خواص روغن رزماری | 25 خاصیت عالی روغن رزماری برای پوست، مو، زیبایی و سلامتی

روغن رزماری از روغن های طبیعی و پرخاصیت است که از برگ گیاه رزماری به دست می آید و در نقاط مختلف جهان به ویژه نواحی مدیترانه ای بسیار محبوب است.

روغن رزماری به دلیل خواص خارق العاده از دوران باستان برای درمان مشکلات پوستی و بهداشتی استفاده می شده، عطر این روغن شگفت انگیز مغز را آرام کرده، استرس را کاهش می دهد و حمام و بخور آن به زیبایی پوست و درمان دردهای عضلانی کمک می کند.

خواص روغن رزماری
خواص روغن رزماری

از جمله خواص دارویی روغن رزماری می توان به درمان سرماخوردگی، پیشگیری از آلزایمر، افسردگی، مشکلات گوارشی، اگزما، پاکسازی کبد، تسکین درد، تقویت سیستم ایمنی و سلامت دهان و دندان اشاره کرد. روغن رزماری برای پرپشت شدن مو، مژه، ابرو و ریش مردان نیز مفید است.

طبع روغن رزماری گرم و خشک است.

در ادامه با پرشین استار همراه باشید تا با بهترین خواص روغن رزماری برای پوست، مو و سلامتی آشنا شده و درباره طرز استفاده و مضرات روغن رزماری بیشتر بدانیم.

خواص دارویی و فواید روغن رزماری

هشدار: مواردی که در ادامه ذکر شده برای استعمال خارجی روغن رزماری می باشد، از مصرف روغن رزماری غیر خوراکی اجتناب کنید.

1. دردهای عضلانی

روغن رزماری دارای خاصیت ضد درد و ضد التهابی است و از دیرباز برای درمان دردهای عضلانی و مفاصل بخصوص در سالمندان استفاده می شده است.

ماساژ روغن رزماری به کاهش علائم آرتریت کمک می کند و حمام بخار آن نیز برای درمان روماتیسم مفید است.

برای کاهش درد عضلانی می توانید 2 قطره روغن رزماری را با 2 قطره روغن نعناع و 1 قاشق چایخوری روغن نارگیل مخلوط کرده و به مدت چند دقیقه روی نواحی مورد نظر ماساژ دهید.

برای درمان سردرد کافیست چند قطره روغن رزماری را به کف دست مالیده و استنشاق کنید یا به شقیقه های خود بمالید.

2. حافظه و آلزایمر

روغن رزماری برای افزایش توانایی شناختی مغز مفید است زیرا حافظه و تمرکز را بهبود بخشیده، خستگی ذهنی را برطرف می کند و با افزایش فعالیت سیستم عصبی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد.

برای افزایش تمرکز و یادگیری کافیست چند قطره روغن رزماری استنشاق کرده یا آن را به دستگاه بخور منزل اضافه کنید.

3. سرماخوردگی و آنفلوآنزا

رایحه قوی روغن رزماری احتقان و گرفتگی گلو را تسکین داده و به درمان آلرژی، گلو درد، آنفلوآنزا و سرماخوردگی کمک می کند.

برای خارج کردن خلط گلو کافیست اندکی روغن رزماری به کف دست مالیده و جلوی بینی و دهان خود بگیرید و چند دقیقه منتظر بمانید تا خلط دفع شود.

برای تسکین علائم آسم، برونشیت، سینوزیت و گرفتگی بینی کافیست چند قطره روغن رزماری را به دستگاه بخور خود اضافه کنید.

4. دهان و دندان

روغن رزماری به دلیل خاصیت ضد عفونی کننده قوی برای پیشگیری و درمان عفونت های تنفسی مفید است و خاصیت ضد اسپاسم این روغن به درمان بیماری آسم برونشی کمک می کند.

خاصیت ضد باکتری روغن رزماری از بروز مشکلات دهان و دندان از جمله حفره های دندان، عفونت لثه، پلاک دندان و بوی بد دهان جلوگیری کرده و به درمان آن کمک می کند.

دهانشویه روغن رزماری برای حفظ سلامت و درمان عفونت دهان و دندانی مفید است.

5. سیستم ایمنی

روغن رزماری به دلیل خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و ماساژ غدد لنفاوی با روغن رزماری به سم زدایی و پاکسازی سیستم لنفاوی کمک می کند.

تحقیقات نشان داده ماساژ و استنشاق روغن رزماری فعالیت رادیکال های آزاد را به میزان قابل توجهی کاهش داده و بدن را در برابر بیماری های مختلف از جمله سرطان محافظت می کند.

6. هضم و گوارش

روغن رزماری یکی از بهترین روش های خانگی برای رفع سوء هاضمه و مشکلات گوارشی است و با تنظیم تولید صفرا – که برای فرایند گوارش بسیار مهم است – به عملکرد گوارش کمک می کند.

ماساژ روغن رزماری باعث افزایش گردش خون شده و جذب مواد مغذی در بدن را افزایش می دهد.

در صورتی که از گرفتگی های معده، نفخ، یبوست یا باد معده رنج می برید چند قطره روغن رزماری به کف پاهای خود ماساژ دهید.

7. کبد

روغن رزماری به پاکسازی و سم زدایی کبد کمک کرده و ترشح صفرا را تنظیم می کند.

آزمایش روی موش های آزمایشگاهی نشان داده خاصیت آنتی اکسیدانی روغن رزماری سلول های آسیب دیده کبدی در موش ها را ترمیم کرده و از رشد و نمو سلول های سرطانی در کبد پیشگیری می کند.

استنشاق روغن رزماری نیز با تنظیم تولید و ذخیره صفرا توسط کبد و کیسه صفرا به عملکرد سیستم گوارش کمک می کند.

8. استرس

روغن رزماری با کاهش سطح کورتیزول که از هورمون های اصلی استرس در بدن می باشد به کاهش استرس کمک می کند.

تحقیقات نشان داده استنشاق روغن رزماری و اسطوخودوس به مدت 5 دقیقه تاثیر قابل توجهی در کاهش کورتیزول در بزاق داشته و به بهبود خلق و خو و درمان استرس مزمن کمک می کند.

استنشاق روغن رزماری برای کاهش اضطراب قبل از آزمون یا امتحان یا مصاحبه شغلی اثر مثبت دارد و به دلیل ماهیت آرام بخشی این روغن، از آن به صورت گسترده در آروماتراپی استفاده می شود.

9. افسردگی

روغن رزماری حاوی اسید کارنوزول و اسید بتولینیک است که اثر ضد افسردگی دارد و ماساژ این روغن و استنشاق عطر آن به بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی کمک می کند.

10. انرژی بخش

استنشاق روغن رزماری خستگی را از بین برده و به عنوان محرک به افزایش فشار خون و ضربان قلب و بهبود تنفس کمک می کند و باعث ایجاد احساس شادابی و انرژی بیشتر در فرد می شود.

11. پروستات

روغن رزماری به دلیل خاصیت ضد التهابی برای حفظ سلامت پروستات در مردان مفید است. کافیست 2 قطره روغن رزماری را با 1 قاشق چایخوری روغن نارگیل یا روغن زیتون مخلوط کرده و آن را زیر بیضه مالش دهید.

خواص روغن رزماری برای پوست، مو و زیبایی

فواید و مضرات روغن رزماری
فواید و مضرات روغن رزماری

توجه داشته باشید:

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

12. درمان سلولیت

روغن رزماری بافت چربی تجمع یافته – که عامل ایجاد سلولیت می باشد – را تجزیه کرده و به کاهش علائم سلولیت کمک می کند.

13. اگزما و پسوریازیس

خواص ضد التهابی روغن رزماری به کاهش التهاب و قرمزی ناشی از اگزما، پسوریازیس و درماتیت کمک می کند.

کافیست 6 قطره روغن رزماری را با 2 قاشق غذاخوری شی باتر مخلوط کرده و روی نواحی آسیب دیده اعمال کنید.

14. پوست های چرب

روغن رزماری چربی اضافه پوست را از بین برده و برای پوست های چرب مفید است.

ماسک روغن رزماری برای پوست چرب

4 قطره روغن رزماری را با 1 قاشق چایخوری فندق افسونگر و نصف فنجان آب مقطر مخلوط کرده و خوب هم بزنید و به عنوان تونر روی پوست اعمال کنید.

15. پف دور چشم

روغن رزماری به دلیل خاصیت دیورتیک به دفع مایعات اضافی بدن کمک کرده و برای درمان ورم، پف دور چشم و ادما در ناحیه پا مفید است.

کافیست روغن رزماری را با مقداری روغن حامل دلخواه مانند روغن نارگیل رقیق کرده و به آب حمام اضافه کنید.

16. آکنه و جوش

روغن رزماری به دلیل خاصیت ضد عفونی کننده التهاب و قرمزی ناشی از آکنه و جوش را برطرف کرده و با از بین بردن باکتری های عامل آکنه و کاهش چربی پوست از بروز جوش و آکنه جلوگیری می کند.

ماسک ضد آکنه روغن رزماری

قبل از آرایش، 1/4 فنجان ژل آلوئه ورا را با 3 قطره روغن اسطوخودوس و 3 قطره روغن رزماری مخلوط کرده و پس از پاکسازی صورت، اندکی از آن را روی صورت بمالید.

17. رفع تیرگی دور چشم

ماسک دور چشم روغن رزماری

بعد از شستن صورت با آب سرد، 1 قطره روغن رزماری را با 3/4 قاشق چایخوری فندق افسونگر مخلوط کرده و به آرامی روی نواحی تیره دور چشم بمالید و بعد از 20 دقیقه صورت خود را بشویید.

18. جوانسازی پوست

روغن رزماری به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی به جوانسازی پوست کمک کرده و چین و چروک و علائم پیری پوست را کاهش می دهد.

ماسک جوان کننده پوست

1 قاشق غذاخوری خاک رس بنتونیت را با 1 قاشق غذاخوری چای سبز خنک مخلوط کرده و نصف قاشق چایخوری عسل طبیعی و 3 قطره روغن رزماری به آن اضافه کنید.

خمیر را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شود، سپس آن را روی صورت مالیده و بعد از 7 دقیقه بشویید.

19. پاکسازی منافذ پوست

بخور روغن رزماری منافذ پوست را از آلودگی و گرد و غبار پاکسازی کرده و صورت را شفاف و زیبا می کند.

کافیست صورت خود را با حوله ای پوشانده و در حالی که چشمان خود را بسته اید، صورت را بخور روغن رزماری بدهید.

بعد از 5 دقیقه صورت خود را خوب شسته، 1 قاشق چایخوری آب و 2 قاشق چایخوری جوش شیرین را با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالید.

20. افزایش رشد مو

روغن رزماری با افزایش گردش خون در ناحیه پوست سر فولیکول های مو را تقویت کرده و رشد موها را افزایش می دهد.

ماسک موی روغن رزماری

2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل اصل را با 1 قاشق چایخوری عسل طبیعی و 3 قطره روغن رزماری مخلوط کرده و روی پوست سر، ریشه موها و سپس کل موها بمالید. موهای خود را دم اسبی بسته و با کلاه آرایشگری بپوشانید و صبح روز بعد بشویید.

برای ضخیم کردن موها کافیست چند قطره روغن رزماری را با 1 قاشق غذاخوری روغن کرچک و 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل مخلوط کرده و به موهای خود بمالید.

21. شوره

روغن رزماری با رفع خشکی پوست سر به درمان شوره و خارش سر کمک می کند.

ماسک ضد خارش روغن رزماری

برای رفع خارش پوست سر کافیست 3 قطره روغن رزماری را با 1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل مخلوط کرده و روی پوست سر بمالید و بعد از 30 دقیقه موهای خود را بشویید.

22. رفع سفیدی مو

برای درمان سفیدی زودرس موها، به جای استفاده از انواع رنگ های شیمیایی و مضر توصیه می شود به طور منظم موهای خود را با روغن رزماری ماساژ دهید. این کار به تیره شدن موها کمک زیادی می کند.

23. نرم کننده مو

برای داشتن موهای ابریشمی و نرم کافیست 10 قطره روغن رزماری به 200 گرم نرم کننده خود اضافه کنید یا 4 قطره روغن رزماری را با 2 فنجان آب مخلوط کرده و در مرحله آخر حمام، موهای خود را با آن بشویید.

24. خواص روغن رزماری برای ابرو و مژه و ریش

روغن رزماری با تقویت فولیکول های مو به رشد موها کمک کرده و برای پرپشت شدن ابرو و مژه مفید است.

برای پرپشت شدن ابرو و مژه کافیست 3 قطره روغن رزماری خالص را با 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کرده و روی ابرو و مژه ها بمالید و بگذارید یک شب بماند.

برای پرپشت شدن ریش توصیه می شود 3 قطره روغن رزماری را با 10 گرم روغن نارگیل مخلوط کرده و قبل از خواب به ریش مالیده و روز بعد بشویید.

25. دئودورانت طبیعی

روغن رزماری به دلیل عطر منحصر به فردی که دارد بوی بد بدن را از بین برده و به عنوان دئودورانت طبیعی استفاده می شود.

طرز تهیه دئودورانت طبیعی

1/4 فنجان آب مقطر را با 1/4 فنجان فندق افسونگر مخلوط کرده و و 7 قطره روغن رزماری به آن اضافه کنید و بعد از حمام استفاده کنید.

طرز تهیه روغن رزماری

برای تهیه روغن رزماری غیر خوراکی، تعدادی برگ رزماری را داخل آب بریزید و روی حرارت بالا بجوشانید. بعد از این که آب تبخیر شد روغن رزماری داخل ظرف باقی می ماند. بعد از خنک شدن روغن، آن را داخل بطری ریخته و حداکثر به مدت 2 هفته داخل یخچال نگهداری کنید.

عوارض جانبی و مضرات روغن رزماری

  • قبل از استفاده از روغن رزماری حتما آن را با روغن حامل مانند روغن زیتون یا روغن نارگیل رقیق کنید، به ازای هر 2 قطره روغن رزماری از 1 قاشق چایخوری روغن حامل استفاده کنید.
  • قبل از استفاده روغن رزماری روی پوست و مو تست حساسیت انجام دهید. برای تست مقداری روغن رزماری رقیق شده روی قسمتی از مچ دست بمالید و بعد از یک ساعت اگر علائم حساسیت مشاهده نکردید از آن استفاده کنید.
  • استفاده بیش از حد روغن رزماری روی پوست ممکن است به مشکلات پوستی منجر شود.
  • از مالیدن روغن رزماری به داخل گوش، چشم و سایر غشاهای مخاطی اجتناب کنید.
  • از مصرف خوراکی روغن رزماری پرهیز کنید زیرا باعث تهوع و اسپاسم می شود.
  • روغن رزماری را به دور از کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.
  • زنان باردار و مادران شیرده از مصرف خوراکی و موضعی روغن رزماری اجتناب کنند.
  • افرادی که از بیماری صرع یا فشار خون یا اختلالات خونریزی بالا رنج می برند از مصرف خوراکی و موضعی روغن رزماری اجتناب کنند.
  • روغن رزماری حاوی ترکیبات سالیسیلات است که اثر مشابه آسپرین دارد و برای افرادی که به آسپرین آلرژی دارند مضر است.

منبع: organicfacts stylecraze beautymunsta naturalfoodseries

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده