خواص تمر هندی | 25 خاصیت عالی تمبر هندی برای سلامتی، لاغری، بارداری و پوست

تمر هندی از میوه های گرمسیری غلاف دار با طعم ترش و شیرین و عطر خاص است که هم به صورت خام و بدون غلاف و هم به صورت خمیر تمر هندی در آشپزی استفاده می شود.

درخت تمر هندی بومی آفریقا است و در بسیاری از مناطق گرمسیری جهان یافت می شود. میوه تمر هندی نارس به رنگ سبز و طعم آن ترش است و به مرور که تمر هندی می رسد رنگ آن به قهوه ای مایل به قرمز تغییر کرده و طعمش شیرین تر می شود.

تمر هندی خواص زیادی دارد که از آن جمله می توان به لاغری، کاهش کلسترول و فشار خون، درمان زردی و بواسیر، سرطان، سرماخوردگی اشاره کرد. تمر هندی خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد و برای پوست و مو و بارداری نیز بسیار مفید است.

طبع تمر هندی سرد و خشک است.

خواص تمر هندی
خواص تمر هندی

جالب است بدانید:

  • گفته شده تمر هندی از 400 سال قبل از میلاد در سرزمین مصر باستان کشت و برداشت می شده اما به دلیل کشت طولانی مدت آن در هند، گاهی منشا آن را شبه قاره هند در نظر می گیرند.
  • تمر هندی در بسیاری از غذاهای عربی استفاده می شود.
  • آفریقایی ها معتقدند درخت تمر هندی درخت مقدسی است و برخی اعتقاد دارند خدای باران در کنار درخت تمر هندی سکونت دارد.
  • برخی بر این باورند که پوست درخت تمر هندی منبع خرد است.
  • گوشت تمر هندی بسیار شبیه خرما است و مانند خرما هسته ای در میان آن قرار دارد، اما طعم این دو میوه کاملا متفاوت هستند.
  • تمر هندی نارس طعم ترشی دارد و به مرور که بیشتر می رسد طعم آن نیز شیرین تر می شود.
  • در ایران به تمبر هندی نیز مشهور است.

در ادامه با پرشین استار همراه شوید تا با بهترین خواص تمر هندی در بارداری، لاغری، پوست و مو آشنا شده و درباره روش مصرف، ارزش غذایی و مضرات تمر هندی بیشتر بدانیم.

خواص دارویی و فواید تمر هندی

1. خواص تمر هندی برای لاغری

تمر هندی حاوی ترکیب منحصر به فردی به نام اسید هیدروکسی سیتریک است که در کاهش وزن نقش مهمی ایفا می کند زیرا آنزیم های مسئول ذخیره سازی چربی در بدن را مهار کرده و با افزایش ترشح سروتونین به کاهش اشتها کمک می کند.

2. خواص تمر هندی در دوران بارداری

تمر هندی برای درمان بسیاری از مشکلات سلامتی شایع در دوران بارداری از جمله بیماری صبحگاهی، درد شکمی، تهوع و یبوست مفید است.

تمبر هندی سرشار از فیبر است و با کاهش اشتها از چاقی در دوران بارداری پیشگیری کرده و به رشد جنین کمک می کند.

برای درمان تهوع بارداری توصیه می شود مقداری تمر هندی را با نمک و فلفل میل کنید.

3. ضد عفونی کننده

تمر هندی دارای ترکیباتی همچون تانن ها، ترپنوئیدها و اسید سیتریک است که همگی دارای خواص ضد میکروبی بوده و به بهبود زخم و جلوگیری از عفونت زخم ها و گسترش آن به نواحی دیگر بدن کمک می کند.

4. معده، گوارش و صفرا

مصرف تمر هندی روش طبیعی عالی برای درمان اختلالات صفراوی است. این اختلالات معمولا به دلیل تولید ناکارامد صفرا در کبد رخ می دهد و می تواند به ناراحتی معده و تب منجر شود.

تمر هندی تولید صفرا در کبد را تحریک کرده، به هضم سریع تر غذا در دستگاه گوارش کمک می کند و برای تنظیم ترشح آب معده مفید است.

5. کاهش کلسترول خون

فیبر فراوان موجود در تمبر هندی به نمک های صفراوی – که توسط کلسترول خون ایجاد می شوند – چسبیده و مانع جذب آن در بدن می شود. این مسئله به طور غیر مستقیم به کاهش کلسترول بد خون کمک کرده و از سلامت قلب محافظت می کند.

6. درمان مالاریا

تمر هندی به دلیل خاصیت ضد ویروسی و ضد عفونی کننده برای درمان مالاریا مفید است. برای پایین آوردن تب مالاریا توصیه می شود هر روز دو بار قطعه کوچکی تمبر هندی میل شود.

7. زردی و کبد

زردی یا یرقان به دلیل مهار شدن RBC های کبدی توسط ماده ای به نام بیلی روبین رخ می دهد، این ماده شیمیایی زرد رنگ توسط اندام های داخلی بدن تولید می شود و عامل زردی ادرار و قهوه ای بودن مدفوع است.

مصرف تمر هندی به سلامت کبد کمک کرده، میزان بیلی روبین بدن را کنترل می کند و خطر ابتلا به زردی را کاهش می دهد.

طرز تهیه نوشیدنی تمر هندی برای درمان زردی

مواد لازم

100 گرم تمر هندی کوبیده
50 گرم آلو
50 گرم تخم گشنیز
50 گرم گل سوسن خشک
1 ظرف سفالی
4 لیتر آب

همه مواد را با هم مخلوط کرده و داخل ظرف سفالی بریزید. سپس آب را به آن اضافه کنید و بگذارید یک شب بماند. روز بعد مواد را خوب هم بزنید و از صافی رد کنید، آب حاصل را در ظرف دربسته بریزید و هر صبح و به مدت یک هفته از آن بنوشید.

برای بهتر شدن طعم آن می توانید از شیرینی آب نبات استفاده کنید.

8. التهاب و درد مفاصل

عصاره دانه تمبر هندی به دلیل خاصیت ضد التهابی از سلامت استخوان ها، مفاصل و غضروف ها محافظت کرده و با از بین بردن ترکیبات شیمیایی التهابی مانع تشکیل آنزیم هایی می شود که مسئول انحطاط استخوانی هستند.

برای درمان درد مفاصل توصیه می شود دو بار در روز نصف قاشق چایخوری پودر هسته تمر هندی برشته شده را با آب مخلوط کرده و میل کنید.

9. سرطان

تمر هندی منبع غنی آنتی اکسیدان ها است که با رادیکال های آزاد مقابله کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

فیبر موجود در تمر هندی به سموم موجود در مواد غذایی چسبیده و از غشای مخاطی روده بزرگ در برابر این مواد شیمیایی که از عوامل ایجاد سرطان کولون هستند، محافظت می کند.

10. یبوست

تمر هندی منبع خوب پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای و انواع فیبر مانند پکتین، همی سلولز و تانین ها است که به عنوان ملین ملایم عمل کرده و با تنظیم حرکات روده به درمان یبوست کمک می کند.

11. درمان بواسیر

آب تمر هندی که از گل های آن استخراج شده برای درمان بواسیر یا هموروئید داخلی و خارجی مفید است.

برای درمان بواسیر کافیست 1.5 قاشق غذاخوری عصاره گل تمر هندی را با 1 لیوان ماست تازه، 1 قاشق چایخوری پودر زنجبیل، 1 قاشق چایخوری پودر گشنیز و 1 قاشق چایخوری انار مخلوط کرده و هر روز و تا زمانی که علائم بواسیر بهبود یابد میل کنید.

12. تصفیه خون

تمر هندی میوه ای غنی از مواد معدنی، فیبر و ویتامین C است که به تصفیه خون کمک کرده و آنتی اکسیدان های موجود در آن نیز با مبارزه با رادیکال های آزاد برای اکسیداسیون و پاکسازی خون مفید است.

13. سلامت قلب و عروق

تمر هندی با کمک آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فنلی موجود در آن، برای کنترل و کاهش سطح کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب موثر است.

تمر هندی منبع خوب پتاسیم است و با گشاد کردن عروق خونی به کاهش فشار خون کمک کرده و به دلیل ویتامین C فراوان، استرس روی سیستم قلب و عروق را کاهش می دهد.

14. زخم دهان

تمر هندی برای درمان زخم دهان مفید است و به دلیل خاصیت خنک کنندگی طبیعی که دارد، سوزش ناشی از زخم دهان را کاهش می دهد. توصیه می شود مقداری تمر هندی کوبیده را با گشنیز و نعناع خرد شده مخلوط کرده و دو بار در روز میل کنید.

15. حافظه

تمر هندی حاوی تیامین یا ویتامین B6 فراوان است، این ویتامین مسئول عملکرد عصبی و حافظه در مغز است.

16. دیابت

تمبر هندی برای افراد دیابتی مفید است زیرا با مهار آنزیم آلفا آمیلاز به کاهش وزن کمک می کند، جذب کربوهیدرات در بدن را کاهش داده و سطح انسولین بدن را افزایش می دهد.

17. تقویت سیستم ایمنی

همانطور که قبلا نیز اشاره شد تمر هندی حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان های فراوان است که از بدن در برابر بیماری های مختلف محافظت کرده و به دلیل خاصیت ضد التهابی، ضد میکروبی، ضد ویروسی , ضد عفونی کننده برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.

18. درمان گرمازدگی

اگر در نقاط گرم زندگی می کنید یا به این نقاط مسافرت کرده اید توصیه می شود برای جلوگیری از گرمازدگی و خنک کردن دمای بدن از تمر هندی استفاده کنید.

19. تقویت عضلات

ب کامپلکس موجود در تمر هندی به تقویت عضلات بدن کمک کرده و بدن را قوی و سالم می کند.

20. سرماخوردگی

تمر هندی دارای خاصیت آنتی هیستامینی است، این میوه از حملات آسم پیشگیری کرده و به درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک می کند.

فواید و مضرات تمر هندی
فواید و مضرات تمر هندی

خواص تمر هندی برای پوست

توجه داشته باشید:

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

نکته: پالپ یا خمیر تمر هندی از خیس دادن تمرهندی در آب، جدا کردن پوست و دانه ها و گرفتن خمیر آن به دست می آید.

21. مرطوب کننده پوست

ماسک صورت تمر هندی و ماست

1 قاشق غذاخوری پالپ تمر هندی را با 1 قاشق چایخوری ماست و 1 قاشق چایخوری گلاب مخلوط کرده و روی صورت بمالید. بعد از 15 تا 20 دقیقه بشویید.

این ماسک پوست را هیدراته و پاکسازی کرده و باکتری های روی پوست را از بین می برد.

22. روشن کننده پوست

برای روشن شدن پوست می توانید از ماسک تمر هندی و زردچوبه یا ترکیب آبلیمو، عسل و تمر هندی استفاده کنید.

ماسک تمر هندی و آبلیمو

عصاره تمر هندی، آبلیمو و عسل ( هر یک به اندازه 1 قاشق چایخوری) را با هم مخلوط کرده و برای 15 دقیقه روی پوست بمالید، سپس بشویید.

ماسک روشن کننده پوست

30 گرم تمبر هندی رسیده را به 1 فنجان آب اضافه کرده و بگذارید بجوشد و نرم تر شود. بعد از خنک شدن خمیر آن را جدا کنید و نصف قاشق چایخوری پودر زردچوبه به آن بیفزایید. ماسک را روی صورت مالیده و بعد از 20 دقیقه بشویید.

این ماسک به پاکسازی پوست کمک کرده و علائم پیری، لکه های تیره پوست را از بین می برد و پوست را روشن می کند.

23. جوش و آکنه

ویتامین A و C و آنتی اکسیدان های موجود در تمر هندی به درمان طبیعی بیماری های التهابی پوست از جمله آکنه و جوش کمک می کند.

ماسک ضد آکنه تمر هندی

فنجان پالپ تمبر هندی را با نصف فنجان برنج سفید نپخته مخلوط کنید و آن را روی حرارت برشته کنید تا به رنگ قهوه ای شود، مخلوط را آسیاب کنید و با 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید. سپس ماسک را روی صورت قرار داده و 15 تا 20 دقیقه بعد با آب ولرم بشویید.

این ماسک دارای خاصیت ضد التهابی است و به درمان جوش و آکنه کمک می کند.

24. لایه برداری پوست

پالپ تمر هندی حاوی آلفا هیدروکسی اسید است که به خاصیت لایه برداری مشهور شده است، تمر هندی منافذ پوست را از بین برده، لک های مرتبط با سن را کاهش می دهد و به پاکسازی پوست کمک می کند.

اسکراب بدن تمر هندی

1 قاشق غذاخوری خمیر تمر هندی را با 2 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای، 2 قاشق چایخوری آب لیمو و 2 قاشق چایخوری جوش شیرین مخلوط کنید و روی صورت و گردن و قسمت های مختلف بدن بمالید.

این ماسک سلول های مرده و منافذ پوست را از بین برده و به جوانسازی پوست کمک می کند.

ماسک تمر هندی و عسل

1 قاشق چایخوری خمیر تمر هندی را با 1 قاشق چایخوری عسل و 2 قاشق چایخوری آرد نخود مخلوط کرده روی صورت و گردن بمالید. بعد از 20 دقیقه با آب سرد بشویید.

این ماسک پوست را مرطوب کرده و لک های تیره را از بین می برد و برای پوست های چرب بسیار مفید است.

25. خواص تمر هندی برای مو

تمر هندی میوه شناخته شده برای تقویت موها، درمان ریزش مو، از بین بردن چربی اضافه پوست سر و درمان شوره می باشد.

ماسک موی تمر هندی

برای درمان ریزش مو کافیست 15 گرم پالپ تمبر هندی را روی پوست سر و موها ماساژ داده، سپس با حوله ای که با آب گرم شسته و آب آن گرفته شده سر خود را بپوشانید. بعد از 30 دقیقه موهای خود را با شامپو بشویید. توصیه می شود دو بار در هفته از این ماسک مو استفاده کنید.

نگهداری و روش مصرف تمر هندی

در کشورهایی همچون هند تمر هندی تازه به راحتی در ماه های آوریل تا ژوئیه (فروردین تا تیر ماه) یافت می شود و می توان تمر هندی خشک یا خمیر آن را در طول سال از فروشگاه ها خریداری کرد.

هنگام خریداری تمر هندی بسته بندی شده، حتما آن را فشار دهید تا از نرم بودن آن اطمینان حاصل کنید زیرا تمر هندی نرم کیفیت بهتری دارد.

تمر هندی هایی که رنگ قهوه ای تیره دارند انتخاب کنید زیرا برای مدت طولانی تری قابل نگهداری هستند.

برای نگهداری میوه تمر هندی با غلاف آن، لازم است آن را در نایلون پلاستیکی در بسته و در دمای اتاق نگه دارید. می توانید مقداری سنگ نمک روی آن بپاشید تا از خشک شدن و از بین رفتن زودهنگام آن جلوگیری شود.

از جمله مواد غذایی تهیه شده از تمر هندی می توان به مربا تمبر هندی، سس تمر هندی و تمر هندی پلو اشاره کرد.

از تمر هندی می توان در تهیه سالاد نیز استفاده کرد.

ارزش غذایی تمر هندی

کالری: 239

کربوهیدرات: 62.5 گرم

پروتئین: 2.8 گرم

چربی: 0.6 گرم

فیبر: 5.1 گرم

عوارض جانبی و مضرات تمر هندی

  • مصرف تمر هندی ممکن است با داروهایی همچون آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، داروهای ضد انعقاد خون یا رقیق کننده های خون تداخل داشته و خطر خونریزی را افزایش دهد.
  • مصرف بیش از حد تمر هندی می تواند به کاهش شدید قند خون بخصوص در افراد دیابتی منجر شود. توصیه می شود در روز بیشتر از 10 گرم تمر هندی مصرف نکنید.
  • برخی افراد نسبت به تمر هندی آلرژی دارند و علائمی همچون خارش، جوش، تهوع و تنگی نفس در آن ها ایجاد می شود.
  • مصرف زیاد تمر هندی، به دلیل خاصیت اسیدی آن، ممکن است به مینای دندان آسیب برساند.
  • تمر هندی ممکن است باعث ایجاد سنگ صفراوی شود.
  • افرادی که دچار رفلاکس اسید و سوء هاضمه شدید هستند از مصرف تمر هندی خودداری کنند.

منبع: stylecraze stylecraze2 – draxe

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده