خواص میخک | 29 خاصیت معجزه آسای میخک برای سلامتی، لاغری و پوست و مو

میخک یکی از انواع رایج ادویه جات است که به دلیل عطر، طعم و خواص منحصر به فرد آن به طور گسترده در پخت و پز و مصارف پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.

میخک جوانه های گل درخت همیشه سبز میخک است. گل میخک از ادویه جات بومی کشورهای آسیایی مانند اندونزی، هند، پاکستان و حتی مناطقی از آفریقای شرقی می باشد. میخک به عنوان گیاهی با خواص دارویی قوی شناخته شده است. از جمله خواص میخک می توان به خاصیت ضدمیکروبی و ضدسرطانی، محافظت از کبد، درمان دیابت، سردرد، تهوع، سرفه، سرماخوردگی، نفخ، برطرف کردن آکنه و جوش و لکه های پوستی و درمان ریزش مو اشاره کرد.

طبع میخک خیلی گرم و خشک است.

در ادامه قصد داریم شما را با تعدادی از فواید و خواص خارق العاده میخک برای سلامتی، پوست و مو آشنا کنیم. با پرشین استار همراه باشید.

خواص میخک
خواص میخک

خواص درمانی و فواید میخک

1. بهبود هضم

برخی ترکیبات موجود در میخک باعث تحریک آنزیم های گوارشی می شود که روی عمل هضم موثرند. کیفیت هضم برای متابولیسم بدن و جذب مواد مغذی بسیار مهم است.

2. ضد میکروب

خواص ضدمیکروبی میخک برای از بین بردن بسیاری از میکروب ها و باکتری ها موثر است. مطالعات انجام شده نشان می دهد مصرف گل میخک با باکتری های وبا مبارزه کرده و در درمان این بیماری مفید است.

3. ضدسرطان

میخک منبع نسبتا غنی آنتی اکسیدان بوده و با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد مبارزه کرده و از ایجاد و رشد سلول های سرطانی پیشگیری می کند.

4. سلامت کبد

خواص هپاتواستروئید (محافظت از کبد) در گل میخک برای سلامت کبد مفید می باشد. طی فرایند متابولیسم، مقدار آنتی اکسیدان موجود در کبد ممکن است کاهش چشمگیری پیدا کند، خواص هپاتواستروئید اثر منفی آن را خنثی کرده و از کبد محافظت می کند.

5. تقویت سیستم ایمنی

میخک حاوی مقادیر بالای ویتامین C می باشد که برای سیستم ایمنی بدن عالی است. مصرف میخک باعث تولید سلول های سفید خون شده و حساسیت های شدید را درمان می کند.

6. دیابت

ترشح انسولین در بدن برای کنترل سطح قند خون ضروری می باشد، اما گاهی به دلیل پاره ای از مسائل سلامتی، بدن نمی تواند به مقدار کافی انسولین تولید کند که باعث ابتلا به بیماری دیابت می گردد. مصرف میخک برای تولید مطلوب انسولین بسیار مفید است.

7. سلامت استخوان ها

مصرف میخک به خصوص در سنین بالا، که بدن توانایی جذب کلسیم کافی را از دست می دهد، باعث تقویت استخوان ها می شود.

8. تسکین دندان درد

در صورت بروز دندان درد شدید، می توان با مصرف میخک آن را تسکین داد.

9. درمان سردرد

گل میخک برای بهبود سردرد مخصوصا سردردهای دوران بارداری بسیار موثر است.

10. خواص ضدالتهابی

میخک دارای خواص ضدالتهابی قوی بوده و دردهای ناشی از التهاب را از بین می برد.

11. خواص آنتی اکسیدانی

آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در بدن ایفا کرده و برای سیستم ایمنی بدن ضروری می باشد. میخک منبع غنی آنتی اکسیدان محسوب می شود.

12. رفع تهوع

تهوع و استفراغ ممکن است به دلایل مختلف ایجاد شود. صرف نظر از اینکه علت تهوع چه باشد، مصرف میخک برای تسکین حالت تهوع مفید است.

13. درمان سرفه

برای درمان خانگی سرفه کافیست مقداری میخک در یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و میل کنید.

14. رفع بوی بد دهان

مصرف میخک برای رفع بوی بد دهان مخصوصا بعد از خوردن مواد غذایی خاص بسیار موثر است.

15. درمان سینوزیت

گل میخک برای درمان سینوزیت عالی عمل می کند. اگرچه پیش از هر درمان خانگی لازم است با پزشک خود مشورت کنید.

16. درمان سرماخوردگی

اگر به دنبال درمان طبیعی و گیاهی سرماخوردگی هستید، یکی از بهترین راه حل ها مصرف میخک است.

17. بهبود نفخ و زخم معده

زخم معده از جمله اختلالات گوارشی دردناک است که در جداره معده یا مری ایجاد می شود. از عوامل ایجاد کننده زخم معده می توان به استرس، عفونت و عوامل ژنتیکی اشاره کرد. مطالعات انجام شده نشان می دهد روغن گل میخک برای افزایش تولید مایع مخاطی معده مفید است. این مایع مخاطی مانند یک محافظ عمل کرده و از فرسایش جداره معده توسط اسید معده و بروز زخم معده پیشگیری می کند.

برای درمان خانگی نفخ کافیست 4 یا 5 عدد میخک را با آب گرم مخلوط کرده و هر روز صبح میل کنید تا نفخ به سرعت درمان شود.

18. کاهش استرس

بو کردن عصاره گل میخک برای کاهش استرس بسیار مفید است. چای میخک نیز خاصیت آرامش بخشی داشته و باعث رفع استرس می شود.

کافیست مقداری میخک را با ریحان، نعناع و هل مخلوط کرده و مقداری آب به آن اضافه کنید. برای افزایش خاصیت این معجون کاهش استرس، مقداری عسل به آن اضافه کنید.

19. بیماری صبحگاهی

مصرف میخک درمان عالی برای بیماری صبح است. کافیست 10 دانه میخک را با تمرهندی و شیره خرما مخلوط کرده و مقداری آب به آن اضافه کنید و دو بار در روز آن را میل کنید.

فواید و مضرات میخک
فواید و مضرات میخک

خواص میخک برای پوست

توجه داشته باشید:

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

20. درمان آکنه

خواص بی حس کننده و ضدباکتریایی میخک برای درمان آکنه عالی عمل می کند. برای برطرف کردن آکنه کافیست مقداری روغن میخک را به صورت موضعی استعمال کنید.

هنگام استفاده از روغن میخک روی پوست، کمی احساس سوزن سوزن شدن خواهید کرد، این به دلیل طبع قوی روغن میخک است و به دلیل خاصیت بی حس کنندگی، این سوزش سریعا برطرف می شود.

میخک برای درمان مشکلات پوستی مانند جوش های سر سیاه، جوش سرسفید، زخم و پوسته شدن که از علائم آکنه به شمار می روند، نیز مفید است.

21. بهبود زخم

بیماری های پوستی ممکن است باعث ایجاد زخم روی پوست شود، برای بهبود و از بین رفتن زخم ها کافیست هر روز و به صورت منظم از روغن گل میخک استفاده کنید.

22. سلامت پوست

خواص آنتی اکسیدانی قوی میخک برای حفظ سلامت پوست و بدن مفید است. روغن گل میخک حاوی مواد معدنی غنی مانند پتاسیم، سدیم، فسفر، آهن، ویتامین A و C می باشد.

23. درخشندگی پوست

ماسک های گیاهی و خانگی گل میخک به دلیل خواص ضدباکتریایی و از بین بردن انواع جوش، زخم و عفونت ها باعث صاف شدن پوست شده و درخشندگی آن را حفظ می کند.

فواید میخک برای مو

24. طراوت بخشیدن به موها

برای داشتن موهای با طراوت بعد از رنگ کردن مو، می توانید از چای میخک استفاده کنید. برای این منظور کافیست بعد از رنگ مو، از چای میخک سرد به عنوان شامپو استفاده کرده و موهای خود را بشویید. عطر گل میخک باعث شادابی و طراوت موها می شود.

25. درمان ریزش مو

برای جلوگیری از ریزش مو کافیست مقداری روغن گل میخک را به پوست سر مالیده تا جریان خون بهبود پیدا کند و رشد موها بهبود پیدا کند.

26. نرم کننده مو

مخلوط میخک و روغن زیتون راه حل عالی برای خنک کردن و نرم کردن موها می باشد. بدین منظور 2 قاشق غذاخوری میخک را با نصف فنجان روغن زیتون مخلوط کرده و درون تابه گرم کنید. توجه داشته باشید که مخلوط جوشانده نشود، سپس آن را از روی حرارت برداشته و به مدت 3 ساعت کنار بگذارید تا خنک شود.

ماسک موی میخک و روغن زیتون را داخل یک بطری شیشه ای ریخته و قبل از هر حمام، مقداری از آن را گرم کنید و روی پوست سر بمالید. بعد از 20 دقیقه آن را بشویید.

خواص میخک برای لاغری

27. کاهش وزن و لاغری

برای کاهش وزن و لاغری، مصرف چوب میخک بسیار موثر است. کافیست یک عدد چوب میخک را بجوید یا مقداری از آن را به همراه هل و دارچین داخل چای سبز اضافه کرده و بعد از غذا میل کنید.

چای لاغری میخک با افزایش چربی سوزی و کاهش اشتها، باعث درمان چاقی می شود.

خواص میخک برای زنان

28. تقویت رحم

برای تقویت رحم زنان، هر روز و به صورت منظم 4 گرم میخک مصرف شود.

29. زایمان راحت

خانم های باردار برای تسهیل زایمان، در ماه های پایانی دوران حاملگی، هر روز چای میخک میل کنند.

تاریخچه میخک

گل میخک نیز مانند بسیاری از ادویه جات آسیایی مشهور دارای تاریخچه جالبی است. این گیاه، بومی جزیره مالوکی اندونزی می باشد و طی قرن های 13 و 14 از اندونزی به چین، هند، ایران، آفریقا و اروپا منتقل شد.

در آن دوران میخک از ارزش و قیمت بالایی برخوردار بود و به همین دلیل جنگ هایی برای انحصار تولید و توزیع آن به وقوع پیوست. در این جنگ ها که اغلب در قرون وسطی و مدرن برای تصاحب جزایر مالوکی اندونزی صورت گرفت، هلند پیروز میدان شد و تا مدت زیادی جزایر مالوکی را در اختیار داشت.

امروزه گل میخک به عنوان یک محصول تجاری بسیار مهم در سراسر نقاط جهان خرید و فروش می شود. این گیاه در نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند و بخش های مختلف آن از جمله جوانه و گل، ساقه خشک و برگ های آن برای مصارف دارویی و آشپزی کاربرد دارد. روغن گل میخک نیز دارای کاربردهای زیادی در طب سنتی می باشد.

قابل ذکر است در طب چینی از میخک به عنوان داروی افزایش میل جنسی استفاده می شده است.

ارزش غذایی میخک

100 گرم میخک حاوی مواد مغذی زیر می باشد:

کالری: 274
چربی: 13 گرم
سدیم: 277 میلی گرم
پتاسیم: 1.20 میلی گرم
کربوهیدرات: 66 گرم
پروتئین: 6 گرم
کلسیم: 63 درصد نیاز روزانه
ویتامین A: به مقدار 3 درصد نیاز روزانه
آهن: 65 درصد نیاز روزانه
منیزیم: 64 درصد نیاز روزانه

عوارض احتمالی و مضرات میخک

مصرف خوراکی میخک برای اغلب مردم عوارض خاصی ندارد.

– استفاده خوراکی بیش از حد از روغن گل میخک ممکن است باعث آسیب به لثه ها و غشای مخاطی دهان گردد.

– استنشاق بوی سیگار میخک ممکن است باعث ایجاد مشکلات تنفسی و عفونت های ریوی شود.

– مصرف میخک خشک احتمال بروز حساسیت و تحریک دهان و آسیب به بافت های دندانی را به همراه دارد.

– مصرف خوراکی روغن میخک در کودکان توصیه نمی شود و ممکن است باعث بروز عوارض شدیدی همچون تشنج و آسیب کبدی شود.

– مصرف میخک به مقدار خوراکی در خانم های باردار و شیرده مشکل خاصی ایجاد نمی کند.

– روغن گل میخک حاوی ماده شیمیایی به نام اوژنول می باشد که باعث کاهش لخته شدن خون می شود. بنابراین حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی از مصرف آن خودداری کنید.

منبع: webmd organicfacts stylecraze

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده