خواص شگفت انگیز آویشن، گیاه معجزه گر برای لاغری، پوست و مو

آویشن یکی از محبوب ترین گیاهان دارویی است که دارای پیشینه تاریخی در درمان طبیعی انواع بیماری ها می باشد. آویشن متعلق به خانواده نعناع می باشد و در حال حاضر در سراسر جهان کشت می شود. از برگ های خشک آویشن معمولا به عنوان ادویه و طعم دهنده غذا در پخت و پز استفاده می شود.

گیاه آویشن برای پیشگیری و درمان بیماری هایی از قبیل سرطان، برونشیت، بیماری های قلبی و استرس مفید است. قبل از تولید آنتی بیوتیک ها در علم پزشکی، از روغن آویشن برای درمان عفونت ها استفاده می شده است.

ماده تیمول، از ترکیبات مهم موجود در آویشن می باشد که دارای خواص ضدباکتری و ضدقارچی بوده و در برخی دهانشویه ها استفاده می شود. طبع آویشن گرم و خشک می باشد.

جالب است بدانید زنبورها به گل های آویشن جذب شده و حاصل آن عسل آویشن سیسیلی است که از محبوب ترین انواع عسل می باشد. گیاه آویشن دارای انواع مختلف است اما نوع فرانسوی آن رایج تر است.

خواص و مضرات آویشن
خواص و مضرات آویشن

خواص درمانی و فواید آویشن

در ادامه به تعدادی از خواص و فواید این گیاه معجزه گر اشاره خواهیم کرد. با پرشین استار همراه باشید.

1- درمان گلو درد

روغن آویشن از قوی ترین گیاهان ضد میکروبی طبیعی بوده و برای درمان گلو درد مفید است. ماده کارواکرول موجود در آویشن عامل اصلی تسکین درد و زخم گلو می باشد و استفاده از آن در سوپ و در دوران سرماخوردگی توصیه می شود.

2- کاهش فشار خون و کلسترول بالا

مصرف آویشن باعث کاهش ضربان قلب و فشار خون بالا شده و سطح کلسترول بد خون و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.

توجه: در موارد اورژانسی حتما به پزشک مراجعه کنید.

3- جلوگیری از مسمومیت غذایی

آویشن نه تنها در پیشگیری و از بین بردن آلودگی مواد غذایی بسیار موثر است. آویشن مخصوصا در از بین بردن آلودگی های کاهو که می تواند منجر به مشکلاتی از قبیل اسهال و ناراحتی های روده ای شود، مفید بوده و توصیه می شود به منظور کاهش مسمومیت های غذایی به همراه سالاد میل شود.

4- تقویت روحیه

کارواکرول موجود در آویشن، سطح دوپامین و سروتونین بدن را افزایش داده و در بهبود خلق و خوی افراد موثر است.

5- درمان سرطان

آویشن دارای خاصیت ضد سرطانی بوده و برای مبارزه با سلول های سرطانی مفید است. کارواکرول موجود در آویشن خواص ضدتوموری داشته و مانع تکثیر سلول های سرطانی می شود. تحقیقات نشان می دهد کارواکرول برای پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ اثر مثبت دارد.

6- درمان برونشیت

مدت هاست که از آویشن برای درمان بیماری های تنفسی از جمله سرفه، برونشیت، آسم مزمن، آنفولانزا و آلرژی استفاده می شود. برای بهبود عملکرد دستگاه تنفسی، دمنوش آویش را به صورت منظم مصرف کنید.

7- تقویت سیستم ایمنی بدن

آویشن منبع غنی ویتامین C و ویتامین A می باشد که برای دستگاه ایمنی بدن و درمان بیماری های ایمنی مفید می باشد. همچنین به دلیل خواص ضدقارچی و ضد ویروسی ، باعث کاهش فشار بر سیستم ایمنی بدن می شود.

8- خاصیت آنتی اکسیدانی

آویشن به دلیل دارا بودن غلظت بالای آنتی اکسیدان ها از جمله لوتئین، زاکسنتین و تیمونین باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد در سراسر بدن شده و در سلامت بخش های مختلف بدن از جمله اعصاب، قلب، چشم و پوست مفید می باشد.

9- بهبود گردش خون

آویشن به دلیل دارا بودن آهن و سایر مواد معدنی، باعث افزایش و بهبود گردش خون و اکسیژن رسانی به اندام های بدن شده و تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد.

10- حفظ سلامت قلب

ترکیبات موجود در آویشن، از جمله آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین های مختلف باعث حفظ سلامت قلب می شود. پتاسیم موجود در آویشن باعث کاهش فشار خون و استرس در سیستم قلبی عروقی شده که از سکته مغزی، حملات قلبی و بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.

11- سلامت چشم

غلظت بالای کاروتنوئید و ویتامین A موجود در آویشن عامل اصلی حفظ سلامت چشم و بینایی شده و از بروز بیماری هایی مانند دژنراسیون ماکولا و آب مروارید پیشگیری می کند.

12- کاهش استرس

از ویتامین های مهم موجود در آویشن، ویتامین B6 می باشد که تاثیر مثبتی روی انتقال دهنده های عصبی داشته و استرس را کاهش می دهد. مصرف منظم آویشن می تواند باعث بهبود خلق و خوی افراد شده و افکار استرس آور در ذهن را می کاهد.

13- سلامت دهان و دندان

تیمول ، ماده اصلی موجود در آویشن، دارای خواص ضدعفونی کننده بوده و در از بین بردن میکروب ها و عفونت های دهان موثر می باشد و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.

14- درمان ناراحتی های گوارشی

روغن آویشن برای رفع سموم و باکتری های مضر دستگاه گوارش مفید بوده و چای آویشن در درمان نقخ موثر است. آویشن همچنین به عنوان ضداسپاسم عمل کرده و ناراحتی های روده را برطرف می کند.

15- کاهش مشکلات قاعدگی

آویشن برای درمان گرفتگی عضلات در دوران قاعدگی مفید است و می تواند عفونت واژن را برطرف کند. اما قبل از استفاده لازم است با پزشک خود مشورت کنید.

16- درمان سردرد و میگرن

آویشن به عنوان داروی ضدالتهابی می تواند در تسکین دردهای میگرنی موثر باشد. هنگام بروز سردرد، چند قطره روغن آویشن را روی پوست پیشانی خود بمالید.

خواص آویشن برای پوست و مو
خواص آویشن برای پوست و مو

خواص آویشن برای پوست

توجه داشته باشید:

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

درمان آکنه: آویشن به دلیل خواص ضدباکتری و ضدقارچی می تواند از انواع عفونت های پوستی پیشگیری کرده و یک درمان خانگی و طبیعی عالی برای آکنه می باشد.

درمان زخم ها: روغن آویشن برای بهبود زخم ها و سوختگی ها به کار رفته و داروی گیاهی برای درمان بثورات پوستی محسوب می شود.

رفع خشکی پوست: آویشن در درمان اگزما نیز تاثیر فوق العادی دارد و خارش و خشکی پوست را از بین می برد.

ضدپیری: به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی موجود در آویشن، این گیاه روند پیری را کند کرده و باعث درخشان شدن پوست می شود.

خواص آویشن برای مو

درمان ریزش مو: ترکیب آویشن با گیاهان دیگر می تواند باعث درمان ریزش مو شود.
روغن اسطوخدوس و آویشن را با هم مخلوط کرده و روی پوست سر خود بمالید. تحقیقات نشان می دهد استفاده منظم از این ترکیب به مدت 7 ماه تاثیر شگفت انگیزی در رشد موها دارد.

درمان شوره : برای درمان شوره سر از دمنوش و چای آویشن استفاده کنید.

ارزش غذایی آویشن

تیمول و کارواکرول از مواد اصلی و مهم موجود در آویشن می باشد. این گیاه همچنین شامل دارای انواع فلاونوئیدها از جمله آپی ژنین، لووتئولین و تیمونین است. فلاونوئیدها ظرفیت آنتی اکسیدانی آویشن را افزایش می دهد.

28 گرم آویشن تازه شامل مواد زیر می باشد:

کالری : 28 گرم
کربوهیدرات: 6.8 گرم
پروتئین: 1.6 گرم
چربی: 0.5 گرم
فیبر: 3.9 گرم
ویتامین C : مقدار 44.8 میلی گرم
ویتامین A: مقدار 1،330 IU
آهن : 4.9 میلی گرم
منگنز: 0.5 میلی گرم
کلسیم : 113 میلی گرم
منیزیم : 44.8 میلی گرم
ویتامین B6 : مقدار 0.1 میلی گرم
پتاسیم : 171 میلی گرم

تاریخچه آویشن

مصری های از مدتها قبل از آویشن، به دلیل خاصیت ضدقارچی و ضدعفونی کننده، برای شستشوی بدن استفاده می کرده اند.
یونانی ها و رومیان باستان، با سوزاندن آویشن در خانه ها و معابد، فضای آن را ضدعفونی می کرده اند. در قرون وسطی، اروپایی ها این گیاه را زیر بالش خود قرار داده تا خواب آرامی داشته باشند.

در روم باستان از آویشن برای پیشگیری از مسمومیت و در داخل حمام استفاده می شده است.

در دوران قدیم که خبری از یخچال و لوازم سرمایشی نبود از آویشن برای ایمنی در برابر بیماری های ناشی از خوردن گوشت و مواد غذایی فاسدمصرف می شده است.

عوارض احتمالی آویشن

-در صورتی که از آویشن به مقدار معمول استفاده شود، عوارض خاصی ایجاد نمی کند اما در صورت مصرف به مقدار زیاد می تواند باعث بروز مشکلات گوارشی شود.

– مصرف آویشن به مقدار معمول در رژیم غذایی، برای زنان باردار یا شیرده مشکلی ایجاد نمی کند اما اگر به گیاهانی مانند پونه حساسیت دارید در مصرف آویشن احتیاط کنید.

– زنانی که به بیماری های هورمونی از قبیل سرطان سینه، سرطان تخمدان، سرطان رحم، فیبروئید رحم و یا اندومتریوز مبتلا هستند قبل از مصرف آویشن با پزشک خود مشورت کنند.

– استفاده زیاد آویشن ممکن است باعث کاهش لخته شدن خون شود، بنابراین اگر در حال حاضر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، بهتر است در مصرف آویشن دقت کنید.

– از مصرف آویشن دو هفته قبل از عمل جراحی خودداری کنید.

– مصرف مقدار معمول آویشن برای کودکان مفید است اما درباره عوارض روغن آویشن برای کودکان اطلاعاتی در دسترس نیست و لازم است احتیاط شود.

روش های مصرف آویشن

-آویشن را می توان هم به صورت تازه یا خشک مصرف کرد.
-دمنوش آویش
-اسانس آویشن
-مکمل های آویشن

1 قاشق چایخوری آویشن خشک شده معادل 1 قاشق غذاخوری آویشن تازه خرد شده می باشد.

روش های نگهداری آویشن

– اگر از آویشن خشک در پخت و پز استفاده می کنید قبل از مصرف، برگ های خشک را از ساقه جدا کرده و با دست خود کاملا خرد کنید.

– برای خشک کردن گیاه آویشن، به راحتی آن را در دسته های چندتایی به مدت 10 روز در محیط گرم و خشک آویزان کنید.

– برای نگهداری آویشن خشک، باید آن را در جای سرد و تاریک و ترجیحا داخل ظروف دربسته نگه دارید. حداکثر مدت استفاده از آویشن خشک، 6 ماه می باشد.

طرز تهیه روغن آویشن

برای تهیه این روغن، مقداری آویشن تازه را شسته و خشک کنید. سپس آن را کاملا له کرده تا روغن طبیعی خود را پس بدهد، سپس آویشن را خرد کرده و روغن آن را با روغن زیتون مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید حدود 5 دقیقه بجوشد. بعد از خنک شدن ، آن را در یک ظرف شیشه ای ریخته و در محل سرد و خشک نگهداری کنید.

منبع : draxe – healthline organicfacts stylecraze

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده