتلا به پرفشاری خون مفید است.

آب دارابی خطر ابتلا به بیماری های قلبی، آترواسکلروز، حمله قلبی و سکته را کاهش می دهد و به دلیل دارا بودن پکتین، به پاکسازی عروق خونی و شریان ها کمک می کند.

9. کاهش کلسترول

مصرف دارابی به کاهش کلسترول بد خون و افزایش سطح کلسترول خوب کمک می کند.

10. گرفتگی عضلانی

کمبود پتاسیم گرفتگی های عضلانی را افزایش داده و احتمال کشیدگی عضلات و پارگی تاندون ها را افزایش می دهد.

مصرف دارابی به دلیل حضور پتاسیم، برای تعادل مایعات بدن ضروری بوده و از سفتی و گرفتگی عضلات پیشگیری می کند.

11. سلامت استخوان ها

پتاسیم برای سلامت استخوان ها و افزایش تراکم مواد معدنی استخوانی نیز ضروری است زیرا باعث بهبود جذب سایر مواد معدنی مورد نیاز برای تقویت استخوان ها شده و خطر پوکی استخوان را کاهش می دهد.

12. دهان و دندان

ویتامین C موجود در دارابی با افزایش تولید کلاژن در بدن به تقویت بافت ها، اندام ها و سلول های بدن از جمله لثه و بافت های دهانی کمک کرده و از بیماری های دهان و دندان و خونریزی لثه پیشگیری می کند.

لازم به ذکر است ضعیف شدن لثه ها از عوامل اصلی بروز بیماری های دندان می باشد.

13. بهبود زخم ها

ویتامین C موجود در دارابی باعث جایگزینی بافت های مرده با بافت های سالم شده و با افزایش تولید کلاژن به درمان سریع تر زخم ها کمک می کند.

14. سرطان

پوست دارابی حاوی فلاونوئیدهای فراوان است که از عوامل مهم برای مبارزه با انواع سرطان محسوب شده و خطر ابتلا به سرطان پانکراس، روده بزرگ و سرطان سینه را کاهش می دهد و با از بین بردن استروژن اضافی بدن، از گسترش سلول های سرطانی پیشگیری می کند.

15. کم خونی

ویتامین C جذب آهن در بدن را افزایش داده و به بهبود گردش خون و درمان کم خونی کمک می کند.

فواید و مضرات دارابی
فواید و مضرات دارابی

خواص دارابی برای پوست و مو

16. ضد پیری

ویتامین C موجود در دارابی با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و به افزایش رطوبت و الاستیسیته پوست کمک می کند و برای کاهش علائم پیری زودرس از جمله چین و چروک و خطوط و لکه های ناشی از پیری پوست مفید است.

نوشیدن روزانه 1 لیوان آب دارابی به جوانسازی و درخشندگی پوست کمک زیادی می کند.

17. سلامت پوست

مصرف دارابی به افزایش گردش خون در ناحیه پوست و افزایش تولید کلاژن کمک کرده و ویتامین A و C  موجود در این میوه نقش مهمی در سلامت، زیبایی و جوانی پوست ایفا می کند.

18. ضد آفتاب طبیعی

مصرف منظم دارابی به ترمیم ساختار سلولی اپیدرم و بازسازی پوست کمک کرده و از پوست در برابر آسیب های ناشی از اشعه مضر خورشید محافظت می کند.

19. جوش و آکنه

مصرف منظم دارابی تولید چربی پوست را کاهش داده و برای درمان جوش و آکنه بخصوص در پوست های چرب مستعد آکنه بسیار مفید است.

20. افزایش رشد مو

دارابی حاوی مواد مغذی دوستدار مو از جمله ویتامین B1، C، A، روی، آهن، کلسیم و گوگرد است که همگی برای حفظ سلامت موها ضروری بوده و به افزایش رشد موها کمک می کنند.

21. درمان شوره

دارابی از میوه های آبدار است که مصرف آن به آبرسانی و حفظ رطوبت پوست سر کمک کرده و ویتامین C موجود در آن مانع رشد و فعالیت باکتری های عامل شوره سر می شود.

22. تقویت مو

نوشیدن آب دارابی گردش خون در پوست سر را افزایش داده و با تقویت فولیکول های مو، شکنندگی موها را برطرف و باعث ضخیم شدن تارهای مو می شود.

نحوه خوردن دارابی

به دلیل ضخیم بودن پوست دارابی لازم است ابتدا با استفاده از چاقو برش های عمودی روی پوست آن ایجاد کرده (به شیوه مشابه پرتقال) و پوست آن را از گوشت داخلی جدا کنید و بعد از بیرون آوردن هسته ها از طعم خوشمزه دارابی لذت ببرید.

روش استفاده از دارابی

میوه دارابی معمولا به صورت خام، آب دارابی یا داخل سالاد میوه استفاده می شود.

دارابی در غذاهای آسیایی به عنوان چاشنی برای خوش طعم کردن برخی غذاها کاربرد دارد.

از بخش های مختلف درخت دارابی در زمینه های مختلف استفاده می شود به عنوان مثال پوست دارابی معمولا برای تهیه مارمالاد و مربا، شکوفه های درخت دارابی در صنعت عطرسازی و چوب درخت دارابی از عناصر سازنده دستگیره وسایل منزل است.

طرز تهیه آب دارابی

تهیه آب دارابی بسیار ساده و با استفاده از آبمیوه گیری به راحتی انجام می شود اما برای خوش طعم شدن آن توصیه می شود مقداری آب و 2 قاشق عسل نیز به آب دارابی اضافه کنید.

سپس دوباره آب میوه را در آب میوه گیری مخلوط کرده و قبل از نوشیدن چند قطعه یخ به آن اضافه کنید.

ارزش غذایی دارابی

مواد مغذی موجود در 100 گرم دارابی به صورت زیر است:

کالری: 38
پروتئین: 0.76 گرم
چربی: 0.04 گرم
کربوهیدرات: 9.62 گرم
فیبر: 1 گرم

عوارض جانبی و مضرات دارابی

  • دارابی به دلیل پتاسیم و ویتامین C فراوان برای افراد مبتلا به مشکلات کبدی و کلیوی مضر است.
  • افرادی که از فشار خون پایین رنج می برند از مصرف دارابی اجتناب کنند.

منبع: organicfacts naturalfoodseries – benefitsuses – momjunction

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده