مراقبت از ارتودنسی دندان: مسواک زدن، غذا خوردن با براکت

مراقبت از ارتودنسی دندان
مراقبت از ارتودنسی دندان

در استفاده از ارتودنسی سنتی برای اصلاح شکل دندان ها باید به منظور دستیابی به نتایج بهینه، بعضی محدودیت ها و روشهای مراقبتی را پذیرفت. بعلاوه از نکات مهم دیگر می توان به داشتن بهداشت مناسب دهان و دندان در کنار یک رژیم غذایی مناسب اشاره کرد. اگر از دندان هایتان به خوبی مراقبت نکنید، ممکن است به ارتودنسی خود آسیب بزنید و فرایند درمان خود را تحت تاثیر قرار دهید. در اینجا می خواهیم به چند نکته برای مراقبت از ارتودنسی اشاره کنیم:

خمیردندان، نخ و دهانشویه مناسبی را انتخاب کنید.

می توانید بعد از کسب اطلاعات لازم از متخصص ارتودنسی، اقدام به خرید پک ارتودنسی که شامل بهترین انواع دهانشویه، نخ دندان و خمیردندان ارتودنسی برای از بین بردن باکتری های موثر در ایجاد حفره، بیماری لثه یا بوی بد دهان است، کنید. بعضی برندهای محصولات بهداشت دهان و دندان حاوی مواد ساینده ای هستند که می تواند مواد فلزی را تحت تاثیر قرار دهد. در انتخاب نخ دندان باید موردی را انتخاب کنید که به راحتی در بین دندان و براکت ارتودنسی حرکت کند.

بهترین گزینه برای داشتن بوی خوش دهان، استفاده از دهانشویه است اما به این موضوع دقت کنید که رنگهای سبز و قرمز روشن می تواند رنگ فلز یا قسمت های پلاستیکی ارتودنسی را تغییر دهد. برای حفظ سلامت ارتودنسی فلزی، حتما از نظرات متخصص ارتودنسی در انتخاب و خرید محصولات بهداشت دهان و دندان کمک بگیرید.

دندان‌هایتان را برای پاکسازی ذرات غذا و نوشیدنی، مسواک کنید.

مراقبت از ارتودنسی دندان
مراقبت از ارتودنسی دندان

نیاز به مراقبت از ارتودنسی در مقابل لق شدگی یا شکستگی، مسواک کردن دندان در زمان استفاده از آن را متفاوت می کند. باید از یک مسواک مخصوص ارتودنسی استفاده کنید که برس نرم تری دارد و به ارتودنسی آسیب نمی زند. با پیروی از این گامها در مسواک کردن، می توانید در عین محافظت از ارتودنسی، لبخند درخشانی نیز داشته باشید:

  • دهانتان را برای پاکسازی اولیه دهان از ذرات غذا با آب آبکشی کنید.
  • برای از بین بردن غذاهای جمع شده در خط لثه، این ناحیه را با زاویه مسواک بزنید.
  • برای مسواک کردن و پاکسازی غذاهای گیر کرده در بالای ارتودنسی از حرکت زاویه دار مسواک استفاده کنید.
  • با گرفتن مسواک به سمت بالا، همین کار را برای زیر براکت ها نیز تکرار کنید.
  • برای از بین بردن باکتریها، پشت و جلوی هر یک از دندان ها را مسواک کنید.

باید دهانتان را چند بار در طول روز آبکشی کنید تا از تجمع ذرات غذا در بین دندان ها یا پشت براکت ها جلوگیری کنید.

دندان‌هایتان را حداقل یک بار در روز نخ بکشید.

مراقبت از ارتودنسی دندان
مراقبت از ارتودنسی دندان

بعد از خرید برند خاصی که متخصص ارتودنسی به شما معرفی کرده، باید حداقل یک مرتبه در روز از این نخ استفاده کنید. شکل صحیح نخ کشیدن می تواند از بروز مشکلاتی مثل پوسیدگی دندان و بوی بد دهان جلوگیری کنید. روش درست نخ دندان کشیدن به شکل زیر است:

  • از نخ دندان ساده یا کمانی برای این منظور استفاده کنید.
  • برای کشیدن نخ در بین همه دندان ها، از یک نخ نسبتا طولانی استفاده کنید.
  • نخ را در دستانتان بگیرید و در مقابل آینه بایستید
  • از انگشتانتان برای وارد کردن نخ در بین دندان ها یا زیر سیم ارتودنسی استفاده کنید.
  • اگر روی نخ با ذرات غذا پوشیده شد، از بخش دیگری از آن برای ادامه کار استفاده کنید.
  • وقتی نخ در زیر سیم ارتودنسی است، آن را نکشید.
  • برای جلوگیری از بروز التهاب لثه، به پاکسازی ذرات غذا از قسمت خط لثه دقت کنید
  • بعد از نخ دندان کشیدن و برای پاکسازی کامل ذرات غذای لق شده، دهانتان را آبکشی کنید.

بهتر است در طول روز یک بسته نخ دندان به همراه داشته باشید تا در صورت گیر کردن غذا در بین دندان ها یا پشت ارتودنسی، دستتان بسته نباشد.

از یک شستشو دهنده دهان برای پاکسازی دندان ها و ارتودنسی استفاده کنید.

برای پاکسازی حداکثری ذرات غذا و پلاک از دهانتان باید روی یک شستشو دهنده دهان سرمایه گذاری کنید. شستشو دهنده دهان یک ابزار کوچک است که روی میز سرویس بهداشتی قرار می گیرد و می توانید مخزن آب آن را قبل از استفاده پر کنید. یک ابزار کوچک، آب داخل مخزن شستشو دهنده را با فشار ملایمی پخش می کند و همین موضوع به پاکسازی ذرات غذا، باکتری و پلاک از روی لثه، دندان و ارتودنسی منجر می شود. با توجه به دستور العمل متخصص ارتودنسی شاید لازم باشد تا یک مرتبه در هفته از شستشو دهنده دهان برای پاکسازی بیشتر استفاده کنید.

در انتخاب رژیم غذایی‌تان دقت کنید.

دندان ها، لثه و استخوان آرواره در مدت زمان استفاده از ارتودنسی فلزی به مواد مغذی بسیاری نیاز دارند. مصرف غذاهای مناسب به خصوص در کودکان و نوجوانانی که در مسیر رشد سریع قرار دارند، از اهمیت دوچندانی برخوردار است. اما باید از مصرف بعضی مواد غذایی و نوشیدنی ها هم برای مراقبت از سیم و براکت های ارتودنسی خودداری کنید. متخصص ارتودنسی بعد از نصب آن، یک فهرست از بایدها و نبایدهای غذایی را به بیمار ارائه می کند، که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آجیل: آجیل های سفتی مثل بادام یا فندق می تواند باعث شکستگی سیم ارتودنسی شود
  • شکلات های چسبناک: شکلات های چسبنده ای مثل شکلات کاراملی یا تافی، خط قرمز خوراکی ها محسوب می شود
  • ذرت بوداده: هسته سخت ذرت بوداده می تواند باعث آسیب دیدگی در ارتودنسی شود.
  • سبزیجات الیافی: سبزیجات خام یا الیافی، گزینه مناسبی برای مصرف در زمان استفاده از ارتودنسی نیست.
  • چیپس ذرت: یا اسنک های ترد دیگر
  • میوه های خام: از خوردن میوه هایی مثل سیب و گلابی خودداری کنید.
  • گوشت سفت: خوردن گوشت های سفتی مثل استیک یا قطعات پورک برای ارتودنسی دندان مناسب نیست
  • کره بادام زمینی: و کره های چسبنده آجیل های دیگر

بعد از نصب ارتودنسی باید به سمت مصرف غذاهای نرمی بروید که لثه، زبان یا سقف دهانتان را اذیت نکند. دهانتان بعد از گذشت چند روز به ارتودنسی فلزی عادت می کند و رژیم غذایی متناسب با وضعیت خود را دریافت خواهید کرد.

مرتب به دیدن متخصص ارتودنسی خود بروید.

باید در طول مدت استفاده از ارتودنسی، به صورت مرتب و برای تنظیم آن به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. بعد از تنظیم جدید شاید مجددا شاهد مقداری فشار بر دندان ها و یا حتی درد باشید. در صورت باقی ماندن این درد و یا حتی بدتر شدن آن، باید مراتب را سریعا با پزشک معالجتان در میان بگذارید.

مراجعه مرتب به دندانپزشک عمومی در دوره درمان از اهمیت بالایی برخوردار است؛ معاینات دوره ای برای شناسایی وجود حفرات و نشانه های بیماری لثه ضروری است. دندانپزشک یا متخصص بهداشت دهان می تواند در دوره استفاده از ارتودنسی، فلوراید درمانی را برای محافظت بیشتر از سطوح دندان ها در مقابل پوسیدگی در دستور کار قرار دهد.

روشهای مراقبت خانگی تحت نظر دندانپزشک قرار می گیرد و در صورت نیاز و با توجه به شرایط، تغییر می کند؛ همیشه از دستورالعمل های پزشکتان پیروی کنید.

مراقبت کلی از ارتودنسی

صرفنظر از مدت زمان سپری شده از بستن ارتودنسی بر روی دندانهایتان می توانید با پیروی از دستورالعمل ها و توصیه های متخصص ارتودنسی، به حداکثرسازی نتایج کمک خواهید کرد. از جمله این موارد می توان به محدودیت های غذایی یا درمان های تایید شده برای رفع درد ارتودنسی اشاره کرد.

در این مدت باید براساس برنامه ریزی انجام شده به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا روند بهبودتان را معاینه و بررسی کند. بعلاوه اگر ارتودنسی در طول دوره درمان بشکند، باید برای پیشگیری از صدمات بیشتر فورا با دندانپزشک تماس گرفت. اگر سوالات یا نگرانی های بیشتری در رابطه با مراقبت از ارتودنسی فلزی دارید، باید آنها را در کنار گزینه های درمانی دیگری که دارید با دندانپزشکتان مطرح کنید.

/ این مطلب رپورتاژ آگهی بوده و سایت پرشین استار مسئولیتی در قبال آن ندارد.

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده