خواص بومادران | 19 خاصیت شگفت انگیز بومادران در سلامتی، زنان و لاغری

بومادران از گیاهان دارویی مشابه بابونه و گل داوودی است که گل های آن معمولا به رنگ زرد یا سفید در طبیعت یافت می شود. این گیاه از قرن های دور و در طب سنتی فرهنگ های مختلف جهان برای درمان انواع بیماری استفاده می شده است.

از جمله خواص بومادران می توان به کاهش التهاب، درمان زخم ها و خونریزی، کاهش اضطراب و بی خوابی و کاهش فشار خون اشاره کرد. بومادران یک ضدعفونی کننده قوی است و برای بهبود بیماری ها و اختلالات مربوط به زنان عالی است.

در ادامه با پرشین استار همراه باشید تا با تعدادی از خواص دارویی بومادران برای سلامتی، زنان، پوست و مو آشنا شویم.

خواص بومادران
خواص بومادران

خواص دارویی و فواید بومادران

1. درمان زخم

استفاده از گیاه بومادران برای بهبود زخم بسیار موثر است. نام علمی بومادران (Achillea millefolium) از نام “آشیل” قهرمان اساطیری یونان گرفته شده زیرا گفته می شود آشیل و سربازانش در جنگ ها از بومادران برای درمان زخم و متوقف کردن خونریزی استفاده می کردند.

بومادران از خونریزی و عفونت ناشی از زخم ها پیشگیری کرده، درد را تسکین می بخشد و قرمزی و سوزش آن را برطرف می کند به همین دلیل از گیاهان دارویی عالی برای بهبود سریع زخم و رفع اثر و جای زخم محسوب می شود و در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد.

هم به صورت موضعی یا خوراکی می توان از این گیاه برای درمان زخم استفاده کرد.

2. ضد التهاب

بومادران منبع غنی فلاونوئیدها و لاکتون ها است که التهاب را کاهش داده و برای درمان بسیاری از بیماری های التهابی مانند گلو درد، آرتریت، مشکلات تنفسی و درد معده مفید است.

برای درمان التهاب معمولا مصرف روزانه 4.5 گرم از این گیاه کافیست، البته تحقیقات علمی در این زمینه انجام نشده و لازم است قبل از مصرف با پزشک مشورت شود.

3. گوارش و هضم

بومادران از گیاهان ضد عفونی کننده و ضد اسپاسم است و برای رفع اسپاسم هایی که به مشکلات هضم در روده پایینی منجر می شود مفید است.

مصرف گیاه بومادران برای درمان اسهال، نفخ و گرفتگی معده کمک کرده و فلاونوئیدهای موجود در آن برای آرامش عضلات و کاهش اسپاسم اثربخش هستند.

بومادران به دلیل محتوای گلوکورونید به تولید صفرا کمک می کند که چربی را کاهش داده و عمل هضم را بهبود می بخشد.

4. ضد عفونی کننده

گیاه بومادران از قوی ترین ضدعفونی کننده ها و آنتی بیوتیک های طبیعی جهان است که اثر آن با هیچ یک از داروهای شیمیایی قابل مقایسه نیست. بومادران به دلیل خواص ضد میکروبی نه تنها برای بهبود عفونت های خارجی مفید است بلکه از عفونت های داخلی نیز پیشگیری می کند.

اسانس بومادران نیز اثر ضدعفونی کننده قوی داشته و باکتری ها را به طور کامل از بین می برد.

5. تعادل هورمونی

عدم تعادل هورمونی معمولا عارضه کوتاه مدتی است که به دلیل قاعدگی و عادت ماهیانه در زنان ایجاد شده و رفع می شود اما گاهی ممکن است باعث مشکلات دائمی در فرد شود.

افزودن بومادران به رژیم غذایی برای بهبود و حفظ تعادل هورمونی مفید است.

6. فشار خون بالا

بومادران با باز کردن عروق خونی باعث افزایش جریان خون در سراسر بدن می شود، فشار خون را کاهش داده و عصب را آرام می کند.

مصرف بومادران مانع ورود کلسیم به جریان خون شده و از گیاهان دارویی مفید برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا می باشد.

مصرف چای بومادران به همراه زالزالک نیز برای بیماران فشار خون بالا مفید است.

7. آسم

بیماری آسم ناشی از تورم و التهاب برونش ها یا لوله های اکسیژن رسانی به ریه می باشد. بومادران دارای اثر برونکودیلاتوری است که به تسکین برونش ها و آرامش مجرای تنفسی ملتهب کمک می کند، اکسیژن رسانی را تسهیل کرده و علائم آسم را کاهش می دهد.

8. سرماخوردگی

چای بومادران از دوران باستان برای درمان سرماخوردگی و تب خفیف استفاده می شده است.

بومادران منافذ و عروق خونی را باز کرده و به دفع سموم از طریق تعریق کمک می کند، التهاب را برطرف کرده و خاصیت آنتی بیوتیکی آن برای از بین بردن عفونت و ویروس معجزه می کند.

بومادران برای کاهش سرفه مفید است و درمان طبیعی آنفلوآنزا و سرماخوردگی می باشد.

درمان خانگی سرماخوردگی

برای درمان عطسه های زیاد و آبریزش بینی همراه آن توصیه می شود چای ترکیب بومادران، نعناع و آقطی میل کنید. مقدار یکسان از هر سه گیاه را با هم مخلوط کرده و 1 قاشق چایخوری از آن را با 1 فنجان آب گرم به مدت 20 دقیقه بجوشانید.

این چای را تا زمان کاهش علائم سرماخوردگی و عطسه به طور منظم میل کنید.

9. درمان اضطراب

بومادران دارای اثر مشابه دیازپام بوده و برای درمان اضطراب مفید است. تحقیقات نشان می دهد اثر بومادران پس از استفاده های کوتاه مدت و مکرر، به صورت دائمی باقی خواهد ماند.

10. خواب

مصرف بومادران روی مکانیزم عمل آدنوزین ( انتقال دهنده عصبی که نقش حیاتی در تنظیم خواب دارد) تاثیر مثبت گذاشته و به دلیل خواص آرام بخشی و ضد اضطرابی برای درمان بی خوابی مفید است.

برای درمان بی خوابی هر شب قبل از خواب یک فنجان چای بومادران میل کنید.

11. دیابت

اینولین از انواع قند است که در سبزیجات و میوه ها و گیاهانی همچون گل بومادران یافت می شود. این ماده عملکرد مشابه فیبر داشته و تفاوت آن با سایر کربوهیدرات ها این است که به جای تولید گلوکز، فروکتوز تولید می کند. به همین دلیل برای افراد دیابتی مفید بوده و از افزایش سطح گلوکز خون جلوگیری می کند.

12. لاغری

بومادران به عنوان گیاهی ادرار آور و دیورتیک شناخته شده که باعث افزایش سوخت و ساز بدن شده، اشتها را کاهش می دهد و با دفع آب، سدیم و سموم بدن از طریق ادرار به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

13. کبد و کلیه

در طب سنتی چینی از بومادران برای مشکلات و اختلالات مربوط به طحال، کلیه و کبد استفاده کرده و معتقدند مصرف بومادران به تولید انرژی حیاتی بدن کمک می کند.

فواید و مضرات بومادران
فواید و مضرات بومادران

خواص بومادران برای زنان

14. عفونت و ورم سینه

ماستیتیس یا التهاب، عفونت و ورم پستان عارضه ای است که اغلب در دوران شیردهی ایجاد می شود. بومادران برای افزایش گردش خون در این ناحیه، کاهش درد و درمان التهاب، عفونت و ورم سینه ها مفید است.

15. قاعدگی و پریود

بومادران از گیاهان دارویی معجزه آسا است که برای درمان آمنوره یا اختلال توقف خونریزی طبیعی قاعدگی عالی است. مصرف بابونه در زنان باعث افزایش گردش خون در ناحیه لگنی و رحم شده و این عارضه را برطرف می کند.

نکته: اگرچه قرن هاست از گیاه بومادران برای درمان عارضه آمنوره استفاده می شود اما از نظر پزشکی هنوز اثر آن اثبات نشده است.

16. بارداری

بومادران از گیاهان مفید برای باروری است که مصرف آن در دوران قبل از بارداری مفید است اما از آن جایی که محرک رحم است هرگز نباید بعد از باردار شدن مصرف شود.

خواص بومادران برای پوست و مو

توجه داشته باشید:

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

17. درمان مشکلات پوستی

بومادران برای درمان آکنه، تورم، اگزما و جوش مفید است و به تسکین سوختگی، بثورات پوست، ترک خوردن پوست، چین و چروک، زگیل و پسوریازیس کمک کرده و عفونت پوستی را بهبود می بخشد.

کرم مرطوب کننده خانگی بومادران و عسل

تعدادی گل یا برگ بومادران را با 11 قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید به طوری که گل ها کاملا با روغن زیتون پوشانده شود، سپس مخلوط را کمی روی حرارت ملایم گرم کرده و همزمان با پشت قاشق، برگ ها و گل ها را فشار دهید تا عصاره آن با مخلوط ترکیب شود.

سپس به مدت چند ساعت یا یک شب آن را کنار بگذارید. پس از صاف کردن مخلوط، دوباره آن را روی حرارت ملایم قرار داده و 7 برش موم عسل و چند قطره روغن یا اسانس طبیعی مانند رزماری به آن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

می توانید موم عسل 100 گرمی را به 7 برش تقسیم کرده و استفاده کنید.

18. پوست های خشک

ماسک صورت بومادران برای پوست های تحریک شده یا خشک بسیار مفید است و پوست را صاف می کند.

ماسک صورت بومادران

2 قاشق گل بومادران را با 1 فنجان آب جوش مخلوط کرده و بگذارید یک دقیقه بجوشد. سپس آن را خوب هم زده و بعد از 15 دقیقه از صافی رد کنید و مخلوط 1 قاشق عسل و 1 قاشق ماست را به آب آن افزوده و خوب هم بزنید.

این ماسک را روی پوست مالیده و 20 تا 30 دقیقه بعد با آب گرم بشویید.

19. خواص بومادران برای مو

بومادران به دلیل خواص ضدالتهابی و ضدعفونی کنندگی گیاه عالی برای درمان مشکلات پوست سر است و به افزایش رشد مو کمک می کند.

بومادران حاوی ساپونین های طبیعی و اسیدهای چرب است که برای ساخت پاک کننده های طبیعی مو و پوست سر کاربرد دارد و شستشوی موها با جوشانده بومادران از ریزش مو جلوگیری می کند.

تاریخچه بومادران

استفاده از بومادران به دوران باستان و جنگ های تروا بازمی گردد.

در افسانه ها آمده آشیل از بومادران برای درمان زخم سربازان استفاده می کرده و این گیاه به “گیاه نظامی” نیز مشهور است.

در چین نماد خوش شانسی است.

در بریتانیا مردم برای پیدا کردن روشن بینی و بصیرت برگ بومادران روی چشم خود می گذاشتند.

کشاورزان برای بهبود کیفیت خاک و دفع حشرات از آن استفاده کرده اند.

جالب است بدانید در قرن 17 میلادی این گیاه بسیار محبوب بوده و از برگ های آن مانند اسفناج در غذاها استفاده می شده است. اگرچه امروز کمتر از گذشته شناخته شده است.

روش های مصرف بومادران

این گیاه طعم شیرین با کمی تلخی دارد و به دلیل شباهت طعم آن با ترخون می تواند به صورت خشک یا تازه جایگزین این سبزی در دستورات غذایی شود.

هنگام پخت و پز دقت داشته باشید که بومادران گیاه نرمی است و در اثر گرمای شدید طعم خود را از دست می دهد.

برگ بومادران تازه و خشک را می توان در سوپ و خورش ها استفاده کرد.

برگ بومادران تازه در سالاد قابل استفاده است.

عوارض احتمالی و مضرات بومادران

– مصرف خوراکی بومادران برخی اوقات با خواب آلودگی و افزایش ادرار همراه بوده و مصرف موضعی آن گاهی باعث بروز درماتیت تماسی یا تحریک پوستی شود.

– بومادران حاوی ماده کومارین است که باعث رقیق شدن خون می شود و ممکن است با داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد.

– از مصرف بومادران در دوران بارداری و شیردهی اجتناب کرده و قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

– در زمینه عوارض مصرف این گیاه در کودکان مطالعات زیادی انجام نشده و توصیه می شود از مصرف آن در کودکان خودداری شود.

– بومادران ممکن است با داروهای زیر تداخل دارویی داشته باشد:

داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین
داروی لیتیوم
داروهای کاهش اسید معده مانند اومپرازول
داروهای فشار خون بالا
داروهای خواب آور

منبع: naturalfoodseries – draxe – curejoy – diybeautyideas

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده