انشا در مورد نان و مراحل و طرز تهیه انواع نان ها برای کودکان و نوجوانان

دو انشای ساده و عادی و جالب درباره نان، انواع نان و مراحل و طرز تهیه نان برای کلاس سوم ابتدایی تا ششم

انشا در مورد نان
انشا در مورد نان

انشا در مورد نان سوم دبستان

مادرم می گوید نانوایی محله ما نان را خوب نمی پزد و به خاطر همین ما از محله دیگری نان تهیه می کنیم. من بارها با مادرم به نانوایی رفته ام.

مادرم به جمع کردن نان اهمیت زیادی می دهد. او نان ها را با حوصله جمع می کند، می شمرد و بعد جلوی درب نانوایی روی میز توری مخصوص دوباره پهن می کند تا خنک شوند، می گوید این کار باعث می شود نان ها زود خمیر نشوند و بهتر بمانند.

من نان سنگک خیلی دوست دارم، مخصوصا اگر با پنیر و سبزی باشد اما در خانه ما بیشتر نان لواش مصرف می کنیم.

مادرم می گوید الان نان پختن خیلی ساده تر شده و یک یا دو نفر در یک نانوایی لازم است اما زمانی که خودش هم سن من بوده این طور نبوده است.

او می گوید آن زمان ها مادرش یک پارچه به او می داده تا به نانوایی برود و نان بخرد. در هر نانوایی هفت یا هشت نفر مشغول کار بودند. آن موقع دستگاه نان پزی نبود و هر کدام از نانواها یک قسمتی از کار را انجام می دادند.

یک نفر خمیر درست می کرد، یک نفر به قول نانواها چانه می گرفت یعنی خمیر را به اندازه مشخصی جدا می کرد و کاملا ورز می داد و کنار هم می چید، یک نفر با وردنه خمیرها را صاف می کرد و یک نفر دیگر با یک وردنه دیگر آن ها را نازک تر می کرد.

نفر بعدی خمیرها را روی یک وسیله مخصوص پهن می کرد و نفر آخر هم آن ها را داخل تنور می چسباند.

آن ها دور تا دور نانوایی می نشستند و همه شان لباس های آردی سفید داشتند و نان های خیلی خوشمزه ای درست می کردند.

نانوایی ها آن زمان خیلی شلوغ بود، یک مرد و یک زن به نوبت نان ها را جمع می کردند. مادرم می گوید در دوران کودکی مادربزرگم مردم نانه ها در خانه های خودشان می پختند اما حالا دیگر خانم ها خیلی راحت تر شده اند، می توانند نان آماده بخرند و امکانات زیادی مثل جارو برقی، ماشین لباس شویی، ماشین ظرف شویی برای آن ها فراهم شده است.

انشا در مورد نان چگونه تهیه می شود؟

نان یکی از غذاهای اصلی در سراسر دنیا می باشد که تاریخچه آن به عصر حجر باز می گردد و اولین نان ها در آن زمان تهیه شده اند.

نان معمولا از آرد گندم خمیری تهیه می شود که به کمک خمیر مایه ور آمده و حجمش بیشتر شده است، این خمیر در تنور که امروزه در مدل های مختلف وجود دارد یا در فر پخته می شود.

در دوران قدیم هر خانه ای یک تنور برای خودش داشت، تنوری که در کف زمین ساخته می شد و در آن نان می پختند اما به مرور زمان نانوایی ها جای تنورهای خانگی را گرفتند، در نانوایی های سنتی نیز نان داخل تنوری که کف یک مغازه یا به شکل یک فرورفتگی داخل دیوار قرار داشت پخته می شد.

به این ترتیب دیگر هر خانه جداگانه نان خودش را تهیه نمی کرد بلکه چند نفر دور هم یک نانوایی را اداره می کردند و نان یک محله را تامین می کردند.

امروزه دیگر خبری از آن تنورهای قدیمی و کارگرهای زیاد هم نیست بلکه دستگاه های مختلف جای کارگرها را گرفته اند و نان سنتی به نان ماشینی تغییر یافته است.

در فرایند نان پختن مهم ترین قسمت ور آمدن خمیر است که طی آن گاز وارد خمیر می شود تا نانی که تهیه می شود سبک باشد. برای این منظور معمولا از خمیر مایه و در بعضی موارد خمیر ترش استفاده می شود.

طرز تهیه نان با توجه به فرهنگ های مختلف نقاط گوناگون جهان با روش های مختلفی انجام می شود.

در ایران انواع مختلف نان های سنتی همچون نان لواش، سنگک، بربری، تافتان و غیره پخت می شود در حالی که در کشورهای خارجی نان معمولا به شکل برش های نازک بسته بندی شده که نان تست نام دارد به فروش می رسد که البته مدت ها است در ایران نیز به همراه نان باگت مرسوم شده اند.

🔥 فال امروزتو خوندی؟

فالم رو نشون بده