خواص گواوا | 23 خاصیت خارق العاده میوه گواوا برای سلامتی، پوست و مو

گواوا یکی از خوشمزه ترین و مغذی ترین میوه های گرمسیری است که معمولا به شکل بیضی، کروی یا شبیه گلابی با پوست سبز، زرد و بنفش و گوشت سفید، زرد، صورتی یا قرمز یافت می شود.

از جمله خواص گواوا می توان به لاغری، سلامت زنان باردار، درمان دیابت، اسهال و یبوست، سلامت چشم، کاهش فشار خون و کلسترول، پیشگیری از سرماخوردگی و درمان سرفه اشاره کرد.

عکس درخت گواوا
عکس درخت گواوا

جالب است بدانید:

  • گواوا در ایران به نام زیتون محلی نیز شهرت یافته است.
  • گواوا درختچه ای همیشه سبز است که ارتفاع آن معمولا به 6 متر می رسد و معمولا تا 40 سال عمر می کند.
  • این درخت بومی آمریکای مرکزی، مکزیک و بخش های شمالی آمریکای جنوبی می باشد و با این که بیشتر در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند اما می تواند خود را با آب و هوای مرطوب یا نیمه خشک نیز سازگار کند.
  • درخت گواوا معمولا 2 تا 8 سال بعد از کاشت میوه می دهد، میوه ها عطر قوی شبیه لیمو و طعم ترش و شیرین دارند. در شرایط آب و هوایی مساعد، گواوا می تواند دو بار در سال میوه دهد.
  • میوه گواوا حدود 100 تا 500 دانه کوچک خوراکی دارد اگرچه بعضی انواع آن بدون دانه هستند.
  • گواوا به عنوان ابرمیوه نیز شناخته شده زیرا ویتامین C آن 4 برابر پرتقال، پروتئین آن 3 برابر و فیبر آن 4 برابر آناناس است، 2 برابر گوجه فرنگی لیکوپن داشته و پتاسیم آن کمی بیشتر از موز است.
  • از برگ های گواوا به عنوان رنگدانه رنگ سیاه در صنعت نساجی استفاده می شود.
  • حدود 150 گونه مختلف گواوا در جهان وجود دارد.
  • مردم کلمبیا در دوران قدیم مخلوط خمیر گواوا و پنیر را به همراه نان کلمبیایی مصرف می کرده اند.

در ادامه با پرشین استار همراه شوید تا با خواص این میوه شگفت انگیز، روش استفاده و مضرات گواوا آشنا شویم.

خواص دارویی و فواید گواوا

1. خواص میوه گواوا در بارداری

گواوا حاوی اسید فولیک یا ویتامین B9 است که برای سلامت زنان باردار و رشد سیستم عصبی جنین ضروری بوده و از اختلالات مادرزادی و نقص لوله عصبی پیشگیری می کند.

گواوا به درمان بیماری صبحگاهی در دوران بارداری کمک کرده و از دیابت، یبوست و بواسیر شایع در زنان باردار پیشگیری می کند.

گواوا برای کاهش فشار خون نیز مفید است و از لخته شدن خون جلوگیری می کند.

مصرف گواوا خطر سقط جنین و زایمان زودرس را کاهش می دهد و مانع بروز کم خونی در دوران بارداری می شود.

هشدار: مصرف بیش از حد گواوا ممکن است باعث اسهال شود و به دلیل استفاده از آفت کش ها مصرف گواوا غیر ارگانیک خطر بروز عفونت باکتریایی در زنان باردار را افزایش می دهد.

2. خواص گواوا برای لاغری

فیبر موجود در گواوا تاثیر خوبی روی کاهش اشتها می گذارد و به سیری طولانی مدت و کاهش گرسنگی کمک می کند.

از سوی دیگر گواوا منبع ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است که به تامین انرژی مورد نیاز بدن کمک می کرده و سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد.

3. ضد سرطان

گواوا سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانی هایی همچون ویتامین C، ریبوفلاوین و تیامین است که برای مهار فعالیت سلول های سرطانی بسیار مفید بوده و مانع رشد تومورها می شود.

مطالعات اخیر نشان داده مصرف منظم گواوا برای درمان سرطان سینه، پروستات و سرطان دهان اثر مثبت دارد و برگ های آن حاوی روغنی هستند که خاصیت ضد سرطانی داشته و رشد و گسترش سلول های سرطانی را کاهش می دهد.

لیکوپن موجود در گواوا نیز سرطان پروستات را هدف قرار داده و مانع ریشه دار شدن آن می شود.

4. دیابت و قند خون

گواوا یکی از مفیدترین میوه ها است که به کنترل قند خون کمک کرده و فیبر فراوان موجود در آن اثر خوبی در کاهش سطح قند خون و جلوگیری از نوسان های شدید قند در بیماران دیابتی دارد و بخصوص برای دیابت نوع 2 مفید است.

گواوا مخصوصا گواوای خام نسبت به بسیاری از میوه ها از جمله سیب، پرتقال، انگور و غیره قند کمتری دارد.

5. چشم

گواوا به دلیل ویتامین A فراوان اثرات منفی استرس اکسیداتیو روی چشم را کاهش داده، از بروز آب مروارید و نابینایی جلوگیری و خطر بروز دژنراسیون ماکولا را کاهش می دهد و از شبکیه در برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند.

6. فشار خون بالا

گواوا سرشار از فیبر است که برای تصفیه و پاکسازی شریان ها و عروق خونی بسیار مفید بوده و به کاهش فشار خون کمک می کند.

7. سلامت قلب

مصرف میوه گواوا به سلامت قلب کمک می کند زیرا پتاسیم موجود در آن باعث تعادل سطح سدیم در بدن شده و با تنظیم فشار خون، کاهش کلسترول بد، تری گلیسیرید و بهبود کلسترول خوب بدن خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

8. هضم و گوارش

مصرف گواوا به دلیل فیبر فراوان به جذب مواد مغذی در دستگاه گوارشی کمک کرده و با تنظیم حرکات روده به درمان اسهال و یبوست کمک می کند.

9. تقویت سیستم ایمنی

گواوا منبع خوب ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و برای درمان سریع برخی بیماری ها همچون سرماخوردگی و آنفلوآنزا مفید می باشد.

10. تیروئید

گواوا برای سلامت غده تیروئید نیز بسیار مفید است و به درمان پرکاری تیروئید کمک می کند.

گواوا سرشار از مس است که کمبود آن منشا بسیاری از اختلالات تیروئیدی می باشد. مصرف گواوا به سلامت غده تیروئید کمک کرده و پرکاری تیروئید را درمان می کند.

11. بیماری اسکوربیک

اسکوربیک نوعی بیماری ناشی از کمبود ویتامین C است و مصرف گواوا که میوه ای سرشار از ویتامین C است به عنوان یکی از بهترین درمان های خانگی اسکوربیک شناخته شده است.

12. سرماخوردگی و سرفه

گواوا به دلیل ویتامین C و آهن فراوان از عفونت های ویروسی پیشگیری کرده و به درمان سرماخوردگی کمک می کند.

آب گواوا نارس یا عصاره برگ گواوا برای تسکین سرفه و سرماخوردگی مفید است و باعث از بین رفتن خلط و ضد عفونی شدن دستگاه تنفسی، گلو و ریه ها می شود.

13. مغز و حافظه

گواوا حاوی ویتامین B3 و B6 است که به بهبود گردش خون در مغز کمک کرده و برای آرام سازی اعصاب و بهبود عملکرد شناختی مفید است.

14. استرس

منیزیم موجود در گواوا به آرامش عضلانی و اعصاب کمک کرده و مصرف آن بخصوص بعد از تمرینات ورزشی شدید یا یک روز کاری طولانی به آرامش بدن، کاهش استرس و افزایش انرژی کمک می کند.

15. دهان و دندان

برگ های گواوا دارای اثر ضد التهابی و ضد باکتریایی قوی هستند که با عفونت و میکروب ها مقابله کرده و برای درمان دندان درد، ورم لثه ها و زخم های دهان مفید می باشد.

خواص میوه گواوا
خواص میوه گواوا

خواص گواوا برای پوست و مو

توجه داشته باشید:

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

16. جوانسازی پوست

گواوا حاوی ویتامین A و C است که خاصیت آنتی اکسیدانی قوی داشته و با کاهش اثر رادیکال های آزاد روی پوست، علائم پیری زودرس همچون چین و چروک، خطوط ناخوشایند را کاهش می دهد.

17. جوش و آکنه

برگ های گواوا به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی قوی به درمان عفونت های پوستی همچون جوش و آکنه کمک کرده و آلرژی های پوستی را کاهش می دهد.

ماسک ضد آکنه گواوا

کافیست تعدادی برگ گواوا را کوبیده و با اندکی آب مخلوط کنید، خمیر حاصل را روی جوش های صورت قرار داده و بعد از چند دقیقه با آب بشویید و با پارچه نرم خشک کنید.

18. سلامت پوست

لیکوپن موجود در گواوا از پوست در برابر آلودگی های مضر محیطی و پرتوهای خورشید محافظت کرده و سلامت کلی پوست را بهبود می بخشد.

مصرف گواوا به دلیل محتوای ویتامین K، انعقاد خون را بهبود بخشیده و برای رفع سیاهی دور چشم، وریدهای عنکبوتی و روزاسه مفید است.

19. مرطوب کننده پوست

حدود 81 درصد گواوا را آب تشکیل داده است، به همین دلیل برای هیدراتاسیون پوست بسیار مفید بوده، پوست را مرطوب و خشکی آن را برطرف می کند.

20. روشن کننده پوست

گواوا پوست را خوش رنگ و لعاب کرده و به روشن شدن پوست کمک می کند.

ماسک صورت گواوا

برای بهبود رنگ و ظاهر پوست کافیست مقداری گوشت گواوا را با 1 عدد زرده تخم مرغ مخلوط کرده و روی صورت بمالید و بعد از 20 دقیقه با آب گرم بشویید.

این ماسک سلول های مرده پوست را از بین می برد و پوست را روشن، با طراوت و جوان می کند. توصیه می شود هفته ای یک یا دو بار از این ماسک استفاده کنید.

21. جوش های سرسیاه

برگ گواوا برای از بین بردن جوش های سر سیاه صورت بخصوص روی بینی و چانه و اطراف آن مفید است.

ماسک گواوا برای جوش های سر سیاه

برای محو کردن جوش های سر سیاه کافیست تعدادی برگ گواوا را خرد کرده و با اندکی آب مخلوط کنید و خمیر حاصل را روی نواحی مورد نظر بمالید.

22. ریزش مو

گواوا به دلیل محتوای ویتامین C به تقویت موها کمک کرده و برای درمان ریزش مو مفید می باشد.

ماسک موی گواوا

برای درمان ریزش مو کافیست تعدادی برگ گواوا را به در 1 لیتر آب اضافه کرده و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. بعد از 15 تا 20 دقیقه آن را از صافی عبور داده و بعد از خنک شدن، روی پوست و ریشه موها بمالید.

23. خواص برگ گواوا

برگ های گیاه گواوا در تهیه داروهای خانگی برای درمان اسهال، دیابت، چاقی، عفونت و مشکلات پوستی استفاده می شود.

چای برگ گواوا برای درمان اسهال، تب، اسهال خونی، کاهش وزن و دیابت مفید است.

مصرف دانه های گواوا نیز به درمان مشکلات گوارشی از جمله یبوست کمک می کند.

نحوه استفاده از گواوا

گواوا معمولا به صورت خام و آب میوه یا داخل ژله، اسموتی، بستنی، شربت، سالاد، مارمالاد و مربا استفاده می شود.

هنگام خوردن گواوا ابتدا آن را نصف کرده و بخش وسط میوه به همراه دانه ها را جدا و گوشت آن را میل کنید.

ارزش غذایی گواوا

مواد مغذی موجود در 100 گرم گواوا به صورت زیر است:

کالری: 68
پروتئین: 2.55 گرم
چربی: 0.95 گرم
کربوهیدرات: 14.32 گرم
فیبر: 5.4 گرم
شکر: 8.92 گرم

عوارض جانبی و مضرات گواوا

  • مصرف گواوا معمولا عوارض خاصی ندارد اما مصرف بیش از حد آن برای زنان باردار و مادران شیرده مضر می باشد.
  • قبل از مصرف گواوا حتما آن را خوب بشویید زیرا آفت کش ها و سموم روی آن ممکن است باعث مشکلات گوارشی و عفونت باکتریایی شود.

منبع: naturalfoodseries food.ndtvgoodhealthall parenting

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده