لیست 9 ماده غذایی مضر و نامناسب برای کم کاری تیروئید

هیپوتیروئیدیسم یا کم کاری تیروئید یکی از بیماری های رایج است که در اثر کاهش عملکرد غده ی تیروئید در تولید هورمون های تیروئیدی ایجاد می شود.

غذا های مضر و نامناسب برای کم کاری تیروئید
غذا های مضر و نامناسب برای کم کاری تیروئید

هورمون های تیروئید به کنترل رشد، ترمیم و متابولیسم بدن کمک می کنند در نتیجه افرادی که از کم کاری تیروئید رنج می برند ممکن است خستگی، ریزش مو، افزایش وزن و افسردگی را تجربه کنند.

غذا هایی که می خورید تاثیر مستقیمی بر عملکرد آن بر جای می گذارند. برخی از غذا ها توانایی بدن برای جذب هورمون های جایگزینی را که می توانند به عنوان بخشی از درمان تیروئید کم کار استفاده شوند را تحت تاثیر قرار می دهند.

در ادامه این مقاله شما را با انواع غذا های نامناسب برای تیروئید کم کار آشنا می کنیم. با پرشین استار همراه باشید؛

ممنوعیت های غذایی برای کم کاری تیروئید

مواد غذایی متعددی وجود دارد که برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مضر هستند؛

1. گواتروژن ها

گواتروژن ها ترکیباتی هستند که عملکرد طبیعی غده تیروئید را مختل کنند. آن ها نام خود را از واژه گواتر دریافت می کنند، یک بیماری که در اثر کم کاری تیروئید ایجاد شده و باعث بزرگ شدن غده تیروئید می شود.

از انواع گواتروژن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد؛

سویا و فرآورده های آن؛ ادامامه، توفو و میسو (خمیر سویا)

ترکیبات معینی از ایزوفلاون های موجود در سویا ممکن است روی تیروئید اثر داشته باشند. محققان معتقدند که زیاده روی در مصرف سویا و فرآورده های آن ممکن است خطر ابتلا به هیپوتیروییدیسم را افزایش دهد.

برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف سویا ممکن است توانایی بدن در جذب دارو های تیروئید را مختل کند.

انواع کلم ها؛ کلم بروکلی، گل کلم و کلم پیچ

انواع کلم ها مانند بروکلی، گل کلم، کلم پیچ، کلم کیل حاوی مقادیر بسیار بالای فیبر و مواد مغذی هستند، اگر از کمبود ید در بدن رنج می برید این سبزیجات ممکن است توانایی تیروئید برای استفاده از ید و تولید هورمون های تیروئید را مختل کنند.

بنابراین توصیه می شود که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مصرف انواع کلم ها را محدود کنند. اما برخی کار ها می تواند اثرات مضر این سبزیجات را کاهش دهد به عنوان مثال پختن کلم ها اثر بر روی غده تیروئید را کمتر می کند.

میوه ها و سبزیجات نشاسته ای مانند سیب زمینی، پیاز، توت فرنگی و هلو

آجیل، مغزیجات و دانه های خوراکی

2. مواد غذایی حاوی گلوتن؛ نان، پاستا و برنج

توصیه می شود که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن مانند نان، ماکارونی و برنج را کاهش دهند. روت فرچمن متخصص تغذیه در لس آنجلس می گوید که گلوتن می تواند روده کوچک را تحریک کرده و جذب داروهای جایگزین هورمون تیروئید را مختل کند.

یک مقاله منتشر شده در ماه مه 2017 در مجله Endocrine Connections نشان داده که ابتلا به بیماری های خود ایمنی مانند سلیاک (بیماری که در آن بدن به گلوتن حساسیت نشان می دهد) خطر ابتلا به بیماری های خورد ایمنی دیگر مانند کم کاری تیروئید هاشیموتو را افزایش می دهد.

3. غذا های پر چرب؛ کره، گوشت و غذا های سرخ شده

غذا های پر چرب توانایی بدن در جذب دارو های جایگزین هورمون تیروئید را مختل می کنند. چربی ها همچنین ممکن است توانایی تیروئید برای تولید هورمون را کاهش دهند.

متخصصان توصیه می کنند که تمام غذا های سرخ شده را کنار بگذارید و میزان مصرف چربی هایی مانند کره، سس مایونز، مارگارین و گوشت را کاهش دهید.

4. غذا های شیرین؛ انواع کیک، شیرینی و شکلات

هیپوتیروئیدیسم می تواند متابولیسم بدن را کاهش دهد و اگر از یک رژیم لاغری برای کم کاری تیروئید پیروی نکنید ممکن است دچار چاقی و اضافه وزن شوید.

اگر می خواهید دچار اضافه وزن نشوید به شما توصیه می کنیم که مصرف شکر را کاهش دهید یا آن را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

5. غذا های فرآوری شده

تیروئید کم کار باعث افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا در این افراد می شود. غذاهای فرآوری شده اغلب سدیم زیادی دارند و افراد مبتلا به کم کاری تیروئیدی نباید در مصرف سدیم زیاده روی کنند.

6. مواد غذایی سرشار از فیبر؛ انواع لوبیا، حبوبات و سبزیجات

فیبر کافی برای شما مناسب است، اما زیاده روی در مصرف آن جذب داروهای جایگزین هورمون تیروئید را کاهش داده و درمان کم کاری تیروئید را مختل می کند.

7. قهوه

مقادیر بالای کافئین موجود در قهوه جذب هورمون تیروئید را مختل می کند.

8. چای سبز

مقادیر بالای کافئین موجود در چای سبز جذب هورمون تیروئید را مختل می کند.

9. نوشیدنی های الکلی

مصرف نوشیدنی های الکلی می تواند در سطح هورمون تیروئید در بدن را کاهش داده و توانایی تیروئید برای تولید هورمون را مختل کند.

توصیه می شود که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مصرف نوشیدنی های الکلی را کاهش داده یا آن را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

منبع : everydayhealth

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده