خواص زردآلو | 23 خاصیت بی نظیر زردآلو و برگه زردآلو برای سلامتی و پوست

زردآلو میوه خوشمزه تابستانی به رنگ طلایی و هم خانواده میوه هایی همچون هلو، آلو و نکتار می باشد. زردآلو پوست و گوشت مخملی و طعم شیرین دارد و چندان آبدار نیست.

زردآلو مانند اغلب میوه های تابستانی دارای فواید شگفت انگیز برای سلامتی می باشد. این میوه کم کالری بوده و سرشار از آنتی اکسیدان و فیبر می باشد. از جمله خواص بی نظیر زردآلو می توان به پیشگیری و درمان دیابت، سرطان، بیماری های قلبی، فشار خون بالا، یبوست، بارداری، کم خونی، آسم و آرتروز اشاره کرد.

طبع زردآلو سرد و تر است.

اگر به خواص زردآلو علاقمند هستید در ادامه با پرشین استار همراه باشید تا با فواید این میوه شگفت انگیز برای سلامتی، بارداری و لاغری آشنا شده و طرز تهیه چندین ماسک پوست و مو عالی زردآلو را آموزش دهیم.

خواص زردآلو
خواص زردآلو

خواص درمانی و فواید زردآلو

1. ضدسرطان

زردآلو منبع غنی آنتی اکسیدان ها می باشد که با آسیب ناشی از رادیکال های آزاد مقابله کرده و روند رشد سلول های سرطانی را مختل می کند. ویتامین A و C موجود در زردآلو از آنتی اکسیدان های قوی می باشند که دارای خواص ضدسرطانی بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

2. دیابت

خواص زردآلو برای دیابت به دلیل محتوای فیبر و ویتامین A می باشد. زردآلوی خشک دارای شاخص گلیسمی پایین می باشد و منبع غنی ویتامین A و C محسوب می شود.

3. یبوست

زردآلو حاوی مقادیر فراوان پکتین و سلولز می باشد که به صورت یک ملین ملایم عمل کرده و به درمان یبوست کمک می کند. زردآلو همچنین حاوی مقادیر زیاد فیبر می باشد و برای سلامت روده بزرگ حیاتی بوده و از بروز یبوست و سرطان کولون پیشگیری می کند.

مصرف زردآلو برای هضم و متابولیسم بدن نیز مفید است.

4. بیماری قلبی عروقی

مصرف زردآلو به دلیل محتوای غنی آنتی اکسیدان ها و لیکوپن، از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری کرده و باعث کاهش کلسترول بد خون و جلوگیری از حمله قلبی می گردد.

5. کم خونی

زردآلو منبع غنی آهن می باشد که نقش مهمی در بهبود تولید و جریان خون دارد. کمبود آهن می تواند به بیماری کم خونی منجر شود.

زردآلو همچنین حاوی مقادیر اندک مس می باشد که جذب آهن را بهبود بخشیده و مصرف طولانی مدت آن به تولید هموگلوبین خون کمک می کند.

6. زنان و بارداری

آهن موجود در زردآلو برای کم خونی زنان در قاعدگی، بارداری و یائسگی بسیار مفید است.

زردآلو همچنین منبع غنی ویتامین A ،C و E و مواد معدنی همچون فسفر، سیلیکون، کلسیم، آهن و پتاسیم می باشد و مصرف آن برای دوران بارداری توصیه می شود. زردآلو خشک از کم خونی دوران بارداری پیشگیری می کند.

7. کاهش وزن

مصرف زردآلو به دلیل مقادیر فراوان فیبر و کالری کم برای کاهش وزن و لاغری عالی است.

8. بینایی

زردآلو منبع غنی انواع ویتامین ها از جمله ویتامین A ، E و C و همچنین کاروتنوئیدها می باشد که خطر ابتلا به بیماری های چشم و بینایی را کاهش داده و از بیماری دژنراسیون ماکولا پیشگیری می کند.

9. آسم و تنگی نفس

تحقیقات نشان می دهد ترکیبات موجود در زردآلو برای کاهش علائم بیماری های ریوی مانند آسم، سل، برونشیت و تنگی نفس مفید است.

10. سلامت استخوان

زردآلو منبع غنی کلسیم می باشد که برای تشکیل و تقویت استخوان ها حیاتی بوده و از بیماری های استخوانی مانند پوکی استخوان پیشگیری می کند.

11. تب بر

زردآلو برای کاهش تب مفید است. مقداری زردآلو را با آب مخلوط کرده و اندکی عسل به آن اضافه کنید. این معچون برای کاهش تب و رفع تشنگی عالی است.

12. حفظ تعادل الکترولیتی

زردآلو حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم و سدیم است که برای حفظ تعادل سطح الکترولیت بدن حیاتی است و باعث انتقال بهتر یون ها به سلول ها می شود. همچنین سطح مایع بدن را کنترل می کند که برای انقباض ماهیچه ای نقش مهمی را ایفا می کند.

13. کاهش فشار خون بالا

مصرف زردآلو ( مخصوصا برگه زردآلو) به دلیل مقادیر فراوان پتاسیم برای کاهش فشار خون بالا بسیار مفید است. گفته می شود پتاسیم موجود در زردآلو خشک سه برابر پتاسیم موجود در موز می باشد.

14. آرتروز

روغن هسته زردآلو حاوی خواص ضدالتهابی می باشد و به کاهش علائم آرتروز و تسکین درد کمک می کند.

15. سرماخوردگی و آنفلوآنزا

زردآلو برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. روغن زردآلو با بیماری های سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبارزه کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

خواص زردآلو برای پوست

توجه داشته باشید:

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

16. کاهش چین و چروک پوست

اسکراب هسته زردآلو چین و چروک و خطوط ریز پوست را کاهش داده و باعث از بین رفتن سلول های آسیب دیده سطح پوست می شود.

17. لایه برداری پوست

زردآلو برای دفع سلول های قدیمی و مرده پوست مفید و از پوست لایه برداری می کند. برای لایه برداری پوست و داشتن پوست صاف و بدون لک از اسکراب زردآلو استفاده کنید.

اسکراب زردآلو

اکثر اسکراب های زردآلو حاوی هسته زردآلو می باشند. اما می توانید از میوه زردآلو نیز برای تهیه اسکراب استفاده کنید. 1 قاشق جو دوسر یا شکر قهوه ای را با نصف فنجان زردآلو مخلوط کرده و روی پوست خود قرار داده با حرکات دایره ای ماساژ دهید.

این اسکراب از پوست لایه برداری کرده و باعث تازگی و روشن شدن پوست می شود.

18. جوش های سرسیاه

اسکراب زردآلو باعث پاک شدن منافذ پوست و از بین رفتن جوش های سرسیاه می شود. زردآلو رشد سلول های پوست را تحریک کرده و پوست را صاف و درخشنده می کند.

19. نرم کننده پوست

روغن زردآلو باعث افزایش خاصیت ارتجاعی و کششی پوست شده و به عنوان نرم کننده پوست کاربرد دارد. از ماسک روغن زردآلو اغلب در ماساژ آروماتراپی برای تغذیه پوست استفاده می شود.

ماسک نرم کننده

3 قاشق چایخوری خمیر زردآلو، 3 قاشق چایخوری پودر هسته زردآلو و 3 قاشق چایخوری خمیر پاپایا را مخلوط کرده و به مدت 15 دقیقه روی پوست قرار دهید. سپس با آب معمولی بشویید.

20. مرطوب کننده پوست

زردآلو به عنوان مرطوب کننده و آبرسان طبیعی پوست عمل می کند.

ماسک مرطوب کننده پوست

مقداری زردآلو تازه را رنده کرده و خمیر حاصل را روی پوست صورت قرار دهید. برای تاثیر بیشتر می توانید از آووکادو، خامه یا ماست استفاده کرده و پوست را مرطوب و باطراوت کنید.

21. جوانسازی پوست

زردآلو دارای خاصیت ضدپیری و جوان کننده پوست می باشد.

ماسک جوانسازی پوست

نصف فنجان زردآلو را با 1 قاشق چایخوری پودر شیر، 1 قاشق چایخوری عسل و نصف فنجان آب گرم داخل مخلوط کن ریخته و حدود یک دقیقه با سرعت کامل مخلوط کنید. این ماسک را روی صورت قرار داده و بعد از 20 دقیقه با آب گرم بشویید.

برای تاثیر بهتر ماسک جوان کننده پوست، توصیه می شود سه بار در هفته از این ماسک استفاده کنید.

سایر ماسک های زیبایی زردآلو

ماسک صورت زردآلو، عسل و آب پرتقال

1 عدد زردآلوی رسیده، 3 تا 4 قاشق چایخوری عسل و 1 قاشق چایخوری آب پرتقال را با هم مخلوط کرده و روی پوست قرار دهید. بعد از 30 دقیقه ماسک را با پارچه گرم، مرطوب و تمیز پاک کنید و بعد با آب گرم بشویید.

این ماسک عالی پوست را پاکسازی کرده و مخصوصا برای پوست های پوسته شده مناسب می باشد.

ماسک صورت زردآلو، عسل و بادام

2 عدد زردآلوی رسیده را برش داده و هسته آن را جدا کنید، سپس با عسل طبیعی و بادام زمینی رنده شده مخلوط و روی پوست صورت و گردن خود قرار دهید. بعد از 20 دقیقه با آب معمولی بشویید.

این ماسک پوست را نرم کرده و برای از بین بردن جوش های سرسیاه عالی است.

ماسک صورت هسته و میوه زردآلو

2 عدد زردآلو رنده شده را با 1 قاشق چایخوری پودر هسته زردآلو مخلوط کنید. به مدت 10 دقیقه روی پوست خود ماساژ داده و بعد از 10 دقیقه بشویید.

این ماسک برای رفع هرگونه مشکل پوستی فوق العاده است و پوست را زیبا می کند.

خواص زردآلو برای مو

22. نرم کننده مو

روغن زردآلو حاوی اسیدهای آلی و لینولئیک می باشد که برای موها مفید بوده و ویتامین A و E موجود در آن برای آبرسانی و نرم کردن موها عالی می باشد.

23. درمان ریزش مو

ویتامین E موجود در روغن زردآلو برای رشد مو مفید است و باعث جلوگیری از ریزش مو می شود.

خواص برگه زردآلو
خواص برگه زردآلو

خواص زردآلو خشک شده (برگه زردآلو)

زردآلو هم به صورت تازه و هم خشک مصرف می شود. ویتامین C موجود در زردآلو تازه بیشتر است اما زردآلو خشک مدت بیشتری قابل نگهداری و استفاده می باشد و به عنوان میان وعده عالی است.

زردآلو خشک طی فرایند خشک کردن زردآلو (بدون کاهش ارزش غذایی) به دست می آید.

خواص کلی زردآلو خشک یا برگه زردآلو یا برگه قیسی از زردآلو تازه بیشتر است. برگه زردآلو حاوی کلسیم، پتاسیم، فسفر، ویتامین A، ویتامین C و آهن می باشد و برای درمان انواع بیماری از قبیل کم خونی، یبوست و بیماری های گوارشی مفید است.

برگه زردآلو برای زنان باردار بسیار مفید می باشد، خونریزی و اسپاسم دوران بارداری را برطرف و برای درمان عفونت واژن زنان تاثیر عالی دارد.

مصرف زردآلو خشک از ناباروری جلوگیری می کند. ضربان قلب را تنظیم کرده و برای رشد عضلات و رشد طبیعی بدن مفید است.

تاریخچه زردآلو

مصرف زردآلو به حدود 3000 سال قبل از میلاد در مرز روسیه و چین بازمی گردد.

زردآلو به همراه بذر هلو از طریق جاده ابریشم به اروپا انتقال داده شده است. درخت زردآلو به صورت گیاه خودرو کنار جاده ای در ترکیه و ارمنستان رشد می کند.

زردآلو حدود 60 سال قبل از میلاد در یونان باستان شناخته شده و سپس به امپراتوری روم معرفی شد.

گفته می شود درخت زردآلو به صورت بذر توسط جهانگردان فرانسوی خلیج فارس به آمریکا منتقل شد.

درخت زردآلو دارای عمر طولانی بوده و به اندازه زیادی رشد می کند. بسیار قوی بوده و در برابر اغلب بیماری های گیاهی و حمله حشرات مقاوم است. نقطه ضعف درخت زردآلو سرما می باشد که می تواند باعث یخ زدگی میوه زردآلو شود.

میوه درخت زردآلو معمولا از اواسط تابستان تا اوایل پاییز قابل برداشت می باشد.

ارزش غذایی زردآلو

مواد مغذی موجود در 100 گرم زردآلو به صورت زیر می باشد:

کالری: 50 کیلو
کربوهیدرات: 11 گرم
پروتئین: 1.4 گرم
چربی: 0.4 گرم
فیبر: 2 گرم
فولات: 9 میکروگرم
نیاسین: 0.6 میلی گرم
ویتامین C: به مقدار 10 میلی گرم
ویتامین K: به مقدار 3.3 میکروگرم
ویتامین E: به مقدار 5 میلی گرم
سدیم: 1 میلی گرم
پتاسیم: 259 میلی گرم
کلسیم: 13 میلی گرم
آهن: 0.39 میلی گرم
منیزیم: 10 میلی گرم
فسفر: 23 میلی گرم

عوارض احتمالی و مضرات زردآلو

– افرادی که به گوگرد حساسیت دارند در مصرف زردآلو احتیاط کنند. گوگرد و سولفیت ها در برگه زردآلو به وفور یافت می شود و ممکن است باعث بروز حمله آسم گردد.

– مصرف زردآلو نرسیده باعث بروز ناراحتی های معده و گوارشی می شود.

– بیماران کبدی از مصرف بیش از حد زردآلو خودداری کنند.

– مصرف زردآلو به صورت ناشتا ممکن است موجب مشکلات گوارشی و درد معده شود.

– زردآلو ممکن است باعث ایجاد نفخ در افراد شود.

– افرادی که به بیماری سنگ کلیه مبتلا هستند از مصرف زردآلو اجتناب کنند.

مضرات هسته زردآلو

هسته زردآلو از هسته های مضر و سمی برای بدن شناخته شده است . ویتامین B17 موجود در هسته زردآلو بعد از مصرف به سم خطرناکی تبدیل می شود. تحقیقات نشان می دهد مصرف 30 عدد هسته زردآلو می تواند موجب مرگ فرد شده و عوارض جانبی مانند بی حسی، تهوع، تشنگی، بی خوابی، سردرد و تب به دنبال خواهد داشت.

اگرچه هسته زردآلو برای بدن مضر است اما از روغن هسته زردآلو دارای کاربردهای فراوانی در پخت و پز می باشد.

منبع: stylecraze remediesandherbs naturalskincarerecipes

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده