خواص کینوا | 27 خاصیت شگفت انگیز کینوا برای سلامتی، پوست و مو + طریقه مصرف

کینوا از دانه های خوراکی پرخاصیت است که از حدود 5 هزار سال پیش در مناطق پرو، شیلی و بولیوی مصرف می شده و امروزه یکی از محبوب ترین مواد غذایی در سراسر جهان محسوب می شود.

از جمله خواص بی نظیر کینوا می توان به لاغری، سلامت قلب، کاهش علائم کم خونی، دیابت، پوکی استخوان، کاهش فشار خون و کلسترول، درمان یبوست و افزایش رشد و طول عمر اشاره کرد. کینوا برای زنان باردار، گیاهخواران، کودکان و بدنسازان نیز بسیار مفید است.

گیاه کینوا
گیاه کینوا

جالب است بدانید:

  • کینوا به خانواده غلات تعلق ندارد بلکه هم خانواده چغندر و اسفناج است.
  • حدود 120 نوع کینوا وجود دارد که از این میان کینوا سفید، قرمز و سیاه مشهورتر هستند
  • جنگجویان اینکا برای حفظ بنیه و انرژی بدن برای جنگ ها، کینوا مصرف می کردند.
  • ناسا کینوا را به عنوان ماده غذایی ایده آل برای سفرهای فضایی اعلام کرده است.
  • از ساپونین روی کینوا برای تولید پاک کننده ها، خمیر دندان و حتی آنتی بیوتیک ها استفاده می شود.
  • کینوا منبع عالی پروتئین است و بخصوص برای گیاهخواران و وگن بسیار مفید می باشد.
  • برخلاف برنج قهوه ای که حدود نیم ساعت زمان برای پخت نیاز دارد، کینوا در 15 دقیقه می پزد.
  • فیبر موجود در کینوا دو برابر بیشتر از فیبر موجود در برنج سفید است.

در ادامه با پرشین استار همراه شوید تا با بهترین خواص کینوا برای سلامتی، پوست و مو آشنا شده و درباره طریقه مصرف، ارزش غذایی و مضرات کینوا بیشتر بدانیم.

خواص دارویی و فواید کینوا

1. خواص کینوا برای لاغری

کینوا حاوی مقادیر فراوانی فیبر محلول و نامحلول است که با ایجاد احساس سیری در فرد باعث کاهش اشتها شده و به کاهش وزن کمک می کند.

مواد مغذی موجود در کینوا بدن را تقویت کرده و انرژی مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند و مواد معدنی و ویتامین های آن باعث افزایش سوخت و ساز بدن شده و برای لاغری مفید می باشند.

2. خواص کینوا برای کودکان

تحقیق نشان داده مصرف منظم کینوا خطر ابتلا به آسم در کودکان را تا 50 درص کاهش می دهد.

فیبر موجود در کینوا برای درمان یبوست در نوزادان و کودکان مفید است و پروتئین فراوان این دانه ها به رشد بهتر کودکان کمک می کند.

مصرف کینوا انرژی کودک را تامین کرده و برای درمان بیش فعالی نیز مفید است.

هشدار: از اضافه کردن کینوا به رژیم غذایی نوزادان کمتر از 8 ماه اجتناب کنید.

3. خواص کینوا در بارداری

پروتئین موجود در کینوا برای سلامت و رشد بهتر جنین ضروری است و مصرف آن به تامین انرژی مورد نیاز بدن زنان باردار کمک می کند.

کینوا منبع خوبی از کلسیم، آهن، فسفر، ویتامین B و ویتامین E نیز می باشد و اسید فولیک موجود در آن از نقایص بارداری نوزاد پیشگیری می کند.

کینوا از یبوست شایع بارداری پیشگیری کرده و به درمان کم خونی زنان باردار کمک می کند.

4. ضد التهاب

کینوا دارای خاصیت ضد التهابی می باشد زیرا باعث تولید مقادیر زیادی بوتیرات در بدن می شود که به درمان بیماری های التهابی کمک کرده و ویتامین B موجود در آن به کاهش سطح هموسیستئین که هورمون التهابی طبیعی در بدن است کمک می کند.

کوئرستین و کامفرول موجود در کینوا اثر ضد التهابی و ضد ویروسی داشته و به درمان افسردگی نیز کمک می کند.

5. سلامت قلب

مصرف کینوا به کاهش کلسترول بد خون کمک کرده و ترکیباتی همچون سید اولئیک و آلفا لینولنیک موجود در این ماده غذایی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و آترواسکلروز را کاهش می دهد.

6. دیابت

کینوا بی شک از مواد غذایی عالی برای افراد مبتلا به دیابت می باشد زیرا شاخص گلیسمی پایینی داشته و اسید آمینه های متعدد داخل آن قند خون را تنظیم کرده و از ابتلا به دیابت نوع 2 پیشگیری می کند.

کینوا حاوی کربوهیدرات های پیچیده است که جذب آن ها در خون به کندی صورت می گیرد و از افزایش قند خون جلوگیری می کند.

توجه: در موارد اورژانسی حتما به پزشک مراجعه کنید.

7. کم خونی

کمبود آهن از دلایل اصلی کمبود آهن است و متخصصان معتقدند مصرف کینوا به درمان کم خونی کمک می کند زیرا 1 فنجان کینوا پخته حاوی حدود 3 میلی گرم آهن است و این مقدار حدود 15 درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین می کند.

از سوی دیگر کینوا حاوی ریبوفلاوین نیز می باشد که برای تولید هموگلوبین در بدن ضروری بوده و به بهبود اکسیژن رسانی به اندام های بدن کمک می کند.

8. هضم

فیبر موجود در دانه های کینوا به بهبود عملکرد هضم در دستگاه گوارش و جذب بهتر مواد مغذی در روده کوچک کمک کرده و مانع بروز مشکلات معده و روده و یبوست می شود.

ویتامین B موجود در کینوا از جمله تیامین نیز با افزایش تولید اسید هیدروکلریک معده به بهبود هضم و گوارش کمک می کند.

ریبوفلاوین باعث تولید بهتر سلول های جداره معده شده و اسید گلوتامیک نیز در بدن به گلوتامین تبدیل و مخاط معده را تقویت می کند.

9. رشد بهتر

کینوا تنها دانه ای است که حاوی اسید آمینه لیزین می باشد. لیزین و پروتئین های موجود در کینوا برای رشد و بهبود بافت های مهم بدن ضروری می باشند.

10. افزایش طول عمر

مطالعات نشان داده افزودن کینوا به رژیم غذایی و مصرف منظم آن خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش داده و به افزایش طول عمر کمک می کند.

گفته شده یک مرد بولیوایی 123 ساله علت اصلی طول عمرش را دیون رژیم غذایی سرشار از کینوا می داند.

11. سرطان

کینوا منبع غنی آنتی اکسیدان های قوی است که با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و خطر بروز بیماری های خطرناک همچون سرطان را کاهش می دهد.

مطالعات انجام شده در دانشگاه هاروارد نشان داده مصرف روزانه یک کاسه کینوا احتمال مرگ زودرس در اثر سرطان را تا حد خوبی کاهش می دهد.

12. پوکی استخوان

کینوا منبع عالی منیزیم و پروتئین است که نقش مهمی در تشکیل استخوان ها داشته و برای سلامت استخوان ضروری می باشند.

13. بدنسازی

کینوا حاوی مواد معدنی، ویتامین ها و پروتئین و فاقد گلوتن است و ماده غذایی عالی برای بدنسازی محسوب می شود.

خواص کینوا
خواص کینوا

14. بیش فعالی

مصر کینوا به درمان اختلال ADHD یا بیش فعالی ناشی از کمبود توجه کمک کرده و از عود آن پیشگیری می کند. برای کاهش علائم بیش فعالی توصیه می شود 1 فنجان کینوا به سوپ خود اضافه کنید.

15. سلیاک

کینوا از دانه های فاقد گلوتن است و جایگزین مناسب برای گندم، برنج، جو و سایر غلات گلوتن دار برای افرادی از که از بیماری سلیاک رنج می برند محسوب می شود.

16. بیماری فیبرومیالژیا

اختلالات و مشکلات سلولی از عوامل ابتلا به بیماری فیبرومیالژیا می باشد و مصرف کینوا به دلیل پروتئین فراوان موجود در آن به حفظ سلامت سلولی کمک کرده و خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.

17. باروری

کمبود پروتئین اثر منفی در باروری زنان به جا گذاشته و دوره قاعدگی ماهیانه را دچار اختلال می کند. مصرف کینوا با افزایش سطح پروتئین بدن به درمان مشکلات باروری کمک می کند.

18. میگرن

همانطور که قبلا اشاره کردیم کینوا منبع عالی منیزیم است و برای درمان میگرن که می تواند به دلیل کمبود منیزیم در بدن ایجاد شود کمک می کند.

19. فشار خون

منیزیم و ریبوفلاوین موجود در کینوا باعث آرام شدن عروق خونی شده و به کاهش استرس و فشار خون بالا کمک می کند.

توجه: در موارد اورژانسی حتما به پزشک مراجعه کنید.

20. آسم

مصرف کینوا در افراد مبتلا به آسم باعث کاهش تنش و استرس شده، عروق خونی را منبسط و راه های تنفسی را باز می کند و برای رفع حالت تنگی نفس و علائم آسم مفید است.

21. سنگ های صفراوی

مصرف کینوا به بهبود هضم کمک کرده و با کاهش تولید بیش از حد صفرا در بدن خطر تشکیل سنگ های صفراوی را کاهش می دهد.

خواص کینوا برای پوست

توجه داشته باشید:

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

22. درمان آسیب های پوستی

کینوا حاوی لیزین است که به سنتز کلاژن و الاستین پوست کمک کرده و برای درمان سریع آسیب های بافتی و جراحات مفید است. لیزین ماده ای است که بدن نمی تواند آن را تولید کند و از طریق مواد غذایی و مکمل ها تامین می شود.

23. جوانسازی پوست

کینوا حاوی ریبوفلاوین است که خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ کرده و به کاهش علائم پیری همچون چین و چروک و خطوط ناخوشایند پوست کمک می کند.

24. ضد آکنه

کینوا ترشح چربی در پوست را کاهش داده و به درمان آکنه و جوش کمک می کند.

ماسک صورت کینوا

1 قاشق چایخوری آرد کینوا را با اندکی زردچوبه، آب 1 عدد لیمو و 2 قاشق چایخوری موز کوبیده مخلوط کرده و روی صورت بمالید. بعد از 10 تا 20 دقیقه با آب نارگیل بشویید.

این ماسک پوست صورت را شفاف و روشن کرده و به جوانسازی و شادابی پوست کمک می کند.

خواص کینوا برای مو

25. تقویت ریشه مو

کینوا حاوی 9 اسید آمینه ضروری است که تقویت کننده های طبیعی موها به شمار می روند و به ترمیم موهای آسیب دیده کمک کرده و رشد مو را افزایش می دهند.

افزودن کینوا به رژیم غذایی باعث تقویت فولیکول های مو می شود و موها را زیبا و ابریشمی می کند.

26. شوره

کینوا حاوی آهن، کلسیم و فسفر است که خشکی پوست سر را کاهش داده و به درمان شوره و خارش کمک می کند.

ماسک موی کینوا برای شوره سر

برای درمان شوره سر کافیست مقداری کینوا را آب پز کرده و بکوبید، خمیر حاصل را روی پوست سر بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب گرم بشویید.

27. سلامت مو

کینوا به درمان موخوره کمک کرده، پوست سر را آبرسانی می کند و برای حفظ رنگ طبیعی موها مفید است.

روش مصرف کینوا

سعی کنید کینوا بسته بندی خریداری کنید. معمولا بسته بندی ها شسته و تمیز شده هستند اما قبل از مصرف حتما آن ها را دوباره بشویید.

کینوا را در مکان خشک و خنک داخل ظرف دربسته نگهداری کنید، در این صورت 1 سال قابل نگهداری است.

اگر کینوا کمی رطوبت داشته باشد ممکن است جوانه بزند بنابراین حتما قبل از ذخیره کردن، از خشک بودن دانه های کینوا اطمینان حاصل کنید.

کینوا داخل یخچال یا فریزر به مدت بیشتری قابل نگهداری است.

لایه بیرونی کینوا با ماده ای به نام ساپونین پوشیده شده که ماده تلخی است و از دانه در برابر پرندگان و حشرات محافظت می کند. قبل از استفاده لازم است این لایه حتما جدا شود.

برای جدا کردن ساپونین، توصیه می شود کینوا را خوب شسته، 2 ساعت در آب خیس کنید، سپس دوباره آب آن را عوض کرده و دوباره خیس کنید، این کار را آنقدر تکرار کنید تا پوشش بیرونی آن کاملا جدا شود.

سر گل ها و برگ گیاه کینوا مانند برگ اسفناج قابل خوردن است و از آن می توان داخل سالاد یا سوپ استفاده کرد، اما قبل از مصرف بهتر است در آب جوش آب پز شوند زیرا اسید اگزالات موجود در آن برای افراد مبتلا به سنگ کلیه مضر است.

دانه های کینوا را می توان به صورت آب پز یا برشته مصرف کرد، برای آب پز کردن کینوا، بهترین روش این است که بعد از خیساندن دانه ها در آب و شستن آن ها، 1 فنجان کینوا را با 2 فنجان آب مخلوط کرده و به مدت 20 دقیقه بجوشانید.

برای برشته کردن دانه های کینوا کافیست آن ها را داخل تابه ریخته و به مدت 5 دقیقه روی شعله کم یا متوسط برشته کنید و همزمان دائما هم بزنید.

کینوای پخته را بیش از 2 ساعت در دمای اتاق نگهداری نکنید.

روش پخت کینوا مانند پخت دانه هایی مانند برنج، گندم سیاه و جو می باشد.

از کینوا می توان داخل سالاد نیز استفاده کرد.

می توان کینوای خام – در صورتی که از قبل خیس داده و جوانه بزند – مصرف کرد اما متخصصان توصیه می کنند کینوا را به صورت پخته مصرف کنید.

کینوا جایگزین مناسبی برای برنج سفید و قهوه ای است.

انواع کینوا

سه نوع اصلی و رایج کینوا عبارتند از:

کینوا سفید: این نوع کینوا بیشتر در فروشگاه ها یافت می شود و پخت آن زمان کمتری طول می کشد.

کینوا قرمز: این نوع کینوا اغلب برای تهیه سالاد مورد استفاده قرار می گیرد و نسبت به کینوا سفید، شکل و حالت خود را بعد از پختن حفظ می کند.

کینوا سیاه: این نوع کینوا به زمان طولانی تری برای پختن نیاز دارد اگرچه رنگ خود را کاملا حفظ می کند و طعم شیرینی دارد.

ارزش غذایی کینوا

مواد مغذی موجود در 100 گرم کینوای پخته عبارت است از:

کالری: 120
کربوهیدرات: 21 گرم
پروتئین: 4.3 گرم
چربی: 2.1 گرم
فیبر: 2.7 گرم

عوارض جانبی و مضرات کینوا

  • کینوا اگر به مقدار مناسب مصرف شود معمولا عوارض نداشته و برای اغلب افراد بی خطر است.
  • ساپونین موجود در لایه بیرونی کینوا ممکن است باعث تحریک معده، نفخ و اسهال شود و به روده ها آسیب برساند.
  • مصرف زیاد کینوا به دلیل فیبر فراوان ممکن است باعث مشکلات معده مانند نفخ، گاز و اسهال شود.
  • کینوا حاوی مقادیری اسید اگزالات است و برای افرادی که دچار سنگ کلیه هستند مضر می باشد.

منبع: naturalfoodseries stylecraze healthbeckon organicfacts

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده