روغن گل مغربی چیست و چه خواصی برای پوست صورت و ریزش مو دارد؟

روغن گل مغربی از روغن های کمتر شناخته اما فوق العاده پر خاصیت است که به روش پرس سرد از دانه های گل مغربی به دست می آید و به دلیل خواص بی نظیر آن امروزه در قالب کپسول های مکمل تولید و به بازار عرضه می شود.

خواص روغن گل مغربی
خواص روغن گل مغربی

گل مغربی گیاه وحشی بومی آمریکای شمالی است که در اروپا و بخش هایی از نیمکره جنوبی نیز رشد می کند و به دلیل وجود گل های زرد آن که شب ها باز می شوند شناخته شده است.

روغن گل مغربی منبع غنی اسیدهای چرب امگا 6 مانند اسید گاما لینولئیک و اسید لینولئیک است که هر دو از ترکیبات ضروری ماده میلین – پوشش محافظ اطراف فیبرهای عصبی و غشای سلول های عصبی – بوده و نقش مهمی در تعادل هورمون ها، کاهش علائم قاعدگی و یائسگی، بهبود باروری، سلامت قلب، کاهش درد های استخوانی و سلامت پوست و مو دارد.

در ادامه با پرشین استار همراه شوید تا با این روغن جادویی بیشتر آشنا شده و درباره خواص و مضرات، روش استفاده و دوز مصرف مکمل های آن بیشتر بدانیم.

خواص دارویی و فواید روغن گل مغربی

1. قاعدگی و پریود

بسیاری از زنان در سراسر دنیا از روغن گل مغربی برای کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی از جمله افسردگی، تحریک پذیری و نفخ استفاده می کنند.

برخی محققان معتقدند علت علائم سندرم پیش از قاعدگی حساس بودن برخی خانم ها به سطوح پرولاکتین طبیعی در بدن است در حالی که اسید گاما لینولئیک موجود در روغن گل مغربی در بدن به ماده ای به نام پروستاگلاندین E1 تبدیل می شود که از این مسئله پیشگیری می کند.

اسیدهای چرب امگا 6 موجود در روغن گل مغربی به تعادل هورمونی کمک کرده و علائم یائسگی را نیز کاهش می دهد.

2. کاهش درد سینه

اگر در دوران پریود از درد پستان رنج می برید و این مسئله روی فعالیت های روزمره شما تاثیر بدی گذاشته می توانید از روغن گل مغربی کمک بگیرید.

مطالعه ای نشان داده اسید گاما لینولئیک موجود در روغن گل مغربی التهاب را کاهش داده و برای مهار پروستاگلاندین هایی که عامل درد سینه در سیکل قاعدگی هستند مفید است. به نظر می رسد مصرف منظم روغن گل مغربی یا ترکیب آن با ویتامین E به مدت 6 ماه به کاهش این درد کمک می کند.

برای تسکین درد پستان توصیه می شود به مدت 6 ماه روزانه 1 تا 3 گرم یا 2.4 میلی لیتر روغن گل مغربی مصرف کنید.

3. کاهش گر گرفتگی

روغن گل مغربی برای کاهش گر گرفتگی که از آزاردهنده ترین عوارض جانبی دوران یائسگی است مفید می باشد و مصرف روزانه 500 میلی گرم از این روغن دو بار در روز و به مدت 6 هفته به کاهش تعداد گر گرفتگی ها، شدت و مدت آن کمک می کند.

4. باروری

اسید گاما لینولئیک موجود در روغن گل مغربی تولید مخاط دهانه رحمی را که نقش مهمی در تولید مثل موفق دارد افزایش داده و به عنوان درمان طبیعی ناباروری شناخته شده است.

لازم به ذکر است مایع دهانه رحمی برای تحرک آزادانه اسپرم در دهانه رحم بسیار مهم است و کم بودن این مایع باعث بروز مشکلاتی در بارداری خواهد شد.

مصرف روغن گل مغربی به انقباض و شل شدن بافت عضلانی رحم نیز کمک کرده و آن را برای بارداری آماده می کند با این وجود زنان باردار نباید از این روغن استفاده کنند زیرا انقباض رحمی در دوران بارداری بسیار خطرناک است.

برای افزایش مخاط دهانه رحم توصیه می شود 3 بار در روز و هر بار 500 میلی گرم روغن گل مغربی میل کنید. در صورتی که با دوز 1500 میلی گرم در روز به نتیجه نرسیدید می توانید زیر نظر پزشک و در سیکل بعدی آن را دو برابر کنید.

5. سلامت قلب

روغن گل مغربی به دلیل خاصیت ضد التهابی به کاهش کلسترول خون کمک می کند، بسیاری از مبتلایان بیماری های قلبی دچار التهاب هستند هرچند هنوز اثبات نشده التهاب از عوامل ایجاد کننده بیماری قلبی باشد.

برای سلامت قلب توصیه می شود روزانه 10 تا 30 میلی لیتر روغن گل مغربی به مدت 4 ماه و تحت نظارت پزشک مصرف شود، در صورت مصرف داروهای قلبی در خوردن این روغن احتیاط کنید.

6. کاهش درد عصبی

نوروپاتی محیطی از عوارض شایع دیابت و بسیاری بیماری های دیگر است و تحقیقات نشان داده مصرف اسید لینولئیک به کاهش علائم آن از جمله حساسیت به سرما و گرما، بی حسی، گز گز و ضعف کمک می کند.

برای درمان این عارضه توصیه می شود روزانه کپسول روغن گل مغربی حاوی 360 تا 480 میلی گرم اسید گاما لینولئیک تا حداکثر یک سال مصرف کنید.

7. درد استخوان

مطالعات نشان داده اسید گاما لینولئیک موجود در روغن گل مغربی به کاهش علائم آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) از جمله درد استخوان ها کمک می کند.

برای تسکین درد استخوان ها به نظر می رسد مصرف روزانه 560 تا 6000 میلی گرم روغن گل مغربی به مدت 3 تا 12 ماه مفید باشد.

8. اسکلرودرمی و سندرم رینود

اسکلرودرمی یک بیماری خود ایمنی در بافت های همبند است که از جمله علائم آن می توان به ضخیم و سفت شدن بافت های مختلف بدن از جمله پوست و سایر اندام ها اشاره کرد.

رینود نیز که گاهی با اسکلرودرمی رابطه دارد با علائمی همچون بی حس شدن انگشت ها و احساسی سردی همراه است.

طبق برخی مطالعات انجام شده روغن گل مغربی برای درمان و کاهش علائم این دو بیماری مفید است اگرچه به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

9. پوکی استخوان

مصرف روغن گل مغربی به همراه روغن ماهی و کلسیم در افراد مسن مبتلا به پوکی استخوان مفید است و به پیشگیری از تضعیف استخوانی و افزایش تراکم استخوان ها کمک می کند.

خواص روغن گل مغربی برای پوست و مو

10. آکنه

اسید گاما لینولئیک موجود در روغن گل مغربی به کاهش التهاب پوستی و افزایش خاصیت ارتجاعی پوست کمک کرده و برای درمان آکنه مفید است.

روغن گل مغربی برای درمان آکنه هورمونی که یکی از مشکلات آزار دهنده دوران بلوغ است نیز موثر است، این نوع آکنه به دلیل نوسانات هورمونی در دوران بلوغ، قاعدگی و یائسگی رخ می دهد و عدم تعادل هورمونی در بروز آن نقش دارد.

روغن گل مغربی با ایجاد تعادل بین اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و با رفع عدم تعادل هورمونی به پیشگیری و درمان آکنه هورمونی کمک می کند. برای درمان آن توصیه می شود هر روز یک عدد کپسول روغن گل مغربی مصرف کرده یا این روغن را روی پوست صورت اعمال کنید.

11. سلامت پوست

مطالعات نشان داده این روغن برای سلامت پوست مفید بوده و به کاهش تغییرات ساختاری پوست ناشی از افزایش سن و تغییر بافتی آن مانند قرمزی، زبری و خستگی پوست کمک می کند.

12. اگزما

بدن افرادی که از اگزما رنج می برند معمولا توانایی طبیعی پردازش اسیدهای چرب را از دست داده و این عامل به کاهش اسید گاما لینولئیک در بدن منجر می شود، در حالی که روغن گل مغربی این کمبود را برطرف کرده و به کاهش علائم اگزما از جمله خارش، قرمزی و ورم کمک می کند.

13. پسوریازیس

پسوریازیس از بیماری های پوستی است که به دلیل افزایش سرعت تکثیر سلول های پوستی به دلایل مختلف از جمله نوسانات هورمونی، رژیم غذایی ضعیف و مشکل در هضم پروتئین در بدن رخ می دهد. روغن گل مغربی با تعادل هورمونی و بهبود هضم به کاهش علائم این بیماری کمک می کند.

14. درماتیت آتوپیک

درماتیت آتوپیک نوعی بیماری پوستی مزمن است که معمولا از دوران کودکی و به دلیل مشکل متابولیسم در اسیدهای چرب ضروری رخ می دهد.

مطالعه ای نشان داده مصرف 500 میلی گرم روغن گل مغربی در روز برای کاهش علائم این بیماری مفید بوده و 90 درصد بیماران بعد از 5 ماه علائم بهبودی نشان داده اند.

15. درمان ریزش مو

اگرچه تحقیقات کافی درباره خواص روغن گل مغربی برای درمان ریزش مو انجام نشده اما به دلیل اثر مثبت این روغن در کاهش التهاب و خشکی پوست سر به نظر می رسد برای حفظ سلامت و رشد موها مفید بوده و با ایجاد تعادل هورمونی به درمان ریزش مو ناشی از نوسانات هورمونی کمک می کند.

توصیه می شود مقداری روغن گل مغربی مستقیما روی پوست سر و موها مالیده و بگذارید 30 دقیقه بماند، سپس موها را به روش معمول بشویید.

در ادامه بخوانید : خواص روغن کتان برای مو چیست؟

عوارض جانبی و مضرات روغن گل مغربی

  • مصرف روغن گل مغربی در دوزهای مناسب و توصیه شده – 2 تا 8 گرم در روز – معمولا بی خطر است.
  • برخی عوارض جانبی خفیف مصرف روغن گل مغربی شامل ناراحتی معده، دل درد، سردرد و شل شدن مدفوع می باشد و از جمله عوارض نادر آن می توان به واکنش های آلرژیک همچون التهاب دست و پاها، راش های پوستی، تنفس مشکل و خس خس سینه اشاره کرد.
  • تحقیقات اخیر نشان داده مصرف بیش از حد اسیدهای چرب امگا 6 ممکن است باعث اختلال در تولید پروستاگلاندین های مهم در بدن شده و به لخته شدن خون، التهاب، فشار خون بالا، تحریک دستگاه گوارش، اختلال در عملکرد سیستم ایمنی، ناباروری، تکثیر بیش از حد سلولی، سرطان و افزایش وزن منجر شود.
  • دستورالعمل های مختلفی برای مصرف روغن گل مغربی در دوران بارداری داده شده است، از گل مغربی یا روغن آن برای تحریک زایمان استفاده نکنید مگر آن که توسط پزشک تجویز شود.
  • مادران شیرده قبل از مصرف روغن گل مغربی با پزشک مشورت کنند.
  • بیماران مبتلا به سرطان های هورمونی در مصرف روغن گل مغربی احتیاط کنند.
  • افرادی که از داروهای رقیق کننده خون، فشار خون یا داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند قبل از مصرف روغن گل مغربی با پزشک مشورت کنند.
  • افراد مبتلا به صرع یا تشنج و همچنین افراد مبتلا به اسکیزوفرنی که از داروهای خاص استفاده می کنند و در معرض تشنج قرار دارند از مصرف این روغن اجتناب کنند.
  • به دلیل احتمال افزایش تشنج از 2 هفته قبل از عمل جراحی و بیهوشی از این روغن استفاده نکنید.

منابع: healthlinedraxemedicalnewstoday

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده