خواص آووکادو | 36 خاصیت خارق العاده آووکادو برای سلامتی، پوست و مو

آووکادو از جمله میوه های خوشمزه به شکل گلابی، گوشتی و سبزرنگ است که به دلیل خواص و فواید سلامتی و زیبایی معجزه آسا در سراسر جهان شناخته شده است. آووکادو حاوی بیش از 25 نوع ماده مغذی مختلف شامل انواع ویتامین، مواد معدنی و پروتئین های حیاتی بدن می باشد.

آووکادو بومی مکزیک، گوام و آمریکای مرکزی می باشد. از جمله خواص آووکادو می توان به کاهش فشار خون و کلسترول، کاهش وزن، درمان یبوست، آرتروز، سکته مغزی و پیشگیری از سرطان اشاره کرد. همچنین برای ورزشکاران، کودکان و زنان بسیار مفید بوده و مزایای فوق العاده ای برای پوست و مو دارد.

طبع آووکادو سرد است.

در ادامه به تعدادی از خواص و فواید شگفت انگیز آووکادو اشاره کرده و طرز تهیه چند ماسک زیبایی برای سلامت پوست و مو را آموزش می دهیم. با پرشین استار همراه باشید.

خواص آووکادو
خواص آووکادو

خواص درمانی و فواید آووکادو

1. سلامت قلب

آووکادو حاوی چربی های غیر اشباع، پتاسیم، اسیدهای لینولئیک و اسید اولئیک می باشد که کلسترول بد خون را کاهش داده و باعث افزایش کلسترول خوب می شود. فیبر موجود در آووکادو خطر ابتلا به انواع بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا و چاقی را کاهش می دهد.

آووکادو حاوی فولات می باشد که عنصر حیاتی برای سلامت قلب می باشد. یک فنجان آووکادو حدود 33 درصد نیاز روزانه بدن به فولات را تامین می کند.

2. سکته مغزی

مقادیر فراوان فولات موجود در آووکادو خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.

3. پیشگیری از سرطان

آووکادو از جمله میوه هایی است که خاصیت ضدسرطانی دارد، مطالعات انجام شده نشان می دهد مصرف آووکادو باعث جلوگیری از رشد سلول های پیش سرطانی در سلول های سالم شده و از بروز سرطان از جمله سرطان سینه و پروستات پیشگیری می کند.

4. کاهش فشار خون بالا

آووکادو حاوی پتاسیم و سایر مواد معدنی می باشد که برای تنظیم و کاهش فشار خون بالا مفید است.

5. سلامت چشم

فیبر و کاروتنوئید موجود در آووکادو برای سلامت چشم مفید بوده و از بروز بیماری های چشمی مرتبط با سن مانند آب مروارید جلوگیری می کند و قدرت بینایی را افزایش می دهد.

6. رفع بوی بد دهان

استفاده مداوم از دهانشویه ها و خوشبو کننده های دهان خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، یک راه طبیعی و خانگی برای رفع بوی بد دهان مصرف آووکادو می باشد. لازم به ذکر است بوی بدن دهان عمدتا به علت مسائل سوهاضمه و ناراحتی های معده می باشد.

ضدباکتری های فلاونوئیدی و آنتی اکسیدان های موجود در آووکادو باعث از بین رفتن باکتری های داخل دهان شده و در خوشبو کردن دهان موثر است. مطالعات نشان می دهد مصرف آووکادو در پیشگیری از سرطان دهان نیز مفید است.

9. خواص آووکادو برای کودکان

میوه آووکادو از جمله میوه های مفید برای کودکان و نوزادان می باشد که حاوی مواد مغذی فراوان از جمله چربی های غیراشباع است که برای رشد کودک حیاتی می باشد. همچنین نیاسین، پتاسیم، فولیسین، ویتامین B1 و B2 و منیزیم موجود در آووکادو باعث تقویت جسمی و ذهنی کودکان می گردد.

10. خواص ضدقارچی و ضدباکتریایی

آووکادو دارای خواص ضدباکتری و ضدقارچی قوی می باشد.

11. دوران یائسگی

میوه آووکادو به دلیل خواص ضدباکتریایی برای دوران یائسگی مفید بوده و از اختلالاتی مانند بی خوابی، یبوست، زخم و مشکلات عصبی پیشگیری می کند.

12. خواص آووکادو برای لاغری

آووکادو در کنترل وزن بسیار موثر است. محتوای چربی فراوانی که در میوه آووکادو وجود دارد باعث می شود فرد برای مدت طولانی احساس سیری کرده و اشتها را کاهش می دهد. چربی اشباع نشده میزان متابولیسم بدن را افزایش داده و به کاهش وزن کمک می کند. اگرچه طبق مطالعات انجام شده افراد کمی با مصرف آووکادو کاهش وزن سریع را تجربه کرده اند.

13. آرتروز

آووکادو به همراه دانه سویا یک مکمل غذایی عالی برای درمان آرتروز به شمار می رود و باعث افزایش رشد غضروف ها می شود. خواص ضدالتهابی آووکادو در درمان علائم آرتروز زانو و ران شگفت انگیز است.

14. اختلالات گوارشی

مصرف آووکادو باعث افزایش جذب مواد مغذی در بدن شده و عملکرد سیستم گوارش و هضم را بهبود می بخشد. همچنین از یبوست پیشگیری کرده و زخم معده را نیز درمان می کند.

آووکادو درمان طبیعی برای اختلالات گوارشی می باشد و برای افرادی که معده حساس دارند مفید است و سلول های معیوب را ترمیم می کند.

15. تقویت سیستم ایمنی

آووکادو باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر انواع بیماری ها می شود. ویتامین E موجود در آووکادو در بهبود عملکرد سیستم ایمنی پوست در برابر مضرات استرس و خطرات زیست محیطی مفید است.

16. درمان سنگ کلیه

آب آووکادو با دفع کلسیم ادراری باعث از بین رفتن سنگ کلیه شده و احتمال ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد.

17. خواص آووکادو در بارداری

آب آووکادو حاوی مقادیر فراوان ویتامین B6 می باشد که یک مکمل طبیعی بوده و در درمان بیماری صبحگاهی و تهوع بارداری بسیار موثر است.

18. سم زدایی بدن

روغن آووکادو غنی از کلروفیل می باشد که منبع طبیعی منیزیم است. همچنین از بهترین مواد طبیعی برای دفع فلزات مانند سرب و جیوه از اندام های مختلف بدن از جمله مغز، کلیه ها، کبد و غیره می باشد.

مصرف روغن آووکادو با سم زدایی از اندام های بدن باعث بهبود عملکرد آن ها شده و به سلامت بدن کمک می کند . از روغن آووکادو می توان در تهیه سالاد استفاده کرد.

19. سلامت کبد

مصرف آووکادو برای کاهش آسیب های کبدی نیز مفید است. آسیب های کبدی عمدتا ناشی از بیماری هپاتیت C می باشد، آووکادو حاوی ترکیبات آلی خاصی است که در محافظت از کبد و سم زدایی نقش مهمی را ایفا می کند.

20. ضدپیری

مصرف آووکادو با کاهش علائم پیری همراه است. ترکیبات اگزانتوفیل موجود در آووکادو دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و نشانه های پیری در اندام های مختلف بدن را کاهش می دهد.

21. تقویت استخوان ها

آووکادو حاوی مواد مغذی همچون روی، فسفر، مس، کلسیم و سلنیوم می باشد که باعث محافظت از استخوان ها شده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

22. خواص آووکادو برای ورزشکاران

ورزشکاران و کسانی که تمرینات بدنی سخت انجام می دهند نیاز به انرژی فراوانی داشته و باید با تغذیه درست سوخت بدن را حفظ کنند. آووکادو حاوی مواد مغذی حیاتی و انرژی زا برای ورزشکاران می باشد، به علاوه شامل مواد گیاهی مفید است که منبع طبیعی سوخت بدن محسوب می شوند.

خواص آووکادو برای پوست و مو
خواص آووکادو برای پوست و مو

فواید آووکادو برای پوست

توجه داشته باشید:

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

23. رفع چین و چروک

آووکادو راه حل طبیعی برای رفع چین و چروک های پوست و لکه های ناشی از افزایش سن می باشد. آووکادو باعث روشن شدن پوست و درمان زخم می شود.

24. درمان پسوریازیس

آووکادو برای بیماری پیسی مفید بوده و درمان طبیعی بیماری پسوریازیس به شمار می رود.

25. آبرسانی و روشن کننده پوست

آووکادو به عنوان مرطوب کننده پوست خشک استفاده می شود. همچنین خطوط ناخوشایند روی پوست را کاهش می دهد، به همین دلیل از این میوه معجزه آسا در محصولات آرایشی، مرطوب کننده ها و پاک کننده ها استفاده می شود.

مصرف آووکادو خارش ناشی از خشکی پوست را نیز برطرف می کند.

ماسک مرطوب کننده پوست

دو عدد آووکادو را پوست گرفته و بکوبید، سپس با ماست و عسل مخلوط کنید و روی پوست صورت قرار دهید. بعد از 15 دقیقه با آب گرم بشویید. این ماسک خاصیت ضدعفونی کننده داشته و قرمزی پوست را از بین می برد، پوست را نرم و منافذ پوست را تمیز می کند.

ماسک مرطوب کننده دور چشم

یک عدد آووکادو را کوبیده و با ژل آلوئه ورا مخلوط کنید و کاملا هم بزنید. سپس ماسک را در نواحی دور چشم مالیده و بعد از 10 دقیقه بشویید.

26. کاهش لکه های پوستی

سموم و آلودگی های پوستی باعث پیری زودرس پوست می شود، آووکادو دارای خاصیت سم زدایی می باشد و استعمال موضعی آن روی پوست باعث از بین رفتن لکه های پوست می شود.

27. ضدآفتاب طبیعی

آووکادو جایگزین طبیعی برای کرم های ضدآفتاب می باشد و در درمان آفتاب سوختگی و اگزما مفید می باشد.

28. درمان خشکی پوست

آووکادو حاوی آنتی اکسیدان های قوی می باشد که برای سلامت پوست مفید بوده و درمان طبیعی و عالی برای از بین بردن خشکی پوست است. همچنین باعث شادابی و طراوت پوست می شود.

29. لایه برداری پوست

آووکادو سلول های مرده پوست را از بین برده و از پوست لایه برداری می کند. این ماده غذایی به داخل پوست نفوذ کرده و در بهبود گردش خون در پوست موثر است. اسید آمینه گلوتامین موجود در آووکادو، پوست را پاک سازی می کند و از آن در برابر عوامل محیطی محافظت می کند.

ماسک لایه بردار و پاک کننده صورت

تخم مرغ را کاملا هم بزنید تا وقتی که کف کند. سپس نصف فنجان شیر و نصف آووکادو کوبیده شده را به آن اضافه کرده و دوباره هم بزنید. این ماسک لایه بردار سموم روی پوست را از بین برده و و باعث جوانسازی پوست صورت می شود.

30. درمان آکنه

مصرف منظم آووکادو درمان طبیعی و خانگی آکنه می باشد و پوست را مرطوب و درخشان می کند.

31. تغذیه پوست

روغن آووکادو به راحتی توسط پوست جذب می شود و مواد مغذی را به عمق پوست می رساند، باعث بهبود گردش خون شده و تولید سلول های جدید پوست را افزایش می دهد.

ماسک صورت آووکادو

برای تهیه ماسک صورت، نصف میوه آووکادو را شسته و بکوبید تا خمیر کرمی به دست بیاید. سپس 1 قاشق غذاخوری عسل طبیعی را به آووکادو افزوده و 1 قاشق غذاخوری ماست غیر پاستوریزه را با خمیر مخلوط کرده و هم بزنید. 1 عدد خیار درشت را نیز پوست گرفته و دو نیم کنید.

سپس صورت خود را با آب گرم شسته و خشک کنید، لایه نازکی از ماسک آووکادو را روی پوست صورت و گردن قرار داده و با آب گرم بشویید و خشک کنید. مجددا لایه نازک دیگری از ماسک را روی پوست صورت و گردن بگذارید و قطعات خیار را روی چشم های خود قرار داده و بعد از 15 دقیقه با آب گرم بشویید.

ماسک برای پوست های چرب

آووکادو، تخم مرغ و آبلیمو را با هم ترکیب کرده و در مخلوط کن بریزید تا خمیر یکدستی به دست آید. ماسک را روی پوست خود قرار دهید و بعد از 20 دقیقه با آب گرم بشویید.

لیمو یک مرطوب کننده طبیعی است و چربی پوست را کنترل می کند. سفیده تخم مرغ حاوی مقادیر فراوان پروتئین می باشد که باعث تقویت پوست شده و آووکادو باعث تعدیل سازی ماسک می شود.

خواص آووکادو برای مو

32. نرم کننده طبیعی مو

میوه آووکادو به عنوان نرم کننده مو معجزه می کند. موهای خود را با ریشه میوه آووکادو ماساژ دهید. این ماسک مو برای موهای آسیب دیده و خشک مفید است و موها را نرم و سالم نگه می دارد.

ماسک نرم کننده مو

برای تهیه ماسک موی آووکادو، میوه آووکادو را با زرده تخم مرغ مخلوط کنید. این ماسک برای موهای خشن و خشک فوق العاده مفید است.

33. درمان موخوره

روغن آووکادو برای موهای خشک و شکننده مفید است و باعث کاهش و درمان موخوره می شود.

34. براق کننده مو

آووکادو حاوی چربی ها، ویتامین ها و اسیدهای چرب امگا 3 می باشد که برای زیبایی مو حیاتی بوده و یک براق کننده طبیعی به شمار می رود.

35. درمان ریزش مو

آیا از ریزش مو رنج می برید و از جمله افرادی هستید که از دست دادن یک تار مو هم باعث ترس شما می شود؟!

توصیه می شود حتما از آووکادو استفاده کنید، از عوامل اصلی ریزش مو خشکی و آسیب دیدگی موها است، آووکادو با رفع خشکی پوست، درمان عالی و طبیعی برای ریزش مو محسوب می شود.

آووکادو همچنین منبع غنی ویتامین B و E می باشد. کمبود این ویتامین ها باعث ریزش مو و سایر مشکلات مرتبط با مو می شود.

36. مرطوب کننده پوست سر

پوست خشک باعث خارش و سایر مشکلات مو می گردد. روغن آووکادو فولیکول های مو را تحریک کرده، گردش خون در پوست سر را بهبود می بخشد و یک مرطوب کننده طبیعی پوست سر و مو به شمار می رود.

ماسک موی آووکادو

با ترکیب آووکادو، زرده تخم مرغ، روغن زیتون و ماست می توان ماسک عالی برای مو تهیه کرد که با تغذیه مو، رطوبت آن را حفظ کرده و در افزایش رشد مو معجزه می کند.

برای تهیه ماسک مو، ابتدا میوه آووکادو را کوبیده و روغن زیتون، ماست و زرده تخم مرغ را آن اضافه کنید. مخلوط را خوب هم زده و روی موهای خود بمالید. سپس سر خود را با نایلون پلاستیکی بپوشانید و بعد از 30 دقیقه بشویید.

اسکراب بدن آووکادو

یک عدد آووکادوی کاملا رسیده را برش دهید، گوشت و پوست آن را جدا کرده و در یک کاسه بکوبید، خمیر به دست آمده را روی پوست بدن مخصوصا نواحی خشن مانند زانو، پاشنه و آرنج ها بمالید. بعد از 30 دقیقه با آب سرد بشویید.

اسکراب دست آووکادو

برای تهیه اسکراب دست، یک عدد آووکادو را کوبیده و سفیده تخم مرغ، جو دوسر و مقدار کمی آبلیمو به آن اضافه کنید. ترکیب حاصل را خوب هم زده و روی دست های خود قرار دهید، بعد از 25 دقیقه با آب بشویید.

ارزش غذایی آووکادو

مواد غذایی موجود در 68 گرم آووکادو به صورت زیر می باشد:

کالری: 113
فیبر: 4.6 گرم
چربی: 10 گرم
کربوهیدرات: 6 گرم
مواد قندی: 0.2 گرم
ویتامین K: به مقدار 14 میلی گرم
فولات: 60 میلی گرم
ویتامین C: به مقدار 6 میلی گرم
پتاسیم: 343 میلی گرم
ویتامین B6: به مقدار 0.4 میلی گرم
ویتامین E: به مقدار 1.3 میلی گرم
منیزیم: 19.5 میلی گرم

فواید و طرز خوردن آووکادو
فواید و طرز خوردن آووکادو

خرید و نگهداری آووکادو

هنگام خرید آووکادو دقت کنید که آووکادو تازه و رسیده و بدون لکه های سیاه انتخاب شود.

تشخیص آووکادوی رسیده: آووکادوی رسیده رنگ تیره تری دارد و هنگام فشردن، نسبت به حالت نارس که بسیار سفت است، کمی نرم تر است.

از نگهداری آووکادو در مکان خنک خودداری کنید مگر این که آووکادو کاملا رسیده باشد.

آووکادو نارس را می توان در دمای اتاق نگهداری کرد.

طرز خوردن آووکادو

ابتدا آووکادو را شسته و از وسط ببرید. با استفاده از چاقو هسته را خارج کرده و مصرف کنید.

می توان آووکادو را با پوست یا بدون پوست در انواع سالاد، سوپ یا سس استفاده کرد.

می توان آووکادو را به همراه آبلیمو، پیاز، گشنیز و گوجه فرنگی و مقداری نمک پوره کرده و گوآکاموله درست کرد.

آووکادوی پخته طعم تلخی دارد، بنابراین این میوه را به صورت خام مصرف کنید.

تاریخچه آووکادو

آووکادو پیشینه بسیار کهن دارد و نقاشی های کشف شده درباره این میوه روی سنگ غارها به حدود 10 هزار سال قبل از میلاد برمی گردد.

آووکادو بومی مکزیک بوده و در آسیای مرکزی و آمریکای جنوبی نیز از دیرباز کشت شده است. مصری ها برای اولین بار از میوه آووکادو برای پیشگیری از ریزش مو استفاده کردند. اولین نوشته های یافت شده درباره آووکادو در اروپا به سال های 1519 برمی گردد.

درخت آووکادو اواخر قرن نوزدهم به استرالیا و آفریقای جنوبی راه پیدا کرد.

عوارض احتمالی و مضرات آووکادو

– مصرف بیش از حد آووکادو ممکن است باعث بروز سردردهای میگرنی، تهوع، حساسیت به نور، تب، خواب آلودگی یا آسم شود.

– مصرف آووکادو در دوران بارداری و شیردهی ممکن است باعث بروز مشکلاتی همچون کاهش تولید شیر مادر، آسیب به غدد سینه و بروز ناراحتی های معده در نوزاد شود.

– افراد مبتلا به حساسیت شدید از خوردن آووکادو اجتناب کنند زیرا ممکن است باعث بروز واکنش های پوستی یا تهوع شود.

– استفاده آووکادو روی پوست ممکن است با حساسیت های پوستی شدید مواجه شود که از علائم آن می توان به خارش، قرمزی پوست، اگزما و کهیر اشاره کرد.

– مصرف برخی انواع آووکادو احتمال آسیب های کبدی را افزایش می دهد. اگر از بیماری کبدی رنج می برید از مصرف آووکادو اجتناب کنید.

– اگرچه آووکادو باعث کاهش کلسترول خون می شود اما مصرف بیش از حد آن ، به دلیل دارا بودن بتاسیتوستول، کلسترول مورد نیاز بدن را جذب کرده و به بدن آسیب می رساند.

منبع: stylecraze – draxe – organicfacts

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده